Tirsdagstip: Rene redskaber

13.02.13
Pudderdåserne pensler

Pudderdåserne pensler

Uanset hvordan du vælger at påføre din makeup, skal du sørge for, at redskaberne er rene. Det gælder hænder, håndklæder, pensler, svampe, applikatorer, faktisk alt det der har med din hud (og dine produkter) at gøre. Manglende hygiejne kan lave en frygtelig ravage både i forhold til din hud og dine produkter. Hvis du ellers er den rolige type, er det netop her, at det er helt ok at være en hysterisk drage.

Huden
Det er helt umuligt for mig at forstå, at nogen vælger at tage makeup på urenset hud, men det er heldigvis deres helt egen sag og jeg blander mig glad og gerne uden om. Dit resultat afhænger af, hvordan huden er blevet behandlet, inden du starter på makeuppen. Ren hud og en god creme er det eneste, jeg selv starter med.

Hænderne
Det er vigtigt, at du sørger for, at dine hænder er rene. Det betyder selvfølgelig, at du skal vaske dem, men også at håndklædet, du tørrer hænderne i, er rent. Når man vasker hænder, er det ikke kun sæben, der fjerner bakterierne. Sæbe fjerner fedt og synligt snavs. Hvor størstedelen af bakterierne bliver gnedet af i håndklædet, når du tørrer hænderne.

Pensler, applikatorer og svampe
Det var Katjas billede af hendes nyvaskede pensler, som mindede mig om, hvor stor en rolle hygiejnen spiller. Dine produkter ender lynhurtigt som tikkende bakteriebomber, hvis du ikke sørger for, at redskaberne er rene. Det er derfor jeg aldrig bruger fingrene i produkterne. Mine pensler vasker jeg ofte, og de bliver renset dagligt.
Der er desværre mange, som døjer med urenheder, simpelthen fordi de ikke er klar over, hvor meget hygiejnen betyder, og fordi produkterne måske er for gamle.
Det er ikke særlig spændende at vaske pensler, men det er meget nødvendigt og det samme gælder dine svampe. Jeg vasker svampene med shampoo og derefter ryger de i vaskemaskinen. Når de ikke kan holde til den behandling længere, ryger de ud og det samme gør applikatorer, som slet ikke kan lide vand. Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal vaske dine pensler, kan du læse min vejledning her.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
10 kommentarer
Henriette

Tak for de gode råd!! Altid gode og lærige oplysninger hos jer dejlige tøser -:)

Lisa Ninni

Super godt råd! 🙂 Må nok hellere komme igang med at rense svampe og pensler med det samme!! 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Lisa
Det lyder super fornuftigt!
Kh. Helene

Helle L.

Tak for tippet. det er desværre noget jeg tit misser pga. manglende tid, hvor ofte foreslå du, at man vasker dem??

Pudderdåse Helene

Hej Helle
Undskyld det sene svar, jeg har lige fisket din kommentar op af vores SPAM-filter 🙂
En gang om ugen er optimalt, men en gang hver fjortende dag, går også an 😉
Kh. Helene

Jytte

Så fik jeg også lige ordnet penslerne! Godt at blive mindet om det

Pudderdåse Helene

Det er rigtig godt at høre Jytte!
Kh. Helene

Birgitte

Hvad er det for en pensel nr. 2 fra venstre? … Og jeg siger også tak for alle de gode rád! I har en super god blog!! 🙂

Pudderdåse Katja

Uh, det kan jeg godt forstå, du spørger om. Det er en af de bedste pensler, MAC har lavet – og den er limited 🙁 Det er nummer 165 tapered cheek & highlighter brush. Du kan ikke købe den lige nu, men hold godt øje, når den en sjælden gang i mellem bliver lanceret.

Birgitte

Ahhh dét vil jeg gøre! Tak for hurtigt svar 🙂

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *