Sådan får du sommerklare ben

Hvor længe kan en solcreme holde sig?

 

image

Det er en udbredt myte, at solcreme fra sidste år ikke kan bruges i år igen og skal kasseres. Hvilket er helt forkert og et frygteligt spild.

En åben solcreme kan normalt holde sig i 2-3 år. Det kommer meget an på, hvordan den har været opbevaret.

Kig på den og lugt til den (det gælder i øvrigt også al anden kosmetik). Hvis den ser helt fin ud og dufter som den skal, så brug den. Hvis den er begyndt at skille eller har fået en forkert lugt, så ud med den.

Det samme gælder, hvis der er et ikon med 12 måneders holdbarhed bagpå. Tag det med samme gran salt som “mindst holdbar til” på madvarer.  Kig og duft kritisk til produktet.

Og lad for G… nej miljøets skyld være med at kassere sidste års udemærkede solcreme bare fordi den har været åben et år. Det er der bestemt ingen grund til.

 

 Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

9 kommentarer

 • Katrine

  Tak for jeres dejlige blog, som jeg altid vender tilbage til hvis jeg skal have svar på noget 😄
  Hvad med faktoren? Forbliver den uændret? Det er nemlig det jeg altid har hørt mht hvorfor solcremen ikke kan bruges året efter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ja den gør. TÆNK lavede for et par år siden en laboratorietest af “gamle” solcremer og de holdt stadig. Kræftens Bekæmpelse har også udtalt den samme holdning.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Har i trukket en vinder til jeres Avene konkurrence endnu? :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Tak for det indlæg 👍🏼

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt at høre! Så har jeg da brugt sidste års solcreme med god samvittighed i dag. Og jeg er da heller ikke blevet det mindste rød, selvom jeg har været ude hele eftermiddagen ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Plejer at smide mine i køleskabet – i grøntsagsskuffen, når det er varmt er det også ret dejligt med kold solcreme…..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • HeLene

  Mange tak, jeg har tit også undret over det med faktoren. At det ellers var ok tænkte jeg nok. Men har ikke altid turdet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Berg Holm Andersen

  Gid jeg havde læst dette indlæg for 2 dage siden, så havde jeg været 2 ganske udmærkede solcremer rigere nu….jeg gik efter “det åbne låg” og tænkte, ud…selv om det duftede fint..dumt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ingrid

  Dejligt med nogen der deler min holdning! Jeg synes det er så vigtigt at vi forholder os kritisk til holdarhedsdatoer, og bruger vores sunde fornuft. Noget kan holde sig langt over datoen på produktet, og noget kan ikke.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan får du sommerklare ben