Pudderdåsernes pakkeguide til sommerens festivaler

20.06.10

Det er noget helt andet at være på festival. De fleste får et meget afslappet forhold til hygiejne og med god grund. Det er ikke altid lige let at opretholde den sædvanlige standard.

Selv har jeg aldrig villet undvære mit daglige bad, heller ikke når jeg har været på festival. At stå i kø hele dagen for at få det, gider jeg heller ikke. I stedet har jeg fundet ud af, hvornår badet åbner, sat uret til det tidspunkt og fået et uforstyrret varmt bad hver morgen. Hvis jeg synes, at jeg var træt efter badet har jeg bare taget en lur efterfølgende. På den måde har jeg nået både bad og morgenmad inden musikken typisk starter og er derfor ikke gået glip af noget.

Jeg er muligvis lidt rusten i det nødvendige, men der er også nogle ting, som var absolutte must haves i mit festival kit:

 • Solcreme med HØJ faktor. Aldrig har jeg været så forbrændt som på Roskilde. Jeg lignede en nykogt krebs, AV.
 •  Læbepomade. Vælg eventuelt en solstift, det gør virkelig ondt at få skoldede læber
 •  Saltvandsspray eller engangsampuller til næser fyldt med støv og irriterede øjne
 •  Kondomer
 •  Shampoo i rejsestørrelse. Eventuelt også en showergel men shampoo kan sagtens bruges til det hele i badet. Hvis du ikke gider bade er vådservietter (også intimservietter) og tørshampoo et must
 •  Håndsprit evt. som servietter eller spray
 •  Papirlommetørklæder
 •  Evt. engangsskraber til ben, armhuler osv.
 •  Håndklæde
 •  En god deo som holder dig tør og lugtfri
 •  Tandbørste og pasta
 •  Hårbørste
 •  Tampax eller bind (hvis det er tid til det)
 •  En lille lygte til lommen
 •  Toiletrulle

 

 First Aid Kit

Samaritterne har altid været hjælpsomme og velforsynede på de festivaler jeg har været, men det kan være godt at have et First Aid Kit i teltet alligevel. Det skal selvfølgelig indeholde medicin, som er nødvendig for dig (astma/allergi/osv.).

 • Hovedpinepiller og syreneutraliserende piller er gode at have ved hånden
 • Plaster (husk saks hvis det er i ét stykke)
 • Klorhexidin creme til desinficering af skrammer og vabler
 • En nål til vabler
 • Reserve ørepropper
 • Tyggegummi eller andre remedier til frisk ånde

 

Makeup

Du har måske allerede undret dig over, hvorfor der ikke står et eneste ord om makeup på listen. Det er simpelthen fordi, der er så mange forskellige typer repræsenteret på en festival. Du ved helt sikkert selv, hvad din præference er og det ville derfor være spild af tid at liste alle mulighederne her. Husk blot de nødvendige remedier til at fjerne din makeup igen!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *