Tirsdagstip: Vælg efter effekten

Olaplex og Smartbond – sådan virker frisørens nye beskyttelse til dit hår

Olaplex hårstår

Foto: Olaplex

Da Olaplex kom på markedet i 2014 var det en teknisk nyskabelse og revolution for hårpleje og farvning. Det lille nordamerikanske firma havde fundet på noget helt nyt – hvis man tilsætter ingrediensen bis-aminopropyl diglycol dimaleate på det rigtige tidspunkt under hårfarvning, så kan man undgå at hårfarvningen skade og nedbryder håret. I stedet vil Olaplex’ bis-aminopropyl diglycol dimaleate genopbygge de svovlforbindelse i håret, der bliver nedbrudt ved hårfarvning.

Olaplex tog verden og frisørerne med storm og blev en kæmpe succes. Mange andre plex’er og flex’er og phlex’er er lanceret siden, og det er stort set umuligt at gennemskue forskelle og ligheder.

Sagen er nemlig også, at Olaplex har et patent på denne særlige teknik. Og der er god grund til at beskytte teknikken, den er nemlig imponerende effektiv.

Når man farver håret nedbryder processen de svovlforbindelse, der binder proteinerne i håret sammen. Disse sammenhængende proteiner er ansvarlige for, at vores hår ser sundt og rask ud. Når hårfarvning – især afblegning – nedbryder disse forbindelser, bliver håret stift, tørt og ødelagt. Olaplex kan forhindre denne nedbrydning. Hvis du vil læse hele den tekniske forklaring, så vil jeg anbefale at kigge på dette indlæg hos bloggeren Labmuffin.

Min egen frisør har brugt Olaplex på mit hår, siden det kom frem, og det virker. Meget overbevisende endda. Og det samme gør Smartbond fra L’Oréal, som blev lanceret i 2015, og som min frisør har testet på mit hår siden.

L’Oréal Professionel Smartbond
L’Oréal lancerede i 2015 Smartbond, som virker på, hvad der ser ud som samme måde.

På ingredienslisten hedder Smartbonds ingrediens maleic acid. Maleic acid er æblesyre og umiddelbart en anden ingrediens. Men efter al sandsynlighed, så virker den på næsten samme måde.

Måske det bedste bud på, at L’Oréal Professionel Smartbond virker ligesom Olaplex kommer fra Olaplex selv. Den lille amerikanske Olaplex har nemlig lagt sag an mod giganten L’Oréal for brud på patent og falsk markedsføring. Det bliver interessant at følge den retssag.

Samme effekt – forskel på hjemmebrug
Det er altså rigtig svært at gennemskue selv for os, men baseret på ingredienslister, samtaler med frisører og Olaplex’ reaktion, så er effekten af Olaplex og Smartbond efter vores bedste overbevisning sammenlignelig.

Der, hvor de til gengæld adskiller sig, er på produkterne til hjemmebrug. Begge serier indeholder en nr 1 og 2, som er produkter, kun din frisør skal bruge. Derudover er der en nummer 3 hos både Olaplex og Smartbond, som er en kur til hjemmebrug. Den skal du bruge mellem frisørbesøg.

Den aktive ingrediens er den samme som i producenternes salonprodukter, men derudover er oplevelsen ganske forskellig.

Olaplex Hair Perfector no. 3 – er en kur, man skal bruge i håndklædetørt og uvasket hår, hvor den skal sidde i ti minutter. Den skal bruges cirka en gang om ugen.

L’Oréal Professionel Smartbond Conditioner – er en kur, du bruger hjemme ved hver 3. hårvask. Du bruger den i stedet for din balsam, og den skal sidde i 1-3 minutter.

Det er altså noget nemmere at få sin Smartbond Conditioner til at passe ind i et almindelig brusebad. Jeg må indrømme at min Olaplex Hair Perfector no. 3 oftest står ubrugt hen herhjemme, og så virker den jo sjovt nok ikke.

For at opsummere:
Vores varmeste anbefaling er du beder din frisør om at bruge Olaplex eller Smartbond, når du får farvet dit hår – men rigtig mange frisører gør det allerede. Det har en fantastisk god effekt, og håret kan i flere tilfælde føles glattere og sundere efter en farvning end før.

Med hensyn til produkt til hjemmebrug, så vælg den, der passer bedst til dine rutiner. Det har stor betydning for, hvorvidt man rent faktisk får brugt det eller ej. Det hjælper jo ikke meget med et godt produkt, der står ubrugt hen på hylden.

Der findes også en mulighed for at få en frisørkur, selvom man ikke får farvet hår. Men for at få den fulde effekt ud af genopbygningen af svovlbroerne, så skal produktet bruges i sammenhæng med en anden kemisk behandling. Produktet kan stadig virke som en fin hårkur, men den rigtige effekt af både Olaplex og Smartbond opnår man i kombination med hårfarvning hos frisøren.

 

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

19 kommentarer

 • Tine

  Min frisør bruger det når jeg får permanentet håret. Nu kommer jeg lidt i tvivl om det er overflødigt, når I bare nævner farvning. Men permanent er vel også noget med de der svovlbroer, ikke?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Jo, det virker også med permanent, så vidt jeg har forstået.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej
  Min veninde snakkede for noget tid siden om, at ligeså snart man varmebehandler sit hår (for eksempel ved at glatte det), så aftager effekten af Olaplex. Ved I, om det er sandt? :-)
  Med venlig hilsen
  Anne :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det ved jeg faktisk ikke. Men enhver varmebehandling ødelægger jo håret i et eller andet omfang

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle Albrechtsen

  Jeg har overvejet at købe Olaplex 3 og bruge som hårkur (evt. L’Oreal som jeg ikke kendte før nu), men gør det overhovedet nogen forskel, når man ikke får de andre behandlinger hos frisøren?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Den vil fungere som enhver anden hårkur, men du vil ikke opnå effekten som jeg har beskrevet i dette indlæg, nej

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Elsker Olaplex. Jeg sover faktisk med det, det hjælper på rutinen :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Ej, undskyld…. jeg spørger nok dumt, men jeg forstår simpelthen ikke, hvad der tales om her…;-)

  Kender ikke til produktet. Det er måske nemmere, hvis man er lidt med på noderne;-)

  Er det noget man kun bruger ved behandling hos frisøren, eller kan man bare bruge det som pleje derhjemme (er det ‘bare’ en hårkur, der tales om her)?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Charlotte
   Det er kun hos frisøren – du kan ikke købe det til hjemmebrug :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Staudt

  Men jeg får striber/afblegning i håret for at ‘stive’ det lidt af og give mere fylde… Så med blankt spejlglat hår skal man vel ikke have Olaplex? Min frisør giver striber netop for at trashe håret lidt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Præcis. Hårfarve må godt ødelægge håret lidt

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Virker det mon også, hvis man får en behandling uden at blive farvet samtidigt? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Anne
   Ja, der er i hvert fald mulighed for at få behandlinger med produkterne uden samtidig farvning/afblegning… Det får jeg nemlig selv :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Tak for svar :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Min frisør bruger Niophlex. har det samme virkning?
  Jeg kan nogle steder se, at andre skriver, at det gør det samme, men jeg tror ikke heeelt på det før puddderdåserne har stemplet det godkendt :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Sofie A

  Jeg får også L’oreal i nu hos min frisør ( Line ), sammen m farve, det virker fint i salonen men Smartbond hjemme synes jeg intet gir, håret blir kruset, tørt så jegved ikke rigtig.
  Fik tidl Olaplex i både hos frisør og hjemme, også her tørt, der er jo egentlig ingen plejeprodukter i, også ifl. Line.
  Det må jo heller ikke komme i bunden.
  Jeg har brugt den v. hver vask ca hver 3’die dag.
  Hilsener og rigtig tillykke med den nye creme som jeg glæder mig til at prøve.
  Anne Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne nielsen

  Jeg har lige fået en behandling hos min frisør smartbond jeg fik nr 3 med hjem og den sku i både hovedbund og længder den sku ligesom køres gennem hele hovedet med flad hånd

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Susanne
   Jeg er lidt i tvivl, om du stiller et spørgsmål?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja Hansen

  Hvis man har et naturkrøllet hår som jeg har, forværrer Smartbond/Olaplex behandlinger mit hår 100% Et naturkrøllet hår er meget mere tørt og porøst end et glat hår! Det virker ligesom makeup til håret, så snart jeg vasker det er der ingen effekt af disse smarte hår-makeup tilbage og mit hår fremstår mere tørt end nogensinde…Så hvis du har naturkrøllet hår, så spar pengene på Olaplex/Smartbond hos frisøren og invester istedet i en rigtig god krøllecreme, samt en lækker olie til håret og få en god klipning et par gange om året 👍

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Vælg efter effekten