Tirsdagstip: Sådan undgår du røde knopper

04.02.14
The Black Crowes Amorica
The Black Crowes Amorica
Billedet er fra The Black Crowes coveret til albummet Amorica
Foto: Hustler Magazine

Som nævnt så ofte før, får Katja og jeg rigtig mange mails fra jer. Vi forsøger at svare alle på den ene eller den anden måde. Dette tip er blevet til på baggrund af en mail, som handler om efterbehandling i forbindelse med hårfjerning. Det er et af de emner, som ikke bliver omtalt særlig højt, fordi vi jo får fjernet håret netop for at være glatte og lækre.

Behandlingen
Først og fremmest handler det i høj grad om hygiejnen op til selve behandlingen. Sørg for at bruge en god mild sæbe i det område, som skal behandles. Og vær især sikker på, at behandleren sørger for at rense huden ordentligt, inden hårene falder.
Netop af hygiejniske årsager har jeg fravalgt voks, selv med god hygiejne på behandlingsstedet, synes jeg, det virker uoptimalt med den varme voks. Derfor er mit eget valg til hårfjerning sugaring, hvor behandleren bruger en sukkermasse, som bliver masseret på huden og derefter hevet af.

Gode vaner og ”rigtige” produkter
Vores læser er blevet anbefalet nogle temmelig dyre, og i min optik ikke videre egnede produkter, som skal bruges både før og efter behandlingen.
Det er en rigtig god idé at få gode vaner, men parfumerede produkter af denne type ville jeg selv vælge fra. Først og fremmest handler det jo om, at det behandlede område er ekstra udsat for alle de bakterier, som helt naturligt er på din hud. Problemerne opstår, fordi der opstår en ubalance mellem de gode og de lidt mere krigslystne bakterietyper. På sigt er det denne ubalance, som ender som røde knopper og i værste fald bylder. Derfor er det en rigtig god idé med milde og uparfumerede produkter.

Desinfektion
Som nævnt er de produkter, vores læser er blevet anbefalet meget parfumerede og ret så kostbare. Men hvis de nu virker, så er det selvfølgelig svært at have tillid til andre produkter.
Det nemmeste er at smutte forbi apoteket, og finde en klorhexidincreme og en desinficerende sæbe (for eksempel Hibiscrub). Så kan man bare vaske og smøre med det…
Problemet er bare, at det kan blive begyndelsen på en meget ond cirkel. Overfølsomhed overfor desinfektionsmidlerne er ret almindelige, og så er det lige pludselig et helt andet og meget større problem end røde knopper, du står med.

Min løsning
Selvom det er lidt personligt og til dels temmelig afslørende, så vil jeg fortælle, hvordan jeg selv blev problemet med røde knopper kvit. Det hele startede med at søde Stella fra Beauty Avenue, som har meget og lang erfaring med hårfjerning, skældte mig ud, fordi jeg ikke er særlig god til at bruge bodylotion og lignende.
Da jeg har hørt sangen før, tænkte jeg bare ”jaaaa ja” og fortsatte mit liv uden creme. Gangen efter sagde hun det igen, og da jeg havde været temmelig plaget af røde knopper, måtte jeg jo overgive mig og prøve med cremen (bare den body lotion jeg lige havde ved hånden). Og aldrig har jeg haft så få problemer med røde knopper og indgroede hår. Det satte selvfølgelig tankerne i gang, og det er stadig Stella, jeg sender en venlig tanke, når jeg finder cremen frem.
Selve spørgsmålet går egentlig på en mekanisk eksfoliering, og mit svar til det er, at det kunne jeg ikke selv drømme om at bruge. Min hud er alt for sat til det, og hvis jeg skønner, at området mangler eksfoliering, så bruger jeg simpelthen noget carbamidcreme, som selvfølgelig svider og derfor ikke skal bruges lige efter behandlingen.

Ingredienser
Hvad, du vælger at bruge, er ikke så vigtigt, men prøv at undgå de særlige desinficeringssæber og cremer, som ganske rigtigt er sindssygt effektive, men også lidt af et sats at bruge i længden.
De fleste af de såkaldte efterbehandlingsprodukter indeholder en betydelig mængde tea tree olie (eller lavendelolie), og det er da også en naturlig om end temmelig kradsbørstig (og unødvendig) behandling af huden.
En almindelig uparfumeret intimsæbe som for eksempel Lactacyd er ofte en rigtig god hjælp netop til den udsatte bakterieflora. I tilfælde af at du oplever kløe, rødme og knopper, er et par dage med de desinficerende produkter en god idé. Og husk en god creme, som virkelig er det bedste middel mod indgroede hår og røde knopper, som jeg i hvert fald har prøvet.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
29 kommentarer
Tanja Maria

Jeg er stadig lidt gammeldags og bruger skraberen til barbering af de nedre dele. Men jeg døjer også med røde pletter og ingroede hår. Er løsningen i dette tilfælde også brug af en sæbe samt creme?
Har I en anbefaling til creme?
(Super godt tema!)

Helene Randløv

Hej Tanja Maria
Det du foretrækker, mine egne præference til det formål er noget med en lidt tyndere lotionagtig konsistens. Det bliver som regel A-derma Exomega lotion, fordi den altid står på hylden 😀
Og. Helene

Maria

Avène Cicalfate Cream, reparationscreme er den bedste. Bare smør et fint lag på bagefter! Kan klart anbefales.

Evelinasfina skönhetsblogg

Bra inlägg 🙂 alla är vi nog med om samma problem!

Helene Randløv

Hej Evalina
Lige præcis! Det er jo noget de fleste kender til.
Kh. Helene

Matilde

Hej… Hvilken styrke af carbamid creme er det du bruger??
Hilsen Matilde

Helene Randløv

Hej Matilde
Jeg bruger altid 10 % og hvis skaden er sket, og jeg har fået indgroede hår, så smører jeg med Matas fod-og hælkur (som har en koncentration på 25 %). Det løser alle problemer for mig.
Kh. Helene

Tine // Frøken Fregne

Jeg kan virkelig anbefale ShaveSafe! Det har virkelig hjulpet for mig. Den desinficerer nemlig samtidig og indeholder hverken parfume eller andre dumme ting.
Og så vil jeg prøve det der med cremen 🙂 Måske kan det tage de sidste irriterende knopper 🙂

Katarina

Jeg bruger Teatree oil bodylotion efter barbering – det fjerner alle røde knopper :))

Helene Randløv

Hej Katarina
Det er også et godt bud på anti-bakteriel pleje!
Kh. Helene

Camilla

Jeg bruger mandelolie i badet efter barbering. Så skyller jeg lige den overskydende olie af, og huden forbliver blød og lækker.

Helene Randløv

Hej Camilla
Det er også rigtig godt at barbere i!
Kh. Helene

Laura

Super indlæg! Jeg er gang på gang blevet anbefalet at exfoliere efter hårfjerning, da det også skulle forebygge indgroede hår. Men da jeg ikke er til den mekaniske exfoliering, bruger jeg creme med AHA-peeling (Cleanance fra Avéne), med lidt synligt resultat.
Jeg tænkte, hvad er jeres anbefaling i forhold til det?

Helene Randløv

Hej Laura
Mine bud er Carbamid Creme 10 % eller HTH Creme, begge ting vi har skrevet om flere gange 🙂
Kh. Helene

Camilla Corbett

Hej dåser 😀
Jeg bruger silikone baseret glidecreme efter barbering. Siden jeg startede på det, har jeg aldrig røde knopper. En anden måde at minimere det er også, aldrig at barbere mod hårene, men altid med!
Kh. Camilla

Camilla Corbett

Det er denne jeg personligt selv bruger:
http://www.funtoys.dk/funglide.html

Charlotte

Jeg forstår ikke helt creme delen…er det lige efter barbering eller inden, som blødgørende fugtighedsgivende hjælp? Tak fordi I altid kommer med fantastiske anmeldelser og brugbar viden 🙂 Love it!! Kh Charlotte

Helene Randløv

Hej Charlotte
Smør med F.eks. HTH Creme eller Carbamid Creme 10 % efter barbering og i dagene efter og sørg for generelt velfugtet hud.
Kh. Helene

Frk. Snack

Hey Dåser, Fedt I tager så ømt et emne op på bloggen. Jeg må lige dele et gammelt tip fra min pensionerede læge. Hun anbefalede levertransalve. Det kan købes på apoteket for under en 100-lap. Efter at jeg har brugt det efter badet har jeg ikke haft de store problemer men ved selvfølgelig ikke hvad jeres erfaringer er med det. Olier med E-vitamin har også virket for mig!

Helene Randløv

Hej Frk. Snack
Tak for tippet, jeg har ikke hørt om det før, men jeg vil selvfølgelig prøve det.
Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *