Håndcreme på prøve: Lancome Nutrix Royal Mains

06.04.11
Lancome Nutrix Royal Mains

Lancome Nutrix Royal MainsEndnu en håndcreme er testet til Pudderdåsernes serie: Håndcreme på prøve. Alle cremerne bliver bedømt ud fra de samme kriterier, nemlig ingredienser, absorption, fugtende/plejende egenskaber, duft og konsistens.

Valget er denne gang faldet på en klassiker, nemlig Lancomes Nutrix Royal Mains. Og jeg kan godt afsløre med det samme, at det ikke bliver en favorit hos Pudderdåserne.

Duft
Lancome Nutrix Mains er kraftigt parfumeret, men dufter som sådan ikke dårligt. Den dufter mest af alt af mormor, det er en klassisk lidt gammeldags duft. Desværre kommer duften fra en række æteriske olier og kunstige parfumestoffer, der er på EUs liste over særligt allergene parfumestoffer. Det behøver ikke diskvalificere et produkt i sig selv, men en håndcreme, som jeg bruger mange gange hver dag, vil jeg helst ikke se dem i.

Konsistens og absorption
Konsistensen er let og trænger hurtigt ind. Faktisk trænger den så hurtigt ind, at det slet ikke føles som om, man har fået creme på efter ret kort tid. Det vil nogen måske mene er en fordel, men både Helene og jeg gik med en følelse af, at vores hænder nærmest blev mere tørre. Jeg vil gerne have en følelse af, at mine hænder blive blødgjort og cremede, når jeg smører dem ind, og det får jeg slet ikke med denne, tværtimod.

Ingredienser
En del af forklaringen skal nok findes i ingredienserne i cremen. Øverst på ingredienslisten og altså det, der er mest i produktet af, finder vi vand og dernæst silikone. Det er ikke skadelige eller dårlige ingredienser på nogen måde, men det er heller ikke noget, der plejer din hud på nogen måde. Derudover er cremen en yderst kedelig blanding af fedtstoffer, parfume og standardingredienser. Udover en pæn mængde e-vitamin er der intet særligt i denne creme.

Plejende egenskaber
Som tidligere nævnt føler hverken Helene eller jeg at Lancome Nutrix Royal Mains på nogen måde plejer vores hænder. Tværtimod føles de næsten mere tørre, men det er nok i sammenligningen med vores normale håndcreme. Hvis du har tørre hænder og er ude efter en håndcreme, der kan pleje dem, er dette ikke sagen. Hvis du hader fedtede cremer og vil have noget, du ikke kan mærke, så kan det godt være, du vil kunne lide den. Jeg kan ikke lide den.

Summa summarum
For 225 kroner for 100 ml. forventer jeg en håndcreme pakket med moderne ingredienser. I stedet får du med Lancome Nutrix Royal Mains en kedelig blanding af ordinære fedtstoffer, silikone, vand og parfume. Dog tilsat en pæn portion E-vitamin, men ikke noget der kan retfærdiggøre prisen. Når konsistensen samtidig ikke føles plejende, og jeg hele tiden har lyst til at smøre mine hænder ind i noget med mere fedtstof i efter at have brugt den, ja så kan jeg ikke se mange grunde til at anbefale denne.

Har du prøvet Lancome Nutrix Royal Mains? Hvad synes du om den?

Her kan du købe den
Lancome Nutrix Royal Mains koster 225 kroner for 100 ml. og kan købes i Matas, parfumerier og stormagasiner.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
15 kommentarer
Maria

Jeg synes denne creme er ok, men jeg kan ikke tåle nutrix royal serien, min hud begynder at klø og blive rød af den.
Af håndcremer har jeg nogle forskellige favoritter som I måske kan prøve:
– Glycerin håndcreme fra matas, den har bl.a. vundet Tænks test af håndcremer:http://www.taenk.dk/test/haandcreme/
– Dr Hauschkas håndcreme
– Cliniques Deep Comfort Hand and curticle handcreme
– Clarins håndcreme

Pudderdåse Katja

Tak Maria. Dejligt med gode forslag. Deep Comfort er min ultimative favorit. Jeg lave snart en anmeldelse af den, jeg har ikke selv brugt andet længe, når jeg da ikke lige tester selvfølgelig 🙂

Nana R.

Jeg sværger til Cosborgs håndcreme. Det er den eneste der virker for mig.

Charlotte

Hej!
Jeg ville egentlig høre, om jeg kunne få lov til at stille et spørgsmål. Jeg tror, at jeg har fundet min “drømme”-creme. Den kan desværre kun købes på franske apoteker, men der er jeg heldigvis rimelig ofte. For at være helt sikker på, at den ikke indeholder noget mærkeligt, trænger jeg til kyndig pudderdåsehjælp 😉
Cremen hedder “Dexeryl” og indeholder:
Glycerol, vaseline, paraffine liquide, monostearate de glycerol, acide stearique, polydimethylcyclosiloxane, huile de silicone, macrogol 600, trolamine, parahydroxybenzoate de propyle (E216) og så vand.
Indholdsstofferne jo lidt på fransk, men hvis det er umuligt at forstå, så gør det ikke noget 🙂 Men er der noget i, som jeg bør vide noget ekstra om? 🙂

Eva

Hej Charlotte
Tillader mig lige at blande mig, håber det er okay 🙂
Så vidt jeg kan se indeholder din creme temmelig mange mineralske olier og det er ikke specielt godt. Det tilstopper porer og gør din hud afhængig af produktet.
Mvh
EvaK

Pudderdåse Katja

Hej Eva
Den med mineralsk olie er en skrøne. Vi har skrevet lidt om fup og fakta i forbindelse med mineralsk olie her: http://www.pudderdaaserne.dk/2011/03/22/fup-eller-fakta-mineralsk-olie-skadeligt-kemikalie-eller-god-hudpleje/
Kh. Katja

Eva

Må jeg have lov til at spørge hvor informationerne kommer fra? 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Eva
Ja da, der er kildeangivelser til de videnskabelige kilder i det indlæg jeg har linket til. Det er direkte kilder. Derudover er der informationer fra cosmeticscop.com, astma og allergiforbundet, de hudlæger jeg bruger som kilder mfl.
Kh. Katja

Eva

Jurliques citrus hånd creme er min all time favorit og er så plejende at den også udgør en glimrende fodcreme 🙂

Maj

Hej,
Jeg har et spørgsmål.
Findes der en liste over duft olier der kan fremkalde allergi, og derfor er lige så slemme som parfumestoffer. Fx. Rose Otto.
Det er jo lidt af en jungel, selvom man styrer uden om produkter med “kunstigt” parfume.

Pudderdåse Katja

Hej Maj
Alle æteriske olier er parfume og kan derfor fremkalde parfumeallergi. Og hvis du har problemer med parfume skal du undgå alle former for æteriske olier, der er ingen undtagelser.
Visse æteriske olier og kunstige parfumestoffer er særligt allergene, dem kan du se en liste over her på Astma og Allergiforbundets hjemmeside: http://eksem.astma-allergi.dk/kontakteksem/allergiskkontakteksem/parfumeallergi/26saerligtallergeneparfumestoffer. Hvis nogen af disse stoffer er i produktet, så skal de stå i indholdsdeklarationen. Du kan nok ikke genkende de æteriske olier her, men disse 26 stoffer er ofte i. For eksempel lavendel indeholder limonene og geraniol. Så når der står lavendel på indholdsfortegnelsen kan du altid se limonene og geraniol på indholdsdeklarationen, fordi der er en særlig pligt til at deklarere dem. Så mit bedste råd er at printe Astma og Allergiforbundets liste og så læse indholdsdeklarationen. Og generelt navigere udenom æteriske olier, hvis man er følsom overfor parfume.
Men duftolier er altså det samme som parfume, der er ingen forskel, selvom de er naturlige. Der er ingen grund til at foretrække naturlig parfume fremfor kunstig.
Kh. Katja

Maj

Tusind tak for det rigtige fine svar. 🙂
Det hjalp mig meget!

Pudderdåse Katja

Velbekomme Maj, det er jeg glad for 🙂

Kristine

Hej Katja,
Jeg har jo sagt det: Du skal teste Camferine fra Coop. Den koste 15 kr for 100 ml og jeg – der med mine tørre og sprukne vinterhænder har været gennem rigtig mange håndcremer – har aldrig fundet en i samme liga.
Ulempen: Den lugter af kamfer 😉
Jeg donerer gerne et eksemplar hvis det skal være – bare for at bevise at jeg har ret :))
/Kristine

Pudderdåse Katja

Okay Kristine, jeg skal nok. 😀 Du skal være velkommen til at give mig en, næste gang vi ses, når nu jeg er så svagt opfattende 😀

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *