EFI: Nemt abonnement på shavingprodukter

Tirsdagstip: Undgå indgroede hår

The Body Shop Shea Body Scrub

Det er ret almindeligt, men alligevel er det ikke særlig tit, at vi taler om det… I hvert fald ikke i min vennekreds. Det er ellers noget temmelig mange gerne vil vide noget om, og det er også noget, jeg har skrevet om før… det er tips til at undgå indgroede hår.
Ikke nok med at det ikke er særlig kønt, det klør også helt åndssvagt. Og hvis man er rigtig dygtig til at klø i dem, kan de også efterlade fæle betændte knopper og endda ar. Derfor er det altså en rigtig god idé at søge for, at hårene får hjælp til at komme ud, hvis de har lidt svært ved det på egen hånd.

Endnu en creme
Det hele startede en eftermiddag på Frederiksberg helt tilbage i december 2011, jeg lå på en briks hos Beauty Avenue med stængerne i vejret og fik skældud… Jo, den er god nok, jeg var ved at få fjernet hår bagpå låret, og Stella skældte ud. Hun kunne nemlig se, at min dyrt indkøbte bodylotion fra Aveda ikke var blevet brugt så flittigt, som hun havde sagt. Det er langt fra første gang, jeg er blevet mødt med himlende øjne, når jeg fortæller om mit noget sære forhold til bodylotion. For hvordan kan man overhovedet kalde sig pudderdåse, når man hader creme?
Det er den samme sang hver gang, og hvordan, Stella fik budskabet til at sive ind, er uvist… Faktum er, at jeg ikke længere har samvittighed til at snige mig udenom indsmøringerne.

Kuren
Det, der er så fjollet ved de indgroede hår, er, at det egentlig kræver utrolig lidt at blive dem kvit. Kuren er simpelthen så enkel, at det er ubegribeligt, at jeg af og til er for doven til at få det gjort.

 • Skrub: Sørg for at eksfoliere kroppen. Om du gør det med en handske, en maskine, en børste, sukker, kaffegrums eller noget helt andet er fuldstændig ligegyldigt. Sørg blot for at gøre det.
 • Fjern hårene: Desværre er det muligt at få indgroede hår, uanset hvilken metode du vælger for at blive pelsen kvit. Og derfor vil jeg ikke komme nærmere ind på metode… sørg blot for at gøre det regelmæssigt, for min egen erfaring er i hvert fald, at jeg får flere indgroede hår, hvis jeg i en periode har ladet hårene gro.
 • Fugt: Når huden er smidig og velfugtet, er det meget lettere for hårene at trænge igennem. Sørg derfor for at være gavmild med cremen, olien eller hvad du nu kan lide at smøre kroppen med.
 • Regelmæssighed: Som nævnt ovenfor har frekvensen også noget at sige, så uanset om det gælder eksfolieringen, selve hårfjerningen eller indsmøringerne, så sørg for at gøre det regelmæssigt.

Ligeså meget som jeg elsker at smøre creme i ansigtet, lige så lidt bryder jeg mig om at smøre creme på kroppen. Det har hjulpet mig meget at finde nogle cremer, som jeg kan holde ud at bruge. Det har taget meget lang tid at finde frem til dem, der virker for mig, men nu hvor de er fundet, får jeg ENDELIG taget mig sammen til at så smurt kroppen ind nogenlunde regelmæssigt. Det samme gælder naturligvis den metode du vælger til at eksfoliere huden og til at fjerne hårene. Find den metode eller det produkt der passer dig bedst. Så er det langt mere sandsynligt, at du får det gjort.

6 kommentarer

 • Jette

  Vil rigtig gerne høre hvad dine favoritter er?? Synes det er svært at finde en virkelig lækker body lotion. Men elsker til gengæld den grønne salt scrub fra Comwell :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Jette
   Netop fordi jeg har det sådan, er jeg gået i gang med at teste en masse forskellige… jeg satser på at være klar i næste uge :-*
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jette

   Juhu, det glæder jeg mig til :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • HeLene

  Godt indlæg, jeg bruger tørbørste hver dag, enten karmameju eller Aromaterapy associates’s. Det synes jeg virker ret godt mod ingroede hår. Jeg kan også lide at tage lidt body olie ovenpå en let bodylotion og forsegle fugten med, synes det bliver mindre klistret med olie på den måde, end olie direkte på huden…
  Glæder mig også at høre om dine favoritter :smile: i næste uge!
  God onsdag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin VS

  Ha ha :grinning: to sjæle én tanke HeLene! Jeg bruger også min børste fra Karmameju og jeg har aldrig, som i ALDRIG, indgroede hår mere :smiley:
  Knus Karin

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Super hjælpsom guide! Jeg har selv problemer med indgroet hår – og har forsøgt alverdens metoder.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EFI: Nemt abonnement på shavingprodukter