Dagens negle: Koral ombre

Tirsdagstip: Undgå lysreflekterende pigmenter i din makeup

MAC Semi-Precious

Foto: MAC

Vi får ikke så lidt mails fra kvinder, som er ved at opgive, fordi ”ligegyldigt hvad jeg gør, bliver mit problem fremhævet”. Det gælder mørke rande, akne, ar, porer, ja faktisk alle de der ting, som man bare for alt i verden ønsker at skjule.

Hvad er det egentlig for noget?
En af de helt store syndere i makeup, er ”lysreflekterende” pigmenter eller partikler, desværre er der mange navne for det, der med et andet ord er glitter. På ingredienslisten bagpå (eller på æsken) skal du lede efter ordet mica, det er ofte dette mineral, som i den ene eller den anden finhed kaster lys over alle de ting, du gerne vil have dækket.

Sådan kan du undgå glitter
Der kan også være andre ingredienser, som snyder, og derfor er det virkelig vigtigt, at du prøver produktet på helt ren hud. Smør for eksempel produktet på håndryggen og se grundigt på huden (puds brillerne rigtig godt inden), hvis huden bare glitrer den mindste smule, så skal du gå uden om dette produkt. Glitteret sætter sig i hudens ujævnheder og kan ganske enkelt blive endnu mere ujævn at se på.

Hvor gemmer det sig?
Du kan ikke være sikker på at undgå glitter, med mindre du altså tester produktet inden. Det er nemlig en af de ting, som producenterne er virkelig glade for. Derfor kan du både finde glitter i din primer, concealer og foundation. På det sidste er jeg faktisk også stødt på helt almindelige ansigtscremer med glitter i.
Så er der selvfølgelig blush, men der er heldigvis masser af fine matte farver.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

9 kommentarer

 • Mette

  Til dem der har problemet, skulle ta’ og prøve Youngblood mineral makeup :-) det indeholder ikke mica

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • jeg gad rigtigt godt prøve noget fra dem, og døjer netop med mørke rander under øjnene /: Så det kan være jeg skal prøve mig ad med nogen af deres produkter? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Har også altid døjet med mørke rande, det der virker bedst er la roche possays kompakte foundation!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Så længe det virker! Jeg bruger også Bobbi Browns Stick Foundation til ALT!
   :-*

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sofie
   Der er mange gode produkter til at dække mørke rande. I stedet for en concealer, ville jeg vælge en corrector. Prøv at søge på bloggen, det har vi nemlig skrevet en del indlæg om :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Mette
   Der er da mica i deres Loose Mineral Foundation :-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bra inlägg :) bra att veta inför vissa saker!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Virkelig fedt indlæg. Jeg var slet ikke klar over det! Jeg har virkelig problemer med, at min hud skinner og fedter. Det er SÅ belastende. Har du nogle produkter du kan anbefale mod skinnende hud? Evt. en god BB cream, pudder eller ansigtsrens?

  KH Kathrine :)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens negle: Koral ombre