Lækker foundation med dårlig solbeskyttelse

08.06.10
Studio Fix Fluid

Studio Fix FluidJeg har et meget ambivalent forhold til MACs foundations. På den ene side er de nogle af de mest suveræne foundations, når det kommer til konsistens, påføring og udseende. På den anden side lider de stort set alle under dårlig solbeskyttelse, selvom de påstår, de indeholder en SPF 15 solbeskyttelse.

Og Studio Fix Fluid er ingen undtagelse. Det er en sublim foundation, hvis du leder efter en god dækkeevne, mat finish og alligevel et naturligt udseende. Den dækker rigtigt godt og giver et naturligt mat udseende, så hvis du har tendens til fedtet hud og har ting, du gerne vil skjule, så er dette et rigtigt godt bud på en god foundation.

Samtidigt har MACs foundations den fordel, at de findes i et imponerende udvalg af farver, og du er stort set sikker på at kunne finde en, der passer perfekt, hvad enten du er lys eller mørk.

Utilstrækkelig solbeskyttelse
Men hvordan kan det være, at når man laver så gode foundations, at man så ikke kan finde ud af at lave tilstrækkelig solbeskyttelse? Mange af MACs foundations med solfaktor indeholder ikke ingredienser, der kan beskytte mod UVA-stråler. Og det er UVA-strålingen der er med til at give os hudkræft og rynker.

Studio Fix Fluid har faktisk fået tilsat Titanium Dioxid, som beskytter mod UVA-stråling, men i en utroligt lille mængde. Da Studio Fix Fluid kun indeholder en procent Titanium Dioxid (Kilde: Beautypedia.com), vil vi stadigt ikke vælge den som eneste solbeskyttelse, da det slet ikke er tilstrækkeligt. Til sammenligning indeholder MACs Studio Sculpt foundation den dobbelte mængde Titanium Dioxid, og en typisk solcreme indeholder meget større mængder.

Så Studio Fix Fluid er en fantastisk foundation, men hvis du vil bruge den, så gør som jeg og brug en separat solcreme under. Du kan ikke regne med den som solbeskyttelse.

Se også Pudderdåsernes artikel om, hvilke ingredienser du skal kigge efter, hvis du vil have beskyttelse mod både UVA og UVB-stråling.

Køb MAC i Magasins webshop her.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
RikkeV

Men har endnu ikke fundet en Mac foundation der er pæn på de store porre (staves?) i T-zonen….ØV..

Pudderdåse Helene

Hej Rikke!
Det problem kender jeg godt, SUK!
Hvilken foundation bruger du?

RikkeV

Jeg bruger ikke foundation, men mineralpudder fra Mac og Youngblood….

Anette

Det er godt I nævner at den er bedst til fedtet/mættet hud. Jeg har en Studio Fix stående jeg overhovedet ikke kan bruge. For det første synes jeg den er meget dækkende (og det var fejl # 1 fra min side) grænsende til massiv – men dens matterende effekt udtørrer huden og er svær at få jævn. Jeg har prøvet at mixe en smule fugt i den – men det bliver lidt noget gris at stå og rode med.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *