Dagens hårpleje: Aveda Scalp Benefits

Vask kun din hud en gang om dagen

 Caudalie Gentle Cleansing Milk

Overdreven vask og rens af huden er årsag til mange problemer. Hvis du opnår den der dejlige “squeaky clean” følelse på huden, når du har renset den, så har du været alt for hård ved din hud og skal holde igen. Det er et tegn på, at du har flået det yderste beskyttende lag fedt af din hud.

Flere og flere hudplejeserier som for eksempel LING vælger i dag kun at lancere et enkelt renseprodukt til alle hudtyper, og jeg er helt enig med den tilgang. Renseprodukter skal være milde – uanset hudtype. Less is more, især når det gælder rens. Selvfølgelig skal de være effektive (især når vi snakker om at fjerne makeup) men der er også en stor risiko for, at de fjerner det naturlige fedtlag, som huden har, for at beskytte sig selv. Resultatet kan være tør, sart, irriteret eller rød hud.

Nøjes med en gang om dagen
Lige så vigtigt det er at rense huden hver aften – især hvis du bruger makeup – lige så lige gyldigt er det at rense huden igen næste morgen. Du har jo ikke lavet andet end at ligge på din hovedpude, så hvis du har vasket dit ansigt, før du gik i seng, så er det næppe blevet ret beskidt, vel?

‘Jamen jeg har jo uren hud’
Stanford Universitet lavede de en undersøgelse, hvor de satte personer med akne til at vaske ansigt enten 1, 2 eller 4 gange om dagen. Resultatet var, at antallet af gange de vaskede ansigt om dagen, ingen indflydelse havde på deres akne.

Akne har nemlig meget mindre med hygiejne at gøre, end vi tror. ‘Uren hud’ er en af de mest åndede betegnelser – det er en hudsygdom. Og lige meget hvor meget du vasker, kan du ikke vaske den slags “urenheder” væk. Det gælder også hudorme og lignende.

Jeg selv bruger skiftevis en meget mild og ret fed rensecreme til mit ansigt (lige nu er det denne fra Caudalie, jeg er forelsket i) eller min Konjac svamp. En gang om dagen.

Hvor tit vasker du dit ansigt?

Kilde

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Vi linker kun til vores foretrukne webshops, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

40 kommentarer

 • Randi

  Jeg “vasker” mit ansigt med sådan nogle facialwipes, da jeg ellers ikke er god til at få det gjort. Men jeg vil da fremover skippe det om morgenen, og så bare vaske med koldt vand.

  Jeg har tidligere stillet jer et spørgsmål omkring de der syrepeelinger I har skrevet så meget om. Kan I anbefale en god en fra Matas? Der måske ikke koster spidsen :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Randi. Nej desværre – jeg ville godt kunne, men de har ikke nogen i Matas. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • henrik boysen

   Helt enig, de har prøvet at lave en spray i deres mande serie, men den er desværre fuldt med alkohol og med en for høj ph værdi. Men de har da heldigvis også nogle rigtig gode ting. blandandet deres nye serum fra plasir er virkelig super, og fyldt med gode ingredienser som,

   Glycerin = celle reparerende ingrediens.

   squalanes, samme olie som vi har i huden.

   Peptide = Celle kommunikeerne ingrediens, får hudcellerne til at opføre sig yngre.

   Ceramide 3 = celle reparerende ingrediens.

   3 forskellige slags hyaluronsyre (katjas ynglings ingrediens)
   = celle reparerende ingrediens hjælper med at binde fugten i huden.

   Sambucus nigra blomster extract = antioxidant.

   E vitamin = antioxidant.

   Prisen på 150 kr er også super :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vasker morgen og aften. Om morgenen med min konjac svamp uden et renseprodukt, og om aftenen fjerner jeg først min make-up med Bioderma og renser derefter med min svamp (med eller uden andet produkt, alt efter hvad jeg føler for) :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nanna

  Jeg vasker mit ansigt i en vaskegel i badet om morgen. Om aftenen bruger jeg et 3-i-1 produkt. Det fungerer fint:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg renser om aftenen, og sprøjter skin tonic på en vatrondel om morgenen for at fjerne støv osv. Inden jeg tager creme og makeup på.

  Hvad er en konjac svamp? :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • henrik boysen

  Hvor kan jeg kun være dybt enig. Det med at vaske handler for mig om at huden skal være i balance, og hvis den er det ved kun at vaske engang om dagen, så skal man gøre det. Jeg renser kun om aftenen, og så om morgnen bruger jeg bare en våd vatrondel. Renser jeg to gange føles min hud bare super tør samtidig med at den er fedtet. Nu er den bare perfekt :)

  Jeg har selv skrevet en artikel i samme stil der handler om at passe på ikke at overbehandle huden lige her. http://theangrybeautynerd.bloggersdelight.dk/2013/05/kan-man-overbehandle-huden/
  Som altid god dag og tak for en god side M.V.H. Henrik

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for jeres altid interessante blog. Skal altid have min dag dosis.

  Har vasket mit ansigt morgen og aften siden jeg har været 14. Da jeg dengang og nu til tider har problem hud.
  Men en helt anden ting. Efter at jeg har købt Naked basics fra Urban Decay. Løber mine øjne i vand, når jeg har lagt det på og det stopper første når jeg har fjernet min makeup. Er det en øjenskygge som drysser meget eller indeholder det noget som mine øjne ikke kan tåle.

  Endnu engang tak for en mega god blog.
  Mvh Heidi

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  ENDELIG er der nogen der siger, at man ikke skal vaske huden både om aftenen og igen om morgenen. Har undret mig hver gang jeg så nogle “skønhedsguruer” sige det og jeg har da også modvilligt ladet være ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine Villum

  Jeg vasker mit ansigt 2 gange dagligt og har faktisk lige købt clarisonic som jeg bruger til at rense den med. Er det en dårlig idé?
  Hvad er jeres tanker omkring Clarisonic maskinerne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria D

   Vil også gerne vide hvad jeres holder er til Clarisonic?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Vi har aldrig prøvet dem, så jeg kan ikke rigtig sige noget kvalificeret om dem.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Eriksen

  Jeg renser kun ansigtet om aftenen. Bruger dog ikke vand men bare rensecreme og tørre det af med vat. Nu bliver jeg lidt forvirret, er det bedre at bruge vand og evt en vaskeklud.?Jeg vil lige nævne at jeg har meget sart hud.
  Og laver I ikke snart en anmeldelse på Ling produkter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Frederiksen

  Hejsa

  Jeg vasker mit ansigt både morgen og aften og har gjort det i mange år.

  Det ville jo være skønt at skippe den ene gang, men jeg sidder tilbage med et spørgsmål.
  Hvad nu hvis man bruger et produkt om aftenen, som man ikke synes er behageligt at have på under makeup for eksempel Bioeffect. Jeg kan ikke forestille mig kun at skylle ansigtet med vand om morgen, fordi min hud er ret fedtet, når jeg bruger Bioeffect, også selvom jeg kun bruger 1,5 dråbe.

  Jeg overvejer også om Bieffect slet ikke er rigtigt for mig. Min hud er noget mere fedtet end før, hvor jeg brugte en creme med kemisk peeling om aftenen efter at have renset huden og en ret neutral creme om morgen efter at have renset huden. Jeg har fedtet hud, så måske min hud har brug for den kemiske peeling.

  Er der nogle som har erfaringer med det? Og nogle der kan anbefale et godt produkt med kemisk peeling, som jeg kan bruge om morgen under makeup og dermed fortsætte med Bioeffect om aftenen.

  Mange hilsner fra Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Hej Christina

   Du kan bruge alle kemiske peelinger under Bio Effect. Hvad brugte du før? Hvis det virkede for dig, så…

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina Frederiksen

   Hej Katja

   Jeg brugte Ole Henriksen invigorating night gel før. Ved egentlig ikke hvor god den, fordi jeg ikke kan finde oplysninger om indholdet af BHA og heller ikke PH værdien, men den har i hvert fald i en eller grad kunne holde antallet af mindre bumser og hudorme nede.

   Kan jeg virkelig bruge den under Bioeffect? Jeg troede jeg skulle bruge Bioeffect på ren hud, for at få effekten.

   Mange hilsner fra Christina

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Ifølge Bio Effect selv skal man jo ikke bruge andet end Bio Effect overhovedet. Min egen erfaring er, at det kan man sagtens. Du skal blot passe på, at Bio Effect ikke kommer i kontakt med olieholdige produkter (EGF kan ikke tåle olie).

   Men hvis du bruger invigorating night gel først, venter 10 minutter, og derpå bruger bio effect, så går det helt fint. Alternativt kan du for at være helt helt sikker bruge den ene om morgenen, og den anden om aftenen (det gør ingen forskel for effekten om man bruger et produkt morgen eller aften – også selvom det hedder noget med “night”)

   Jeg kender ikke Ole H’s night gel, men hvis du før har været så glad for den, så er det da et oplagt supplement. Jeg bruger selv en BHA eller AHA også, når jeg bruger bio effect.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sanne

  Det havde jeg slet ikke tænkt på! Nu vil jeg da lige genoverveje mine vaskerutiner en ekstra gang! Vasker (eller må nok hellere skrive vaskede fra imorgen af) både mit ansigt morgen og aften. Følte mig lidt dum der om morgenen, når jeg egentlig tænkte på om hvor “beskidt” mit ansigt egentlig kunne være blevet i løbet ad natten, og alligevel vaskede det. Men da jeg ikke har vidst bedre, troede jeg jo at det var det bedste for min hud. Tak for en dejlig guidende blog! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det er dejligt, at du kan bruge det, Sanne

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laila heldal

  Den britiske skincare-guru Caroline Hirons er dybt uenig. Hun mener bestemt at man skal rense sin hud morgen og aften. Om natten producerer huden sved og talg. Til gengæld har hun en masse gode forslag til hvad der er godt for ens hud og hvad der ikke er. F.eks. Vil hun og makeup-artisten Lisa Eldridge aldrig blive set bruge facial-wipes.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Der er helt sikkert en masse mennesker, der er uenige med mig :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise A

  Jeg vasker morgen og aften og har et spørgsmål. Smører man så bare nye cremer på om morgenen, hvis man ikke vasker?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Lidt off topic, men kender I Konjac svampene? Og hvis ja, hvad er så jeres erfaringer?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • mille

   Ja okay, så lige den aller sidste linje i artiklen, hvor I netop skriver om konjac. Det første man bliver blind på er vist øjnene :-) Tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Det kender jeg godt :D Men vi skylder en dyberegående anmeldelse. Men jeg kan godt sige, at jeg elsker min.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susse

  Jeg vil ikke holde op med at vaske om morgenen. Jeg bruger clarins facial soap om morgenen. Meget mild. Om aften bruger jeg en svamp. Kan ikke huske mærket men den ligner den der konjac, min er bare sort.
  Tænker nemlig at ens hovedpude betræk næppe er klinisk rent med mindre man skifter dagligt og så føles min hud bare ikke specielt ren om morgenen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Så længe det virker for dig og din hud føles glad og behagelig, så er det det vigtigste :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lisbeth Cecilie

  Jeg undlader, at gøre for meget ved min hud, fordi den hurtigt bliver rød og irriteret. Jeg fjerner derfor min makeup med en forholdsvis fed creme hver aften, og påfører øjencreme.
  2 gange i ugen peeler jeg min hud med Jurliques AHA-peeling.
  Hver morgen bruger jeg en dagcreme fra Clinique, som ikke indeholder særlig meget vand, så min hud ikke tørrer ud her i kulden.
  Det virker skide godt for mig, og siden jeg begyndte på dette har min hud fået det meget bedre, og mine “urenheder” er blevet mindre :)

  Så jeg “vasker” vel egentlig aldrig min hud med andet end vand :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabine

  Min erfaring er at kost har en ekstremt stor indflydelse på min hud. Jeg har en svag mælkeallergi og det første der rammes er altid min hud. Derudover får sukker min hud til at gå helt amok, så det holder jeg mig fra med mindre der er en særlig anledning.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Kan man således både putte en serum og en creme/solcreme på huden uden at have vasket den først?
  Eller bør jeg måske lige vaske hurtigt med konjac-svampen (kun med brug af vand) inden påføring?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Josephine

  Jeg renser hud i intimsæbe. Er det effektivt nok? Er det godt?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Josephine
   Hvis det virker for dig, så ja… men værd opmærksom på om huden bliver tør.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej med jer!
  Jeg bruger ikke makeup, burde jeg blot vaske mit ansigt i lidt vand om aftenen, eller burde jeg bruge en ansigtsvask eller Konjac-svamp?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Nej, du bør undgå vand :-) Brug en micellar water i stedet. Men ja… du bør bestemt rense huden, også selvom du ikke bruger makeup.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Hej,

  Vil du anbefale at man ikke behøver skylle ansigtet med vand om morgenen, efterfulgt af creme og makeup? Hvis man har renset med gel aftenen inden (samt serum og creme)

  Mange hilsner

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Lærke
   Vand gør intet godt for huden. Vælg en god mild toner/skintonic eller en micellar water i stedet.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira

  Apropos det med hovedpuden: Er det egenligt taget ikke en glimrende ide, hvis den altid er nyvasket? Jeg er selv begyndt at skifte betræk hver anden dag, da jeg døjer med akne. Hvad tænker I om det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Kira
   Jo, tørklæder, kraver, puder og alt mulig andet der rammer ansigtet er bedst, når det er rent.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens hårpleje: Aveda Scalp Benefits