Jane Iredale Dot the i: For 200 kroner våde vatpinde

01.11.10
Jane Iredale Dot the i

Jane Iredale Dot the iMed Dot The I er det lykkes Jane Iredale at lave et produkt, som jeg ikke kan se, hvad jeg skal bruge til. Produktet er en rund æske med 50 vatpinde i. Vatpindende kan man lave et lille knæk på, hvorefter de bliver fyldt med olie, der er beregnet til at fjerne makeuprester med.

Ødelægger din makeup
Men hvem er det lige præcis, der har behovet for dette produkt? Hvis du har en fuld makeup på, og mascaraen klatter, eller eyelineren er løbet, kan du nemt fjerne det med en ganske almindelig tør vatpind. At bruge en tør vatpind vil også skåne resten af din makeup og ikke ødelægge resten af den.

Vatpindende fra Dot the i bliver så våde, at det er uundgåeligt at gøre skade på resten af din makeup. Jeg brugte den for eksempel til at fjerne mascara klatter med med det resultat, at den smittede af på mine øjenvipper, og jeg fik endnu flere mascaraklatter.

100 tørre vatpinde til en flad 10’er
Hvor smart og handy teknologien end virker, så fungerer den ikke i praksis. Vatpinden bliver simpelthen alt for våd og ødelægger resten af din makeup. Derudover koster 50 vatpinde 195 kroner. Pakken med de tørre 100 vatpinde ti en 10’er i netto fungerer meget bedre, fordi de er tørre og ikke ødelægger mere, end de gavner.

Derudover er de olier, Jane Iredale har puttet i Dot the i, ikke nogle, jeg har lyst til at få i nærheden af mit øje. Der er flere gode planteolier i, men den primære ingrediens er lavendel, som er et parfumestof, der kan irritere huden (www.cosmeticscop.com, www.naturaldatabase.com).

Hvad siger I? Føler I jer fristet til at bruge 200 kroner på 50 vatpinde?

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
9 kommentarer
Mette - Stylestories.dk

Det er da helt forrykt, både med hensyn til indhold og pris. Man føler jo næsten de gør nar af forbrugerne, tsk tsk.

Karoline

Ikke ligefrem! For som du selv siger, fjerner en tør vatpind meget bedre ;o)

mette b

Hahaha! Jeg tror jeg holder mig til de tørre og billige, som virker 😀

Signe

Og hvis det ikke kan klares med en tør vatpind, så kan man bruge dem fra Netto og lige komme et par dråber vand på……
Så ved man også hvad det er man kommer i ansigtet 🙂

Tina Rasmussen

Hej pudderdåserne.dk og I andre,
Hos Jane Iredale sætter vi stor pris på, at journalister, bloggere med videre bruger deres kritiske sans og danner deres egen mening om vores produkter ? men vi forbeholder os samtidig ret til at kommentere kritikken i de tilfælde, hvor vi ikke mener, at den er berettiget.
Vi har læst Pudderdåsernes test af Jane Iredales nye produkt Dot the I og vil tillade os at knytte en kommentar eller to hertil.
Jane Iredale er en omfattende makeupserie, der ideelt set kræver professionel vejledning ? også selv om det ?bare? er makeup fjerner. Pudderdåserne.dk har fået tilsendt produkterne sammen med en pressemeddelelse og har dermed ? og desværre – ikke fået den nødvendige vejledning i, hvordan produktet bruges korrekt.
Når du skal bruge makeup-fjerneren, knækker du enden med den blå streg på vatpinden, så produktet løber ned i den anden ende og er dermed klar til brug. Du kan nu nemt og hurtigt fjerne eventuelle klatter fra din eyeliner eller mascara. Skal du blot fjerne en enkelt klat, kan du evt. klemme let på den våde ende af vatpinden inden brug. Dot the I ødelægger ikke din makeup, men ? som med alt andet makeup ? er nøglen til et perfekt look forsigtig påføring.
Som forbruger kan man altid diskutere prisen på et produkt ? og ja, du kan godt købe 100 vatpinde til 10 kr. i dit supermarked ? men de vil slide på din sarte hud omkring øjnene ? det gør Dot the I ikke! Dot the I er tænkt som din nødhjælp, når du er ude at rejse, til fest eller når du har behov for at fjerne uønskede klatter.
I forhold til jeres kritk af indholdet i Dot the I, mener vi ikke, at jeres kritik er berettiget, da produktet er udviklet efter en ikke-irritationsfremkaldende formel og indeholder en række planteekstrakter, der er milde, alkoholfrie og sikre at bruge ? også til kontaktlinsebrugere og sarte øjne.
Hovedingredienserne i Dot the I er:
– Lavendelblomsterekstrakt der beroliger, lindrer og beskytter huden
– Algeekstrakt der lindrer, nærer og fugter huden
– Aloe Vera ekstrakt beroliger, lindrer, beskytter og plejer huden
I har dermed ikke ret i, at den primære ingrediens i Dot the I er det irritationsfremkaldende parfumestof lavendel. For det første indeholder Dot the I naturligvis ikke æteriske olier, der kan irritere øjenomgivelserne. For det andet burde Pudderdåserne.dk også vide, at der er stor forskel på æterisk olie fra lavendel og lavendelblomsterekstrakt: Æterisk olie eller essentiel olie er en gasart som har en bæreolie i form af jojobaolie, hasselnøddeolie eller lignende, mens lavendelblomsterekstrakt blot er et afkog af planten ? og dermed vandopløselig.
Vi har en forventning om, at de interessenter, som kritiserer vores produkter og indholdet heraf har den fornødne uddannelse og baggrund for at udtale sig – eller som minimum har sat sig grundigt ind i det, de kritiserer.
Vi håber, at vi med dette indlæg har fået understreget vores holdning til Pudderdåsernes.dk?s test af Dot the I. Vi ønsker ikke at komme med yderligere kommentarer til kritikken, eftersom der ikke ligger en reel faglighed bag kritikken af ingredienslisten.
Afslutningsvis vil vi indskyde, at vi er meget glade for, at der er andre, som ikke deler Pudderdåsernes opfattelse af Dot the I. Læs flere anmeldelser af produktet her:
http://www.oestrogen.dk/Skoenhed/Hudpleje%20og%20Makeup/vi-anbefaler-uge-44.aspx
http://www.elle.dk/Mode/ELLE%20elsker/swaps%20uge%2042%202010.aspx
Med venlig hilsen
Tina Rasmussen
PR Chef
Jane Iredale

Pudderdåse Katja

Hej Tina.
Tak for dit svar. Det er altid dejligt at høre jeres side af sagen også. Jeg er dog ikke enig med jer i. Om Dot the I er udfra et bruger synspunkt et godt produkt, kan man selvfølgeligt godt være uenig i. Dette er vores brugeroplevelse af, at dette er et uhensigtsmæssigt produkt. Vi brugte Dot the I til at fjerne rester af mascara fuldstændigt efter den brugsvejledning, du beskriver, og kort tid efter havde mascaraen smittet voldsomt af. Vi læste skam brugsvejledningen grundigt og brugte dem som foreskrevet.
I forhold til ingredienserne, er der ikke forskel på lavendelblomstekstrakt og æteriske olier lavet på lavendel i denne sammenhæng. Lavendelblomstekstrakt er en naturlig parfumeingrediens på samme måde som en æterisk olie. Pudderdåserne har heller ikke omtalt den som æterisk olie. Vi kan sagtens blive enige om at kalde det lavendelblomstekstrakt, men de problematiske effekter er de samme, hvad enten vi kalder det æterisk olie eller lavendelblomstekstrakt. Jeg har kopieret et eksempel på en kilde herind, hvor du også kan se de videnskabelige kildehenvisninger. Oplysningerne stammer fra den velansete forbrugerskribent Paula Begouns hjemmeside http://www.cosmeticscop.com, men der er mange andre kilder, der kunne nævnes.
Widely-used plant that’s a member of the mint family. It is primarily a fragrance ingredient, although it may have antibacterial properties. There is no research showing it has any benefit for skin (Sources: Phytotherapy Research, June 2002, pages 301?308). In fact, it can be a skin irritant but there is a conflicting research on just how much of a photosensitizer lavender can be. It appears lavender oil all by itself isn’t a photosensitizer, but when exposed to oxygen (as it would be when applied to your skin), one of it’s fragrant components, linalyl acetate forms substances that lead to allergic contact dermatitis in and out of sunlight (Sources: The New Ideal in Skin Health: Separating Fact from Fiction, Thornfeldt, Carl M.D., Allured Books, 2010, pages 286?287; Contact Dermatitis, January 2008, pages 9?14; Hautarzt, February 2002, pages 93?97; and Contact Dermatitis, August 1999, page 111).
Research also indicates that other components of lavender, specifically linalool, can be cytotoxic, meaning that topical application causes skin-cell death (Source: Cell Proliferation, June 2004, pages 221?229). Lavender leaves contains camphor, which is known as a skin irritant. Because the fragrance constituents in lavender oil oxidize when exposed to air, lavender oil pro-oxidant. This enhanced oxidation also increases its irritancy on skin (Source: Contact Dermatitis, September 2008, pages 143?150). Lavender oil is the most potent form, and even small amounts of it (0.25% or less) can be problematic. It is a must to avoid in skin-care products, but is fine used as an aromatherapy agent for inhalation or relaxation (Source: Psychiatry Research, February 2007, pages 89?96; and http://www.naturaldatabase.com).
http://www.cosmeticscop.com/cosmetic-ingredient-dictionary/definition/841/lavender-extract-and-oil.aspx
Der er også henvisninger til yderligere videnskabelige undersøgelser her:
http://www.cosmeticdatabase.com/ingredient.php?ingred06=703468
Hvis du har videnskabelige undersøgelser, der viser noget andet, vil jeg meget gerne se dem.
Igen tak for din kommentar, vi er altid glad for feedback og jeres side af sagen.

JULIA KIM

Jeg arbejder som aromaterapeut og har udviklet flere aromaterapeutiske serier. Jeg kan ikke anbefale at anvende produkter, indeholdende æteriske olier eller andre parfumestoffer i nærheden af øjenområderne.
Det er ganske enkelt ikke nødvendigt.
Jeg selv bruger med stor glæde ren vegetabilsk olie (jojoba, abrikoskerne eller mandel) til at fjerne al (øjen)make up med….ja gerne m. vatpinde (fra et eller andet supermarked:-)

Shila

Uanset hvad Jane Iredale siger, som svar på jeres kritik, er det min mening, at dette produkt er fuldstændig overflødigt og, som Julia Kim også siger, ikke noget jeg, vil have i nærheden af mine øjne.
Prisen er jo forrykt. Næsten 4 kr. for en vatpind!

Karin V. Sørensen

Hej!
Jeg er så – åbenbart 😉 en af de få der synes det er et fantastisk produkt. Vil give jer ret i at prisen er høj, men så er det jo godt man kan købe Dot The I andre steder i verden til en betydelig mindre pris. Jeg er glad for olien i vatpinden – jeg synes nemlig den er blid mod øjenomgivelserne – i modsætning til en tør vatpind som jeg ALDRIG kunne finde på at bruge dér uden lidt væde på. Jeg synes også det er genialt at man kan have disse olie-vatpinde med i byen, på arbejde, ferie osv for de er faktisk lette at anvende. Jeg kan se nogle skriver at de får mascaraen til at klatte når man bruger dem, men der til kan jeg kun sige det aldrig er sket for mig, tværtimod føler jeg de efterlader huden omkring mine øjne blød og velgennemfugtet. Om lavendelafkoget i er et problem kan jeg ikke udtale mig om. Jeg er – desværre – meget sensitiv overfor parfume på min hud, får både knopper og hævet hud hvor produkter med parfume i rammer, men jeg mærker absolut intet når jeg anvender Dot the I, tværtimod er min hud rigtig fin og føles på ingen måde stram eller irriteret. Jeg ved ikke hvad der er gået galt for de der ikke kan bruge disse vatpinde. Jeg synes de er fantastiske 🙂
venlig hilsen en tilfreds Jane Iredale bruger

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *