Fredagsfavorit: Strobe Liquid Lotion i farven Golden Elixir

Allergi overfor nikkel? Pas på sort makeup

Jane Iredale Mild Mascara

Al makeup med sort farve i indeholder nikkel, og mange nikkelallergiker er desværre ikke opmærksomme på det problem.

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har talt med kvinder, der har undret sig over, at de ikke kan bruge mascara, indtil jeg spørger dem, om de kan tåle nikkel. Og de så svarer “nej”.

Makeup med sort farve i indeholder jernoxid (eller iron ixode på engelsk). Det er det sorte farvestof. Nikkel er et reststof i jernoxiden, og det er ikke muligt at lave 100 procent nikkelfri sort makeup. Man kan ikke garantere en nikkelfri mascara. Der er tale om forskellige niveauer af nikkel. Der står heller ikke “nikkel” på ingredienslisten. Men hvis produktet er sort eller mørkt nok til at du kan se, at det må indeholder en form for sort farve, så kan du være sikker på det.

Andres erfaringer
Hvis der er sort farve i din makeup, er der altså en risiko for, at du som nikkelallergiker kan reagere på den. Du har ikke en jordisk chance for at se på produktet på forhånd, hvor meget nikkel det pågældende produkt indeholder. Der kan du kun stole på andres erfaringer og tests.

Mascara og eyeliner er højrisiko produkter. Makeup, som tydeligvis ikke indeholder sort farve, indeholder typisk ikke nikkel som for eksempel blush, lys øjenskygge osv.

Det, jeg selv har hørt, fra hudlæger og nikkelallergikere, jeg kender, er at Jane Iredales mascara og eyelinere er gode til nikkelallergikere.

Men da jeg selv tåler nikkel fint, så har jeg ikke personlig erfaring. Jer, der ikke tåler nikkel – hvad bruger I? Jeg kunne rigtig godt tænke mig at samle gode erfaringer i kommentarfeltet.

PS. Lise kan fejre et års fødselsdag på sin Beautyblog. Ønsk hende tillykke og vær med i konkurrencen om Lancômes Advanced Genifique serum.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

45 kommentarer

 • Christina

  Så vidt jeg er orienteret er der ikke nikkel i mascara længere? Troede der var et forbud mod det i EU? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daisy

  Jeg har gode erfaringer med Lacomes produkter, dem fra Dior kan jeg overhoved ikke bruge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Men er det pga. nikkel? Er Lancome særligt gode der?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg husker, at min søster i sine teenage-år ikke kunne tåle øjenmakeup. Dengang havde ingen en anelse om, hvad det skyldtes. Senere har vi kædet det sammen med hendes nikkelallergi. Hun kan i hvert fald ikke vælge frit mellem mascaraer.
  I mange år har hun brugt Cliniques High Impact Mascara. Den virker for hende. Og jeg tror ikke, hun kunne drømme om at bruge andet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, det er klart. Når man har slået så meget ud, så holder man fast i den, der virker

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Isabella Avci

  rimmel og maybelline er i hvert fald de værste! intet klør så meget! max factor er det eneste mærke som jeg kan tåle i øjnene, og det er heldigvis også de bedste mascaraer jeg har prøvet. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nu er I to, der har nævnt Max Factor – det må jeg huske

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine P

  Jeg kan som du skriver, på ingen måde tåle nikkel og dermed (mascara) Jeg slår helt ud om øjnene, bliver rød, hævet og det klør. Har i nogle år gået rundt og lignt noget der var løgn, når jeg en sjælden gang imellem så brugte mascara fordi jeg skulle til fest f.eks.
  Tro mig, jeg har prøvet MANGE forskellige slags og kun uden held. Indtil jeg fik nævnt problemet for min kosmetolog, som gjorde mig opmærksom på mærket Jane Iredale.
  Nu kan jeg seriøst bruge mascara hver dag, uden nogen form for reaktion. Har ikke slået ud en eneste gang siden jeg begyndte. Det er fantastisk!!!!!
  Så alle jer piger, der har det på samme måde som mig. Afsted…
  Magasin sælger mærket, ved siden af den stand hvor de også sælger dermatologica. Ellers sælger mange kosmetologer det vidst også.
  Derudover har jeg haft bestilt et par over nettet på hjemmesiden strawberry.com mener jeg den hedder. Der er det lidt billigere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Dejligt at høre, at det virker for dig. Tak for din erfaring

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis T

  Jeg fandt ud af ved hjælp af jer, at grunden til jeg lignede en der havde bokset så snart jeg havde øjenmakeup på, var nikkelallergi.

  Først købte jeg en Jane Iredale i sort og det gik også fint. Jeg har så i mellemtiden fundet ud af, at bruger jeg brun mascara og øjenskygge (brugte hhv. sort mascara og mørkegrå øjenskygge før) så kan jeg købe næsten uanset mærke. Lige nu har jeg en Mabeline Lash Stiletto og den er helt fin. Jeg bruger den sammen med øjenskygge fra Jane Iredale.

  Jeg er dog holdt op med at bruge øjenmakeup til daglig, men har kun på “til fin”. Jeg tror – sikkert ubegrundet – at har man det ikke på for ofte er der mindre risiko for at forværre sin allergi.

  PS: Man kan købe Jane Iredale på med24.dk til fornuftige priser ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det skal du ikke sige – jo større eksponering jo større risiko. Det er jeg ret sikker på, at der er grund til at mene.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Estermarie

  Jeg kan heller ikke bruge sort mascara så jeg bruger en brun fra Max Factor. Falshe lash effect i vandfast. Så er der ingen problemer.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maj

  Efter at have brugt den samme mascara i 8 år, fik jeg lige pludselig voldsom eksem om øjnene. Jeg lignede noget der var løgn. Jeg var helt rød, skallede og var hævet, og det eneste der kunne slå det ned var en steroidcreme!
  Jeg bruger nu en mascara der er lavet på bivoks. Jeg har kun set den på nettet og i helsekostbutikker, hvor de netop anbefaler den til nikkelallergikere. Den hedder Mirenesse og kan varmt anbefales! Derudover har jeg fundet en eyeliner jeg kan tåle – nemlig GOSH. Jeg har hørt og læst mig til, at det generelt er ret allergivenligt, hvilket kom ret meget bag på mig, men det har altså vist sig, at fungere for mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Av, det lyder rædselsfuldt! Hvilken Gosh eyeliner er det?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maj

   Den hedder Velvet Touch Eye Liner. Den er ret blød, hvilket jeg ikke er kæmpe fan af, så tænker at jeg vil prøve nogle af deres andre eyelinere i fremtiden. Er jo med at slå til, når man finder noget man kan tåle. Lyder til at Jane Iredale også er et forsøg værd. Jeg holder mig selvfølgelig helt fra sorte produkter, som I også anbefaler :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er jo en af vores yndlings. Jeg var ikke klar over, at den var god til nikkelallergikere? Tak

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Henriettelarsendk

  Tak dit råd, lærte så meget ved at læse dette. Jeg har nemlig kraftige problemer, men kan ikke leve uden mascara, så jeg har bare lidt for skønhed og haft meget randene øje indimellem. Nu vil jeg prøve Jane Iredale og ser, om det virker for mig!! Tak for jeres gode blog, Pudderdåser -:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil P

  Jeg holder mig fra sort og bruger brun istedet. Desværre kan det være svært at opdrive brun herhjemme,så jeg køber på nettet eller når jeg holder ferie, sidstnævnte er godt fordi jeg kan få pengene tilbage, hvis jeg ikke kan tåle det.

  Herhjemme køber jeg den brune og blå fra Max Factor (alle udgaverne dur) eller sort fra Jane Irendale.

  Eyeliner her bruger jeg Max Factor eller Nars alt andet har det med at give mig problemer.

  Øjenskygger bruger jeg mest til fest og der holder jeg mig fra de grå og meget mørke. Den eneste grå jeg kan tåle er fra Max Factor og så har jeg en gammel 2 farvet Lancome. I en periode har jeg ikke kunnet tåle dem fra Lancome og er nu holdt op med at teste de grå derfra, så om de lige nu har en jeg kan tåle er ikke til at sige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Jeg har selv store problemer med nikkelallergi, men er aldrig slået ud af make-up, selvom jeg altid har brugt sort mascara.. Og jeg har altså brugt en del forskellige mærker igennem tiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Jeg har ikke nikkelallergi – i hvert fald ikke andre steder end i og omkring øjnene – men på det seneste er jeg begyndt at reagere ret voldsomt på (sort) mascara og mørk grå/sort øjenskygge. Fik anbefalet mascara fra Nilens Jord, og den kan jeg tåle, så jeg tør ikke bruge andet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Manja

   Hvilken Nilens Jord? for jeg prøvede også Nilens Jord, da jeg både er allergisk overfor nikkel og parfume og jeg bestemt ikke tåle den jeg har købt :( som jeg ellers var ret glad for.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanna

  Jeg bruger en mascara fra IDUN, som jeg har købt på Frederiksværk apotek. Den består af 100% højrensede mineraler og er renset for nikkel og krom.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nanna

   Den bruger jeg også, den er rigtig god. Jeg har ellers store problemer med nikkel og mascara. Denne kan jeg også gå i seng med uden at der sker noget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine ører er ikke glade for nikkel, men kan ikke lige huske hvornår jeg har haft mascara problemer. Det er dog rart at vide, så kan jeg da holde øje med det, og får jeg problemer med en eyeliner eller mascara kunne det jo så være derfor :) tak for info, i er skønne!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er fuldstændig rigt, hvad du skriver Katja!
  Har dog erfaring for, at nikkelallergikere kan bruge denne mascara fra Couleur Caramel http://www.couleur-caramel.dk/cca/24-couleur-caramel/ojne/47-mascara.
  Jeg er importør, og derfor kan jeg forstå, hvis du som læser af dette indlæg er liiidt pas på, hvad jeg skriver.
  Men efter at have solgt produktet i 5 år på apoteket uden at have fået klager over allergi, vover jeg pelsen.
  Held og lykke
  Marianne
  PS Hvis du vil have yderligere info kan du træffe mig på 45 56 69 29

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Marianne – vi vil altid gerne høre fra jer også :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lene

  Er der nogle, der har erfaringer mht nikkelallergi og farvning af vipper? Jeg har tidligere reageret kraftigt ved blåsort farve (mine øjne kløede, blev røde og jeg hævede op omkring øjnene), men kan godt tåle ren sortf farve?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Nej ikke her. Måske nogle andre kan hjælpe?

   Men det lyder som om, du skal være meget MEGET forsigtig

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Dorte

   Jeg ville aldrig gøre det. Astma og Allergiforbundet fraråder også alle former for farvning, hvis man har allergi eller har reageret før.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Jeg har selv meget slemt nikkelallergi omkring øjnene og skiftede derfor til Jane Iredales mascara og eyeliner i sort, og det har intet godt gjort mig! Jeg håber da den kan hjælpe andre, men det har helt sikkert intet godt gjort for mig, desværre.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Sara
   Det er jeg ked af at høre, den hjælper ellers en del, som døjer med nikkelallergi.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Jeg har pt røde øjne, der svier og løber i vand. Jeg aner ikke hvorfor, og det har stået på noget tid. Så efter en en ellergitest hos lægen, der intet viste, tænkte jeg, om det alligevel kan være min mascara, selvom allergitesten ikke kunne fortælle noget?? Nogen af jer, der har fået taget en allergitest – og i så fald, hvad viste den så? Jeg bruger i øvrigt sort mascara fra Dior…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Maria
   Det afhænger jo af, hvad du er blevet testet for? Da jeg blev testet for allergi på grund af høfeberlignende symptomer, reagerede jeg kun minimalt på hest!?!?!?!

   Alligevel var mine øjne røde og løbende. Det, jeg skal være forsigtig med, er forskellige farver øjenskygge (især lilla). Og så kan jeg ikke bruge vat til at fjerne øjenmakeup (eller gå med uldne sweatre). Der er såvidt jeg husker parfume i Diors mascara, så jeg ville nok starte med at købe en anden mascara.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej :-)
  Jeg er også nikkel allergiger, og har store problemer med mine øjne. Det er først i dag, at jeg har googlet lidt om make up, og det første jeg har læst, er på denne hjemmeside. Det har været vildt givende for mig – tak til jer alle.
  Jeg tror, at jeg vil forsøge mig med Jane Iredale…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger brun mascara fra mirenesse

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagsfavorit: Strobe Liquid Lotion i farven Golden Elixir