Spar op til 1/3: French Pharmacy Sale hos Escentual

Solcreme til følsomme øjne: La Roche-Posay Anthelios Ultra Creme SPF50+

La Roche-Posay solcreme til følsomme øjne

Løber dine øjne også altid i vand ved kontakt med solcreme? Det gør mine. Enhver solcreme med almindeligt kemisk filter føles omtrent som at hakke løg.

I mange år har jeg af samme årsag udelukkende brugt solcremer med mineralsk filter i ansigtet, fordi de ikke svier på samme måde. Og jeg spidsede derfor ører, da jeg hørte, at La Roche-Posay lancerede en solcreme med deres sædvanlige gode kemiske solfiltre, men særligt til sensitive øjne. For hvordan kan det lade sig gøre? Enhver kontakt med en La Roche-Posay solcreme er normalt forbundet med svie og smerte for mine øjne.

Der er lavet ganske få ændringer i sammensætningerne af filtrene, men ikke meget. Det er helt overordnet det samme gode La Roche-Posay/L’Oréal solfilter med den solide bredspektrede UVA beskyttelse. Med masser af kemiske UV-filtre i, der normalt ville få mig til at græde som pisket.

Særlig konsistens
Ændringen ligger ifølge La Roche-Posay i konsistensen, der sidder ekstra godt fast og derfor ikke glider ind i øjnene. Jeg var derfor noget skeptisk, for hvis der er noget, jeg kan, så er det at pille mig i ansigtet og få skubbet solcremen ind i øjnene alligevel.

Konsistensen er da også speciel. Den er temmelig sej og tørrer mat ind. Men den fungerer godt på huden og virker let matterende.

Og jeg må konkludere, at det virker. Efter fire solskinsdage med La Roche-Posay Anthelios Ultra Creme SPF50+ har mine øjne hverken sviet eller løbet i vand endnu.

Jeg undrede mig så meget over, at jeg slet ikke kunne mærke noget i øjnene, at jeg tog et lag på af en af mine gamle La Roche-Posay solcremer på – bare for at tjekke om det nu var mine øjne, der var blevet spontant hårdføre. Det var det ikke! Den gjorde præcis lige så ondt i øjnene, som den altid gør.

Sarte øjne er noget besværligt noget, og jeg vil nødig garantere, at La Roche-Posay Anthelios Ultra Creme SPF50+ heller ikke vil genere dine øjne. Men i fire dejlige forårsdage har den ikke generet mine øjne. Og det er helt uhørt for en solcreme baseret på kemiske solfiltre.

Her kan du købe det (reklamelinks)
La Roche-Posay Anthelios Ultra Creme SPF 50+ til sensitive øjne koster 149 kroner på apoteket. Du kan også købe den på onlineapoteket Apopro, hvor den lige nu er på tilbud til 119 kroner. Escentual har French Pharmacy Sale og her koster den kun 11 britiske pund.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

26 kommentarer

 • Christina

  Jeg har også købt den og er meget begejstret. Den virker fantastisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  Det lyder som noget der skal prøves af! Ved I om der er alcohol i den, det synes jeg ofte der er i deres solcremer, og det er noget jeg prøver at undgå :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte Jensen

   Tjekkede lige, da jeg også selv forsøger at undgå alkohol (dog kun på huden 😆) og der er desværre alkohol denat. i…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Der er ikke ret meget i. Ikke nok til at give problemer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Timothy Benjamin

   Der er alkohol i, ja.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Bliver den hvid, når den tørret op? Jeg har haft en der ligner den her tube, og som rigtigt nok var usædvanligt mat, men som samtidigt gav et svagt hvidt skær

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  er den ligesom den “firkantede” de har lavet ? som man kan bruge til lidt fedtet hud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej helt anderledes konsistens. Den firkantede er helt tyndtflydende og meget sprittet. Denne er tyk.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Henriksen

  Jeg brugte den sidste sommer og var glad for at den hurtigt tørrer ind, men jeg fik SÅ uren hud. Er jeres bedre ift til det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Den er først lige kommet på markedet i år – det kan ikke have været den, du har brugt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Hej, jeg står og skal købe ny dagcreme. derfor vil jeg høre I kan hjælpe lidt :-) Jeg vil prøve jeres Anti-age dagcreme. Efter rens og Rønsbøl Mist bruger jeg Cliniqe’s Even better dark spot controller. Vil I anbefale at jeg også bruger en fugtserum med C vitamin eller/og med hyloronsyre under jerrs Anti-age creme? Mvh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Louise

   Der er hyaluronsyre i vores antiage. Hvorfor vil du gerne bruge C-vitamin?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Hej
  Kan i anbefale en øjencreme med spf. Gerne fysisk filter, da mine øjne reagerer på de kemiske

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mai
   Svaret er nej, du skulle tage at få en prøve på denne her, vores øjne reagerer nemlig også på de kemiske filtre… men her kommer de ikke i øjnene.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kim

  Jeg har samme problem med alle de solcremer med kemiske filtre, som jeg har prøvet. Men nu er jeg faldet over denne billige solcreme SUN dance Ultra Sensitive Sonnenbalsam 50plus , som jeg har købt i Østrig. Den svier heller ikke i øjnene. Men kan I vurdere om beskyttelsen er god nok? På forhånd tak for hjælpen.

  Link: https://www.meindm.at/SUNDANCE/SUNDANCE-Med-Ultra-Sensitive-Sonnenbalsam-LSF-50%2B/233450/2_10036530.action

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Den ser helt fin ud. DM er en stor tysk Matas-lignende kæde. Deres eget mærke er lidt som at købe de stribede fra Matas eller Apotekets eget mærke. Dem ville jeg trygt bruge.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Er den perioral dermatit-venlig?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er svært at sige – jeg har ikke reageret på den endnu

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Er den perioral dermatit-venlig

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg også problemer med at mine øjne begynder at svie og løbe i vand. Jeg bruger matas de stribede ansigtssolcreme er det pga. det kemiske filter. Jeg synes dog det er voldsomt at bruge spf 50+ så vil høre i har nogle andre i også kan foreslå?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja, det er solfiltrene der svier.
   Jeg kender desværre ikke andre kemiske solcremer der ikke svier end denne. Jeg vil anbefale dig at kigge på mineralske solcremer også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Jeg har meget sensitive øjne, og har også prøvet la Roches’ nye solcreme til sensitive øjne. Men den svier desværre i mine øjne, ligesom alle la Roches’ andre solcremer og desuden deres almindelige ansigtscremer gør. Til gengæld kan jeg tåle Vichy’s ansigtssolcreme, faktor 50, ingen svien i øjnene af den. Det er åbenbart svært at blive klog på, og meget individuelt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Hej, er der parfume i denne? Tænkte om den kunne bruges til ungernes ansigt (de er 1 og 4 år). Prøvede den helt tyndtflydende sidste år, men var ikke begejstret… Eller er det ligeså godt at bruge deres almindelige solcreme til ansigtet også (det er “Garnier ambre solaire sensitive kids”)? Mvh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sanne
   Nej, ikke så vidt jeg husker. Prøv lige at kigge på den på apoteket :-) Den tyndtflydende, der skal rystes, er jo til fedtet hud. Du kan bruge solcreme, hvor du vil, den almindelige kan sagtens bruges i ansigtet. Der er ikke andet at sige, end du må prøve dig frem. Uanset hvor gerne jeg vil, kan jeg ikke sige, om det passer dine præferencer.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Kan man bruge den som dagcreme året rundt? Jeg leder efter en solcreme jeg kan bruge under min makeup, men kan ikke finde ud af om jeg skal bruge ansigtssolcreme? Eller dagcreme med spf. Er denne god nok? La Roche-Posay Hydraphase UV Intense Rich

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Josephine
   Spørger du om den SPF, der er nævnt her, kan bruges under makeup, er svaret ja. Dagcreme med SPF bruger de færreste nok af med det resultat, at den reelt ikke beskytter huden tilstrækkeligt. Der er ikke SPF i den du nævner, så den ville jeg i hvert fald ikke bruge.
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spar op til 1/3: French Pharmacy Sale hos Escentual