Femten skønne favoritter til under 100 kroner

23.11.10
Carbamid creme
Carbamid creme
Ingen over, ingen under: God gammeldags carbamid creme

Hvem har sagt det skal være dyrt at gøre noget godt for sig selv? Selvom det kan være en fantastisk følelse at smide 320 kroner efter Chanels nyeste blush, så kan mindre sagtens gøre det, hvis man ikke kan eller vil bruge mange penge. Faktisk er mange af de vigtigste produkter i min toilettaske ret billige produkter. Så nu hvor julen nærmer sig, og der er nok at bruge penge på, har Pudderdåserne samlet sine 15 yndlingsprodukter, der hver koster under 100 kroner.

1. Maybelline Superstay 24hr Foundation
Begge Pudderdåser bruger denne foundation, hvilket vel er et adelsmærke i sig selv. Det er uden sammenligning den bedste foundation, jeg har prøvet, fordi den sidder pænt, og så holder den bare. Den klarer både en svedig bustur i 5A eller syv næsepudsninger på en formiddag, uden så meget som at smitte af. Maybelline Superstay 24hr koster 99,95 kroner og kan købes i Matas, stormagasiner og i større supermarkeder.

2. Gosh Velvet Touch Eyeliner
Eyeliner er et produkt, hvor der absolut ingen grund er til at bruge mange penge. Dyre eyelinere er ikke spor bedre end de billige i min erfaring. Gosh laver med deres Velvet Touch Eyeliner de bedste eyelinere, jeg kender. De er cremede og nemme at lægge på, men tørrer hurtigt ind og sidder supergodt fast. De er også vandfaste. Gosh Velvet Touch Eyeliner koster 69,95 og kan købes i Matas, stormagasiner og i større supermarkedet.

3. Carbamidcreme 1o procent
God gammeldags carbamidcreme, som mor smurte os ind i, da vi var små, er og bliver et fantastisk produkt. Det er en utroligt simpel formel, men urinsyre – eller carbamid eller urea som det også hedder – er fantastisk til at blødgøre hård og tør hud. Så hvis du har hård og tør hud på hænder, fødder eller albuer, så er carbamidcreme en god løsning. Og så er det et meget effektivt produkt mod knopper på armene. Kan købes på apoteket eller i Matas for cirka 50 kroner.

4. MAC øjenskygger
Hvad laver MAC i en artikel om billige produkter, spørger du måske dig selv. Men hvis du køber MACs øjenskygger som refill til palette, så koster de kun 90 kroner stykket. Det synes jeg er billigt for en god øjenskygge, det får du ikke meget billigere mange steder. Og i forhold til at give 50 kroner i supermarkedet får du bare så meget mere for pengene. MACs øjenskygger er de bedste. Punktum. En tom palette til at lægge dine øjenskygger i koster 35 kroner for en palette til 4 eller 110 for en palette til 15.  Desværre kan du kun købe MACs refill øjenskygger i Magasin på Kgs. Nytorv, da det er et Pro produkt.

5. Stuhr Hard Mud Wax
Jeg elsker muddervoks som er perfekt til at give struktur til mit fine hår, og Stuhrs billige version slår de dyre med flere længder. Jeg har prøvet mange forskellige, og Stuhrs er klart min favorit. Kan købes i Matas, Føtex m.fl. til 69,95.

6. Maybelline The Colossal Volum’ Express Mascara
Mascara er igen et produkt, hvor der virkeligt ingen grund er til at bruge mange penge. Maybelline og L’Oreal laver nogle af de bedste mascaraer på markedet til ikke ret mange penge. Jeg har valgt at fremhæve The Colossal Volum’ Express, fordi det er min favorit til at gøre mine tynde og korte vipper lange, tykke og dramatiske. Men begge mærker har mange andre rigtigt gode muligheder. Koster 89.95 og kan købes i Matas, stormagasiner og større supermarkeder.

7. Matas Saltvandsspray
Du kan købe en dyr saltvandsspray hos frisøren, men du kan også købe den fra Matas striber, som kan akkurat det samme, selvom den ikke ser så fancy ud. Saltvandsspray er et genialt produkt til at give struktur og fylde til skandinavisk fint hår, og der er ingen grund til at bruge flere penge på det end de 64,95, den koster hos Matas.

8. Decubal Lip & Dry Spots Balm
Denne er snart nævnt mange gange her på Pudderdåserne, men det er også et af vores favoritprodukter. En super lille pomade, der indeholder lanolin, e-vitamin, salicylsyre mm. og som er genialt til at holde tørre og sprukne læber bløde og fugtige. Brug den også på flossede neglebånd og andre steder. Hvis du overvejer Elizabeth Ardens middelmådige Eight Hour Cream, så prøv denne i stedet. Den koster 59,95 kroner på apoteket.

9. Matas Fod- og Hælkur
Nu vender jeg lige tilbage til det med carbamid for en stund, for carbamid er ingrediensEN, hvis du har hård hud på fødderne. Enhver effektiv fodcreme bør indeholder en stor mængde carbamid (urea eller urinsyre kaldes det også). Matas Fod- og Hælkur indeholder cirka 25 % carbamid og er hamrende effektiv til at behandle hård hård hud og revnede hæle. Jeg har altid kæmpet med dybe revner på hælene, men dagligt brug af denne kur holder mine fødder bløde og glatte. Den er ret fedtet, hvilket er godt for mine tørre fødder, men du skal kunne med den meget fedtede konsistens. Koster 64 kroner i Matas.

10. Neutral Shampoo til normalt hår
Dyre shampoo’er som sælges som “dybderensende”, “clarifying”, “til fedtet hår” eller lignende er kendetegnet ved, at de ikke indeholder plejende stoffer. De indeholder ikke andre renseingredienser end almindelig shampoo. Det, der gør dem rensende, er, at de ikke indeholder nogle som helst former for plejende eller fyldegivende ingredienser, der efterlades i håret. Så de er meget simple produkter, men ofte sælges de ret dyrt. Et godt alternativ til det er at gå ned i supermarkedet og købe Neutrals shampoo til normalt hår. Det er også en super basic shampoo uden noget i, men den koster en brøkdel. Koster cirka 30 kroner i supermarkedet.

11. Rimmel Moisture Renew læbestift
Rimmel laver nogle rigtigt gode læbestifter, som sagtens kan måle sig med de dyreste, både når det kommer til holdbarhed og plejende egenskaber. Helene siger, at når hun har haft Rimmels læbestifter på, så føles hendes læber så dejlige bagefter. De er også blødgørende og behagelige, men holder samtidigt længe og er super pigmenterede. Kan købes i Matas for 69,95.

12. E.l.f. Studio Line pensler
Pensler kan man hurtigt købe sig meget fattig i, men hvis pengene er små, er E.l.f. Studio Line et rigtigt godt valg. Tætte, bløde og gode pensler, du kan lægge en flot makeup med. Hold dig dog fra E.l.f.’s billigste almindelige pensler, de er noget skrammel. Men deres Studio Line pensler er en rigtigt god kvalitet.  Med priser fra cirka 30 kroner op opefter er der ingen undskyldning længere for ikke at smide de små fedtede applikatorer ud og købe sig nogle ordentlige pensler.

13. Bodyshampoo fra Derma Eco
Derma Ecos bodyshampoo er blevet min favorit i badet. Den er blød og lækker, og min hud elsker den. Den føles behagelig og indeholder gode fugtgivende ingredienser. Samtidig er den både øko-, allergi- og miljømærket. Du kan købe den til 49 kroner i supermarkedet.

14. Bourjois blushes
Bourjois laver nogle meget fine blushes i neutrale farver med en lille smule klædelig shimmer i. Faktisk er Bourjois og Chanel samme firma, og deres blushes, der laves samme sted, er stort set identiske bortset fra indpakning og pris. Kan købes i Magasin.

15. Rimmel neglelak
Neglelak bliver lavet på stort set samme måde, med stort set de samme ingredienser og på stort set de samme fabrikker, lige gyldigt hvilket mærke der er tale om. De billige neglelakker er fuldt ud lige så gode som de dyreste. Jeg kunne lave en lang liste over gode og billige neglelak, faktisk vil jeg sige, at alle mærker er gode, og at forskellene mellem de enkelte lakker er større end mellem de enkelte mærker. Det handler kun om at vælge den farve, man bedst kan lide. Rimmel laver gode neglelak til 59,95, der kan købes i Matas.

Har du nogle billige favoritter, du kan bidrage med?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
26 kommentarer
Pudderdåse Katja

Langtidsholdbare foundations…. Det er mit smertensbarn pt. fordi jeg selv er blevet så lys her til vinter, at jeg ikke matcher nogle af Maybellines farver. De er også en anelse for røde til mig.
MACs Pro Longwear Foundation er nok mit bedste bud. Den er holdbar, ikke så heftig som Maybellines, men dog holdbar. Og farveudvalget er super.
Derudover er der Estee lauders Double Wear. som virkeligt holder, men farveudvalget er også begrænset. Den eneste der er lys nok til mig er samtidigt alt for rødlig. Jeg har kraftige gyldne undertoner.
Min plan er personligt enten at købe en Pro Longwear eller at skaffe en Revlon Colorstay hjem fra udlandet. Den har jeg hørt så meget godt om, men den er ikke i DK.

Pudderdåse Katja

Og… det med eyeliner i den våde kant. Den kan bare ikke holde så længe. Det er ikke fysisk muligt i et vådt område. Med mindre nogle har et trick eller et produkt jeg ikke kender, og så vil jeg MEGET gerne høre om det.

Sigrid Langgaard

For at få eyelineren i den våde kant til at holde længere, er der 2 ting man kan gøre – 1 før man lægger eyeliner på og 1 bagefter.
Før du lægger eyelineren på, kan du “udtørre” den våde kant med en vatpind. Så vil eyelineren hægte sig bedre fast.
Og bagefter kan du lægge en øjenskygge (i samme farve som eyelineren) med en lille pensel, ovenpå eyelineren. Så har du nærmest to lag, altså at først forsvinder øjenskyggen efter et par timer og derefter eyelineren. Lidt ligesom med lipliner og læbestift, hvis I forstår 🙂

Advo

Jeg må kigge på MAC’s Pro Long Wear – jeg dog også hørt at Paula anbefaler MAC’s Studio Sculpt?
Jeg er ikke helt glad for EL’s Double Wear for jeg synes ikke den er nok dækkende på mig. Kunne vild godt tænke mig at prøve Revlon’s Colorstay – meget uretfærdigt at vi ikke har Revlon så meget i DK.
Jeg synes ikke problemet er så meget at eyelineren ikke holder. Man kan altid putte lidt mere på i løbet af dagen. Det værste er at den smelter under øjet. Det er lidt svært at fjerne on-the-go ;D.

Pudderdåse Katja

Studio Sculpt er ikke ret holdbar. Det er en god foundation med en lækker finish, men hvis du skal have noget der holder længe, så er det ikke den i min optik. Den smelter af min hud i hvert fald.
Det med at smelte og ikke holde, det er jo det samme. Begge dele handler om, at den ikke bliver siddende hvor den skal 🙂

Advo

Hmm, så bliver det nok Pro Long i stedet.
Jo, men problemet er at når den smelter så ser det jo ikke så pænt ud. Hvis det forsvinder, så kan man jo bare touch-up.

Josephine

Hej ADVO – hvor har du købt din Naked Palette henne? jeg
har ledt efter den med lys og lygte ;o/ tak :o)

Emilie

Hvor kan man få fat på sådan en MAC palette med plads til 15 øjenskygger? Ved du om de har dem alle steder hvor de sælger MAC? Ved du om de har dem i Field’s?

Pudderdåse Katja

De har dem så vidt jeg ved kun på Kongens Nytorv. Det er også kun der de har øjenskyggerne til pallette.

Emilie

Tusind tak for hjælpen 🙂 Så må jeg tage en tur ind til Kongens Nytorv 😀 Jeg har ønsket mig sådan en i et stykke tid! Jeg glæder mig sådan til at få samlet alle mine øjenskygger 🙂 Ved du forresten om man kan købe refill øjenskygger på nettet?

Pudderdåse Katja

Velbekomme 🙂
Nej desværre, man kan kun få refills og tomme paletter på Kongens Nytorv.

Line

H&Ms eyelinertusch(eller hvad man nu kalder det) er fantastisk. Den holder i evigheder gennem regn og slud, er virkelig let at bruge og har en flot intens sort farve. Det bedste er dog, at den bare koster 25 kr.! 🙂
The Fashionphile
-http://fashionphileme.blogspot.com/

Pudderdåse Katja

Super tip! Tak Line.

Julie

Rimmels løse pudder er fantastisk! Den dækker ikke men giver huden en meget fin og naturlig finish og får makeuppen til at holde længere! Det er den absolut bedste pudder jeg har prøvet og den er tilmed meget billig 🙂

Pudderdåse Katja

Tak for tippet Julie!

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *