1/3 af alle brugeranmeldelser er fake

Tirsdagstip: Undgå olie omkring øjnene

Ansigtsolie

I årevis kæmpede jeg med irritation, rødme og hævelser omkring øjnene. Det var en gåde for mig. Det måtte jo være makeuppen, den var gal med. Det spillede dog ingen rolle, om jeg brugte makeup eller ej. Det var ikke til at finde et mønster i reaktionerne. Produkterne blev skiftet ud jævnligt, og det var først efter reaktionerne var udeblevet i et stykke tid, at det gik op for mig, at noget var anderledes. Derfor var det også et større detektivarbejde at finde ud af, hvad der var ændret. Svaret kom til mig, da jeg havde fundet ud af, at også vat driller mine øjne… Sædvanligvis brugte jeg nemlig en oliebaseret makeupfjerner. Mærket varierede, men olien var altid blandt ingredienserne.

Vandfast
Den præcise forklaring på, at øjenomgivelserne kan hæve op i forbindelse med brug af olie, kender jeg desværre ikke. Men irritationen og svien skyldes fedtsyrerne. Det kender du måske fra fedtet på huden, hvis du har gnedet dig i øjet, kan det svie noget så forfærdeligt.
Før i tiden var hævelserne hverdag, i dag er det altid en reaktion på et (olieholdigt) produkt. Vandfast eyeliner og mascara var ofte en fast del af makeuppen, så jeg brugte naturligvis altid en olieholdig makeupfjerner. Selvom jeg ikke længere kan bruge denne type makeupfjerner, så bruger jeg stadig vandfast makeup, der fint lader sig fjerne med helt almindelig makeupfjerner. I hvert fald har jeg kun ganske sjældent problemer.

Valg af produkter
Det var faktisk en ny øjencreme, der fik mig til at forstå sammenhængen. Min sædvanlige øjencreme var let og geléagtig, men jeg var lidt tør, så jeg havde købt en rigere formulering. Så gik det helt galt. Det lignede en voldsom allergi. Efter få dage var mine øjne røde og hævede, jeg lignede en, der havde grædt i to hele uger.
Selvom jeg elsker vores Ansigtsolie, så skal den under ingen omstændigheder i nærheden af mine øjne. Og det gælder faktisk alle de cremer, der har et højere indhold af fedt og olier. Heldigvis tåler jeg Alt i en Creme, som jeg nærmest kan smøre ind i øjet uden det mindste smule ubehag. Konklusionen på mine oplevelser er, at man altid skal sørge for at få en prøve.

”Kan den bruges på øjnene”
Både på facebook, Instagram og selvfølgelig i kommentarfeltet her på bloggen får vi stillet spørgsmålet: ”Kan den bruges på øjnene”. Svaret er stort set enslydende hver gang, for det må komme an på en prøve. De fleste syreprodukter kan godt komme tæt på, men at smøre dem i øjnene vil svie. Selv er jeg ikke stødt på cremer, der har givet mig røde øjne, siden jeg opdagede sammenhængen. Det jeg kigger efter er naturlige olier, som jeg går uden om, når jeg vælger creme til øjenomgivelserne.

Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Zalando.dk - MAC - Boozt.com - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk   Feelunique - Nicehair.dk - DECIEM - Apo-rot.dk - Ellos - Nelly - Flere links
   

2 kommentarer

 • Charlotte

  Hej, det kan være svaret på mine problemer! Hvis jeg skal tjekke min øjencreme for olie, hvilke betegnelser skal jeg så se efter? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Charlotte
   De vegetabilske olier plejer at være oversat i parentes ved siden af, ellers er det sikrest at slå ingredienserne op. Jeg vil ikke påtage mig at lave en komplet liste her.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

1/3 af alle brugeranmeldelser er fake