Håndcreme på prøve: Wind & Cold Therapy fra Elemental Herbology

17.01.11
Elemental Herbology: Wind & Cold Therapy

 

Elemental Herbology: Wind & Cold Therapy
Foto: Elemental Herbology

Her er tredje test i Pudderdåsernes serie om håndcremer. Der er gået lang tid siden sidste test, primært fordi jeg blev så træt af at skrive negative anmeldelser. Wind & Cold Therapy er ikke en gang en decideret håndcreme, men den har klaret udfordringen så meget bedre end de andre cremer, jeg har prøvet.
Oprindeligt var det meningen at lave én enkelt artikel, hvor vi testede cremerne. Meget hurtigt blev det dog meget omfattende og derfor har vi i stedet valgt at skrive om én creme af gangen. Alle cremerne bliver bedømt ud fra de samme kriterier, nemlig ingredienser, absorption, fugtende/plejende egenskaber, duft og konsistens.

Elemental Herbology er et nyt mærke i Danmark og det fortjener at blive budt rigtig hjerteligt velkommen. Mærket stammer fra England og har eksisteret siden 2007. Som navnet antyder, taler vi om et mærke, som lægger vægt på naturlighed. Det betyder at hele serien er fri for mineralsk olie, PABA solbeskyttelse, parabener, sulfater og syntetisk parfume og farve. Fairtrade og genanvendelighed er nøgleord, ligesom hverken ingredienser eller produkter er testet på dyr. Indtil videre omfatter serien tyve forskellige hudpleje produkter, som er afstemt efter hudens skiftende behov ved skiftende årstider, ændring i miljø og livsstil.

Cremen, jeg har fået æren af at prøve, er Elemental Herbologys Wind & Cold Therapy. Og ja det er virkelig en ære. Det er længe siden, jeg har prøvet så god en creme. Jeg må med skam erkende, at jeg umiddelbart dømte den ude på grund af indholdet af æterisk olie. Desværre har jeg ikke haft tid til at tjekke Elemental Herbologys andre produkter ud, men det er skrevet på min to-do liste.

Konsistens og absorption
Wind & Cold Therapy har en helt fantastisk konsistens, den er helt blød og føles nærmest som smør på tube. Trods det store indhold af fedtstoffer er den slet ikke sej og træls at smøre ud, og den forsvinder forholdsvis hurtigt ind i huden. Det er klart at et produkt, som indeholder så store mængder fedt, nødvendigvis må være en vis tid om at trænge ind i huden.
Wind & Cold Therapy er dog forbavsende hurtigt absorberet med kun ganske lidt fedteri efterfølgende. Cremen skal doseres med omhu, den er utrolig drøj i brug og en stor mængde forlænger naturligt nok absorptionen væsentligt.

Ingredienser
Som nævnt havde jeg egentlig afskrevet Wind & Cold Therapy allerede inden første møde, både Katja og jeg sad og fnisede lidt over hvor skrækkelig cremen sikkert var.
Efter grundig gennemlæsning af ingredienslisten måtte vi dog erkende at denne creme i høj grad holder, hvad den lover.
Hovedparten af ingredienserne er nemlig rigtig gode planteolier med et højt fedtindhold, masser af antioxidanter og beroligende ingredienser. Og til modsætning fra mange såkaldte “naturlige” produkter, indeholder dette produkt stort set kun naturlige ingredienser.
Det eneste problematiske stof, der er i, er lavendel. Lavendel er kendt for sin beroligende effekt på sindet, når man dufter til den, men det er stærkt omdiskuteret, hvilken effekt den har på huden.
Der er ingen videnskabelig dokumenteret positiv effekt på huden, selvom der er en lang tradition for at bruge det. Under alle omstændigheder er lavendel et meget kraftigt parfumestof, som indeholder tre af de mest allergifremkaldende parfumestoffer, som er på EU’s liste over særligt problematiske parfumestoffer

Duft
Som nævnt ovenfor dufter denne Wind & Cold Therapy temmelig meget af lavendel. Det er meget vigtigt at være rigtig glad for denne duft, for den er kraftig og forsvinder kun ganske langsomt fra huden. Mine hænder dufter stadig efter cirka 30 minutter og det er lige lovlig længe efter min mening. Det er rigtig ærgerligt at duften er så kraftig, men personligt er jeg ret vild med lavendel i alle afskygninger, så jeg kan sagtens leve med den. Desværre gør duften, at mange ikke har mulighed for at opleve alle goderne ved Wind & Cold Therapy på grund af allergi og overfølsomhed.

Plejende egenskaber
Tørre neglebånd, slidt hud på håndryggen, ru albuer og fødder, irriteret og alt for tør hud i ansigtet er fortid. Selv det rigtig trælse sted i panden, har fået fornyet liv og den skallende hud er blevet blød og medgørlig. Det er lidt af en bedrift, cremen har klaret arbejdet bedre, end noget andet jeg har prøvet uden nævneværdig indsats fra mig.
På tuben står der, at den er god til tørre læber. Det er jeg ikke helt enig i, men det skyldes ene og alene den kraftige duft af lavendel og dermed en væmmelig smag.

Summa summarum
Den kraftige duft ER et minus, men med alle de andre fantastiske egenskaber er Wind & Cold Therapy blevet inviteret indenfor for at blive. Denne creme er stensikkert min nye og trofaste ven, når huden ikke makker ret, er tør eller bare trænger til lidt ekstra omsorg.
Der er ingen tvivl om at Elemental Herbology har en masse på hjertet. Der er ikke sparet på informationen på indpakningen, hvor der er plads til firmaets filosofi, ingredienslisten, cremens virkeområder og meget andet, selv en fin tegning er der blevet plads til. Inde i æsken finder man tilmed en komplet seddel med alle Elemental Herbologys produkter, jeg elsker bare den slags. Selve tuben er fin og hvid med den samme fine tegning som på æsken.
Med en pris på 299 kr. er Wind & Cold Therapy ikke nogen billig creme, til gengæld er den så drøj, at jeg sagtens kan forsvare at købe den. Dens multianvendelighed er endnu en god grund til at investere i de 75 ml tuben indeholder

Elemental Herbology kan købes i Green Skins butikker på Ndr. Frihavnsgade 7, 2100 Kbh. Ø og på Gammel Kongevej 169, 1850 Frederiksberg C og i deres web-shop, hvor sortimentet er på vej.

Produkterne kan også købes hos ERNST på Nordre Strandvej 126 B, 8240 Risskov, tlf. 86 17 77 77 og i deres web-shop.

Læs om de andre håndcremer pudderdåserne har testet her:

Kiehl?s Ultimate Strenght Hand Salve

Eight Hour Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment fra Elizabeth Arden

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
1 kommentarer
Pudderdåse Katja

Jeg er enig med Helene, for mig ryger den bare ud på grund af den kraftige duft. Jeg kan slet ikke med den, den er alt alt for voldsomt parfumeret for mig. Når man kommer ind i et lokale kan man dufte, hvis andre har den på. Jeg bryder mig generelt ikke om, at mine hænder skal dufte af noget, og dette er bare for meget desværre. Jeg ønsker mig så meget en uparfumeret version af denne!!!!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *