Fredagsfavorit: NARS Audacious Lipstick

Pantene Antioxidant Damage Blocker Technology: Spørgsmål og svar

Pantene Pro-V

Skrevet i samarbejde med Pantene

For to uger siden lovede vi at skrive mere om Antioxidant Damage Blocker Technology, som fra september er ingrediens i samtlige af Pantene Pro-V shampooerne rundt omkring i butikkerne (der er dog forbehold for eventuelt restlager af de shampooer uden). Hvis du følger med på bloggen i den næste tid, vil du endda have mulighed for at prøve den nye teknologi selv…
I forbindelse med den indledende artikel om den nye teknologi har vi fået lov til at stille Dr. Jeni Thomas nogle spørgsmål. Herunder kan du læse svarene…

Hvor stor betydning har kobber i forhold til andre udefrakommende faktorer, der skader håret? Kan man for eksempel sige noget om, hvor mange procent af skaderne på håret, der kan føres tilbage til håret?
Det er et sammensat problem … Den svækkende effekt af kobber (kendt som oxidative skader) forstærker mængden af skader forårsaget af andre kilder. For eksempel accelererer tilstedeværelsen af ​​kobber i håret under farvningsprocessen betydeligt omfanget af de skader, som håret får under farvning. En svækket fiber vil blive mere beskadiget af varmestyling, end en stærkere og sundere fiber vil.

Hvorfor har I valgt at tilsætte Antioxidant Damage Blocker Technology til alle jeres shampooer på tværs af serierne?
Denne teknologi er vigtig for alle hårtyper. Vi har igennem en omfattende global undersøgelse fundet ud af, at kobber findes i alle hårtyper. Den etniske oprindelse, hårtype, hårfarve, osv. har ingen betydning. En stærk, sund fiber er vigtig for et hvert look (voluminøs, glat, krøllet, levende farver og så videre). Det er derfor, vi har tilføjet det på tværs af Pantene Pro-V´s shampooer i stedet for kun nogle få i samlingen.

Er der andre forholdsregler end at bruge Antioxidant Damage Blocker Technology, der virker? I nævner i undersøgelsen, at forsøgspersonernes hårvaskevaner har større betydning end vandkvaliteten. Hvilke gode råd kan I give i forhold til at ændre vaskevaner?
Undgå at udsætte håret for mere vand end højst nødvendigt. Nogle mennesker kan lide at tage lange brusebade for at vågne op om morgenen, gør du det, så lad hellere vandet løbe ned foran kroppen end at have hovedet og dermed håret under bruseren i længere tid, end det tager at skylle din shampoo og balsam ud. Er du svømmer, skal du sørge for at vaske dit hår efter svømning, da kobber ofte bruges i svømmehaller som konserveringsmiddel.

Betyder undersøgelsen, at man bør vaske hår sjældnere?
Nej! Vaskefrekvensen er en personlig beslutning, som påvirkes af din hårtype (kvinder med fint hår vasker oftere hår). Det look du ønsker og din livsstil (de som bor i varme, fugtige klimaer eller som motionerer tit, har en tendens til at vaske håret oftere). Denne teknologi er designet til, at du kan vaske dit hår, som du ønsker og stadig have et sundt hår. Faktisk har formlerne herunder denne teknologi vist, at det giver synligt sundere hår vask efter vask.

Er det korrekt forstået, at I ikke har tilsat Antioxidant Damage Blocker Technology i jeres balsam? Hvorfor ikke? Hvordan undgår man så, at håret optager kobber under udskylningen af balsam?
Det er korrekt… Da vi indså vigtigheden af at gøre noget ved denne type skader, arbejdede vi på at indføre en teknologi så hurtigt som muligt. Dette starter med Antioxidant Damage Blocker Technology i shampooerne. Balsam virker igennem den blokerende mekanisme, så prioriteten var at starte med shampooerne. Vores fortsatte forskning vil afgøre om teknologier, som denne er nødvendige i balsam, og hvis den er, hvilken teknologi der i så fald er den bedste.

Hvis man bruger et plejeprodukt som for eksempel en hårkur, der skal skylles ud, efter sin Pantene shampoo, får man så stadig effekt af Antioxidant Damage Blocker Technology eller er stoffet blevet skyllet ud med shampooen?
Virkningen af shampooen vil fortsætte med at reducere de skadelige mineraler under brug af både kur og balsam.

Har kobber kun betydning for håret? Ved I noget om kobbers effekt på huden? Kan nogle af disse resultater overføres til hudpleje?
Dette problem er unik for håret – hudceller har deres egen, indbyggede mekanisme til at udnytte kobberets energi til noget godt. Hår har ikke en mekanisme som denne, hvilket er grunden til, at teknologien til at reducere kobber er vigtigt for hårpleje.

Egne erfaringer
Mine egne erfaringer med den nye teknologi er endnu begrænset, men jeg synes faktisk, at jeg oplever en forskel, håret virker indtil videre blødere og lettere at sætte. Vi er to testere i husstanden, så det bliver jo spændende at se, om der er forskel på vores oplevelser.
Husk at følge med på bloggen, hvis du også vil have mulighed for at afprøve Antioxidant Damage Blocker Technology i Pantene Pro-V´s shampooer.

Sponsoreret indlægFind vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

8 kommentarer

 • Sarah

  Et lille spørgsmål: Hvis man helst bare skal vaske hovedbunden og ikke længderne (hvilket jeg mener at have læst), hvordan harmonerer det så med at denne her shampoo skal beskytte hele håret (eller det går jeg ud fra, at den skal) – skal man bare vaske hovedbunden som normalt og regne med, at shampooen beskytter længderne idet det bliver skyllet nedad med vandet, eller skal man vaske hele håret med shampooen? Det lyder måske åndssvagt, jeg kom bare til at tænke på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Godt spørgsmål Sarah! Altså jeg har jo ikke studeret vores hår her hjemme under mikroskop og så’n, men der er bestemt synlig effekt af produktet. Og ingen af os vasker andet end hovedbunden, så umiddelbart er mit udokumenterede svar på dit spørgsmål at det er tilstrækkeligt at vaske hovedbunden.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Haha, jeg kræver nu heller ikke mikroskopiske undersøgelser, men det er godt at høre! Egne erfaringer er også fine :P
   Tak!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   :-P Nej… det regnede jeg heller ikke med, det var også mest for at sige, at jeg ikke har læst noget om det :-*
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • gunhild

  Hej Pudderdåser. Jeg er altid på udkig efter milde hårprodukter der stadig er lækre at bruge. Jeg er faldet over O’right og ville høre om I kunne tænke jer, at anmelde deres produkter? http://www.orightorganics.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Gunhild
   Hvor kan man købe produkterne? Jeg har ikke tænkt mig at blive medlem for at finde ud af priser og den slags :-) Har du kigget på Purely Professional?
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hvor kan man købe disse produkter?
  Jeg købte balsamen da jeg var på malta men kan ikke finde den i danmark….. :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Sofie. Præcis hvilken balsam? teknologien som vi omtaler heri er jo i alle Pantene shampooer, men ikke i balsam. Kh. katja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: NARS Audacious Lipstick