Dåseposten: Øjenmakeup der smitter af

Tirsdagstip: Brug din øjencreme rigtigt

Øjencremer fra LING, Filorga og Avène

Det er tit, vi får spørgsmål om noget, de fleste bruger. Og derfor skal mit tirsdagstip i dag handle om brugen af øjencreme. Det er uendelig sjældent, jeg selv bruger øjencreme, men når jeg gør, er det altid efter nedenstående principper.

Samlede tips
De fleste tips har du sikkert både læst her og mange andre steder, men her får du dem samlet. Hvilken øjencreme, du vælger, er helt op til dig. Vælger du en med SPF, kan du med fordel vælge en uden octocrylene, som du kan læse mere om i artiklen: Octocrylene solcreme der svier i øjnene.

 • Øjencremen skal påføres hele vejen rundt om øjet: Mange glemmer det øverste område ved brynet og den inderste øjenkrog, måske er det af frygt for, at cremen skal fedte øjenlåget til og ødelægge øjenmakeuppen. I det tilfælde kan du nøjes med at bruge øjencremen om natten eller vælge en lettere øjencreme til brug om dagen, og en som er lidt rigere til natten.
 • Brug altid din ringfinger: Det gælder både påføringen af den cremede øjenskygge og øjencremen morgen og aften. Da man har mindst muskelstyrke i netop ringfingeren, er der mindre chance for at hive eller trække i den sarte hud omkring øjnene.
 • Dup cremen på: Som nævnt ovenfor er huden omkring øjnene tit sart, og derfor er det særlig vigtigt ikke at trække eller hive i huden, også når du tager creme på. Sæt eventuelt cremen på i små prikker hele vejen rundt og dup derefter cremen blidt ind i huden. Døjer du med poser eller hævede øjenomgivelser, kan dupningen hjælpe til med at få væsken væk fra området.
 • Brug cirkulære bevægelser: Når du nu står og dupper cremen på, kan du lige så godt bruge lidt energi på en teknik, som kan få blodcirkulationen i gang, virke drænende på væskeophobninger og få cremen til at trænge bedre ind. Start dupningen fra inderste øjenkrog og dup hele vejen på kanten af øjenhulen under øjet og derefter over øjet tilbage til inderste øjenkrog. Det er vigtigt at du hele tiden er opmærksom på ikke at hive i huden.

Om Katja efterhånden har overgivet sig til øjencreme (mest på grund af tørre øjne), har jeg glemt at spørge om. Min egne brug af øjencreme er alt andet end trofast, og det er netop aftner, hvor huden omkring øjnene er stram eller på anden måde føles tør, at jeg endelig tager mig sammen. Øjencremerne på billedet er beskrevet yderligere i artiklen: Top3: Øjencremer.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

9 kommentarer

 • ida

  Hvorfor må man ikke trække/hive i huden omkring øjnene? Hvad er konsekvensen? :) Jeg smører bare min almindelige ansigtscreme omkring øjenene, og det sker i store strøg ligesom i resten af ansigtet – ikke så gentle, måske. Men det er ikke noget, jeg har tænkt over ikke skulle være godt? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Ida
   Konsekvensen er på sigt slap og rynket hud. Huden kan ikke lide at blive hevet i og slet ikke omkring øjnene.Og din almindelige dagcreme er fin! Det er jo også sådan en, jeg selv bruger :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg skal da helt sikkert tænke mere over hvordan jeg bruger min øjencreme nu :) Super godt og informerende indlæg.
  Jeg er især glad Sephoras Instant Depuffing Roll-On Gel om morgnen. Den frisker en helt vildt meget op :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Godt at høre Caroline, jeg er også selv ret vild med roll-on, netop fordi det køler og frisker :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vesna Barbu

  Tak for tippet :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Dejligt med gode tips!

  Jeg har hørt, at det ikke er godt at bruge øjencreme på selve øjenlåget (fra globelinjen og op plejer jeg at tage med), er det korrekt? Var vist fordi at det var for tungt for den meget tynde hud.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne M

   Det vil jeg også gerne vide.
   Mine øjenlåg kan godt være tørre og virker til at have brug for creme. Så jeg smører creme på dem. Jeg har dog fået at vide at jeg bør undlade creme på selve øjenlåget fordi creme smurt over øjenlåget vil “vandre” ned på øjenlåget, men det synes jeg lyder mærkeligt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Det er det samme jeg har læst, og prøver at skrive. Det er det, jeg mener med at det kun skal smøres på “knoglen” :-)
   Har man tørre øjenlåg, skal man selvfølgelig smøre creme på. Og ja cremen “vandrer” til dels, men man må gerne hjælpe den på vej, hvis behovet er der. Jeg vil dog anbefale at man kun gør det til natten. Ellers kan det godt blive vanskelligt at få øjenskyggen til at ligge, hvor man lægger den.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Signe

   Aaarh okay! Tak for svar :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dåseposten: Øjenmakeup der smitter af