Spar på skønhedsbudgettet: Milde renseprodukter

Fredagsfavorit: Karmameju Blaze Power Potion 03

Muskelspændinger, ømme led og diffuse smerter er en fast del af min hverdag. Jeg har gigt, migræne og er bare et sørgerligt skrog. Jeg har derfor et velassorteret medicinskab og har efterhånden også afprøvet mange aromaterapeutiske produkter til at lindre muskelspændinger med – ofte med god effekt.

Karmameju Blaze Power Potion er min nye favorit.

Blaze er en roll-on, som til forveksling ligner en roll-on deodorant, men i stedet indeholder den en blanding af aromaterapeutiske æteriske olier, som kan lindre ømme muskler og spændinger. Og det virker.

Jeg har brugt den siden slutningen af marts, og jeg er absolut hooked. Jeg har især en øm skulder og en nakke, som giver mig problemer pt. og blaze hjælper. Nogle gange kan den tage smerterne alene, andre gange bruger jeg den sammen med medicin. Den fjerner selvfølgelig ikke hverken mine kroniske smerter eller årsagen til dem, men den lindrer dem.

Æteriske olier
Blaze indeholder en blanding af æteriske olier, som er kendt for deres afslappende og smertelindrende effekt. Herunder:

Arnica – et meget udbredt naturlægemiddel mod smerter. Styrelsen for Patientsikkerheds Råd vedr. Alternativ Behandling konkluderer, at “Hvis Arnica bruges i nogle specifikke tilstande, kan det muligvis udgøre et alternativ til gruppen af betændelsesdæmpende lægemidler NSAID.” Læs hele konklusionen her.

Djævleklorodhar en dokumenteret effekt når taget som kosttilskud ved lændesmerter.

Problemet med begge disse konklusioner er, at de studerer effekten af stofferne oralt. Når man smører dem på, så er det naturligvis en helt anden historie.

Dette studie har testet, hvad der sker, når man bruger arnica udvortes. Undersøgelsen viste, at brugen af arnica gav mindre smerte, men ikke forhindrede hverken inflammation eller skader. Mindre smerte er dog rigeligt til mig…

Kombinationen af kamfer og mentol varmer musklerne på samme måde, som du kender fra tigerbalsam eller lignende sportssalver.

Rosmarin er også et gammelt aromaterapeutisk middel mod smerter.

Praktisk emballage
Udover gode indholdsstoffer, så er der to gode grunde til at jeg godt kan lide Blaze. Roll-on emballagen gør det meget nemmere for mig at fordele den selv – især at nå det der sted midt mellem skulderbladene, som jeg ellers skal have hjælp til.

Og så er min hud endnu ikke blevet rød og irriteret af denne, noget der ellers ofte sker, når jeg kaster mig ud i denne kategori af produkter. Mange af dem er jeg nødt til at vaske af igen, lige så hurtigt som de er kommet på, når min hud får en helt rimelig reaktion på de mange æteriske olier.

Som ethvert andet aromaterapeutisk middel er Blaze naturligvis kraftig parfumeret, så jeg kan ikke forklare dig, hvorfor min hud netop reagerer bedre på netop denne end på andre aromaterapeutiske midler, jeg har brugt for nylig. Det kan være et tilfælde.

De potente naturlige parfumestoffer i Blaze kommer selvfølgelig som med alle andre former for aromaterapi med mulige bivirkninger i form af risiko for irritation og allergi. Men effekten er for mig så afgjort det værd.

Læs mere om andre aromaterapeutiske favoritter her.

Her kan du købe det (reklamelink*)
Karmameju Blaze Power Potion 03 koster 179 kroner for 50 ml. i roll-on. Du kan købe den i blandt andet Magasin, Illum og hos Karmamejus øvrige forhandlere, som du finder her. Du kan også købe den online på blandt andet Nicehair.dk*.

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

3 kommentarer

 • Tina Kristensen

  Jeg ammer – bør jeg bruge den? Man tilrådes professionel rådgivning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Tina
   Spørg lægen for at være på den sikre side.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Strøg ud og købte den. Den er fantastisk til en øm gravid-lænd OG den ene af mine døtre – den store på 7, som kan ligge ret så søvnløs af vokseværk – testede den på netop den baggrund i går. Helt salig og stille blev hun og få minutter efter sov hun!

  Vi – som ellers kan være ret så sarte og derfor har et temmelig low scent liv – har heller ikke mærket eller set reaktioner fra de æteriske olier på huden. Vi er fans!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar på skønhedsbudgettet: Milde renseprodukter