Lørdagslook: Tonight’s The Night!

Tirsdagstip: Tjek kilden

Berlingske MS

Ideen til dette indlæg fik jeg efter at have læst på facebook i går. Først delte jeg en artikel på Pudderdåsernes profil, om ting og salgstricks vi ofte lader os snyde af. Derefter faldt jeg over en af de der vildt banale tests, man kan finde i hobetal. Det er fantastisk tidsfordriv, og de ofte fjollede svar morer mig. For eksempel fandt jeg i går ud af, at jeg er hundrede procent italiensk… og dermed femogtyve procent mere italiensk end min italienske ven… Og så bestod jeg psykopattesten ved kun at være fem procent psykopat… Det er da SÅ nyttig viden. Senere på aftenen fik jeg tildelt vise ord fra selveste Buddha… Problemet er bare, at citatet stammer fra en helt anden… og slet ikke passer ind i den buddhistiske lære.

Har du hørt…
For nylig var jeg til fødselsdag, og der kom jeg til at slå i bordet. Det var egentlig et uheld og meget lidt planlagt, at min hånd ramte bordet med den kraft, som den gjorde. Det ændrede dog ikke på, at det var en sag, som virkelig kan få mig op af stolen. Det var ikke emnet som sådan, der fik mig til at reagere, det var mere måden, det blev sagt. Hele selskabet blev fanget af en ”jeg har lige læst…”-åbning, og det var så der, filmen knækkede for mig. Et par dage for inden havde jeg selv læst det samme råd, og derfor tillod jeg mig at reagere. Tippet kom nemlig fra et meget lidt troværdigt medie uden nogen form for henvisninger til en undersøgelse eller andet, der kunne understøtte udsagnet.

Tjek kilden
Det gør en stor forskel for mig om de gode råd, jeg får i hverdagen er baseret på fakta eller mere er et udtryk for ”det virkede for mig”. Begge dele er glimrende til at danne sig et overblik over mulighederne. og så gør det bestemt ikke noget, at man lige tager fornuften med på vejen. På det grundlag er de fleste rustede til at træffe en beslutning om, produktet eller valget er det rigtige for dem. Samtidig undgår man, at en eventuel frustration over tingenes tilstand tager overhånd, så man kaster sig over noget, som slet ikke er hensigtsmæssigt.

Hvad er motivet
Helt tilbage i min sommerferie fik jeg en mail fra en skøn kvinde, jeg kender via bloggen. Hun var fortvivlet, fordi hendes unge datter havde fået mild akne og derfor var ked af at starte i skole. Vi talte frem og tilbage om renserutiner og produkter. Det viste sig, at noget af frustrationen egentlig kom fra en anbefaling fra en anden skribent. Da jeg spurgte, om hun havde overvejet, hvorfor pågældende skribent meget pludseligt anpriste netop dette produkt, blev der skrækkelig stille i røret.

Købt og betalt
Her på bloggen skriver vi sponsorerede indlæg. Det gør vi naturligvis, fordi vi bruger rigtig meget tid på bloggen og derfor meget gerne vil kunne leve af det. Det er relativt få opgaver, der slipper igennem vores kriterier både for selve produktet, typen af indlæg, producenten eller shoppen. Og derfor er mængden af sponsorerede indlæg svingende. Med mindre der står, at indlægget er sponsoreret, kan du regne med, at vi ikke er blevet betalt for at skrive om produktet. Og selvom det er sponsoreret, skriver vi vores mening, da det netop er et af vores kriterier for overhovedet at takke ja til at skrive.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

7 kommentarer

 • Stine

  Tillykke med dit italienske ophav! Det er da ik det værste at komme af. Gad vide om jeg egentlig kan regne med mit… :grin: Og betryggende at vide at du kun er 5% psykopat nu du både har mand og børn :wink: Min veninde sagde engang til mig i en svær tid “Det bedste ved fremtiden er, at den kommer en dag ad gangen”. Det skrev jeg ned og har haft i mine gemmer længe. En dag havde jeg brug for citatet og sagde til min søn: “Karen siger, at det bedste ved fremtiden er, at den kommer en dag ad gangen.” Min søn svarede: “Er det ikke Abraham Lincoln der har sagt det?!” Og det er det sgu! :smile: (Gider heller ikke spille Bezzerwizzer og Trivial Pursuit med ham mere. Jeg taber… :confounded: :stuck_out_tongue: )

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Mange tak Stine. Jeg er vældig glad for mit indtil nu helt ukendte ophav. Og jeg er også ret tilfreds med ikke at være psykopat :-D

   Citater er noget sært noget, jeg tænker, at der er mange, der netop bruger nogle citater, som de ikke aner hvor stammer fra. Lige Buddhismen har nogle særlig termer, og derfor var det nemt at gennemskue, at lige det citat ikke stammer fra Buddha. Det er jo ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, og man har jo ingen chance for at vide/huske ALT.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cendie Dyekjær-Themsen

  Det tænker jeg ofte over, der er som regel et pengespor at følge alle steder – derfor er det guld værd at kunne slå op her og vide, det er no bull. Jeg var ude for at et kendt mærke ville sælge mig en hundedyr creme med begrundelsen, “Det er Christiane SMO’C yndlings”
  “Har hun tør hud?”
  “Det ved jeg ikke – men ser hendes hud ikke flot ud?”
  Jeg stædsede mod udgangen. Den lap med ingredienser som helst skal være i mine nye cremer kom aldrig frem. Ikke for at man skal fixe noget som fungere fint – men nogle gange bliver jeg ramt af nysgerrighed, nemlig pga “det virkede for mig”. Som oftest går jeg direkte tilbage til min oprindelige rutine.
  Jeg elsker faktuelle quizzer – det er ren broccoli for hjernen :-) Der burde være nogle Tip en 13’er med creme ingredienser, syre eller sulfater – så er jeg sikker på det sad bedre fast hos de fleste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Nu hvor artiklen handler om at være kritisk mht afsender, så vil jeg lige råde jer alle til ikke at bruge diverse tests på Facebook. Du kan potentiel give viden om dig selv og dine venner til firmaer, som ikke har de bedste intentioner. Her er en artikel om emnet: http://safeandsavvy.f-secure.com/2015/09/21/did-a-funny-test-in-facebook-time-to-clean-the-permissions/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena H

  Det her indlæg får mig til at tænke på en artikel af Hadley Freeman, der stikker lidt til de sundhedsinstagrammere og bloggere, der skriver en masse om ernæring og hvad menneskekroppen er skabt til at spise uden at have nogen ægte forskning bag sig. Linket er her:
  http://www.theguardian.com/lifeandstyle/2015/jun/27/new-wellness-bloggers-food-drink-hadley-freeman

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Fantastisk artikel. Tusind tak. Den har jeg lige læst med stor fornøjelse

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lørdagslook: Tonight’s The Night!