Hårolie til det halve: Matas Argan Hair Oil

Tirsdagstip: Concealer eller corrector?

Make Up Store Cover All Mix

Foto: Make Up Store

Hvad er forskellen? Behøver jeg det? Hvornår skal det på i forhold til hinanden og i forhold til min foundation?  Ja, det er ikke nødvendigvis lettere at blive klogere på alle de utrolig mange produkter, der findes på markedet. Her vil jeg kaste lidt lys over, hvad man bruger netop disse to produkter til.

Corrector
Det er et af de produkter, som jeg slet ikke kan forestille mig at leve uden. En corrector er oftest en cremet sag, men efterhånden som mineralerne er kommet ind på markedet, kan du også finde farvet pudder. Det er det produkt, som jeg vælger, når randene under øjnene er for mørke eller kinderne er for røde. I starten kan det godt være lidt angstprovokerende at smøre grøn creme på kinderne eller dække de mørke rander med orange læbestift (vælg den uden glimmer). Men når man én gang har set, hvad man kan gøre med komplementærfarver, så er det svært at vende tilbage til en hverdag uden. Jeg er i hvert fald dybt afhængig af grønne og gule farver, hvis ikke jeg har lyst til at have samme farve som en postkasse.

Concealer
Langt de fleste, jeg kender, bruger concealeren til at dække alverdens ting med. Det er både bumsen på hagen, randene under øjnene, rødmen og alt der i mellem, der får besøg af den oftest lidt for lyse creme. Helt galt går det, når det er en af de concealere med de såkaldte lysreflekterende pigmenter (glimmer). Det er ikke det, der skal til for at skjule noget som helst. Glimmer på en bums? Det lyder ikke en gang bare en lille smule logisk, alligevel bruger tusindvis af kvinder disse highlighter penne som concealere.
Hov… nu lyder det næsten som om, jeg slet ikke kan lide concealere, det kan jeg faktisk godt. Min concealer bruger jeg oftest til skyggerne ved næsefløjen og rynken i panden.

16 kommentarer

 • Sigrid Rosendahl

  Hvilken corrector kan i anbefale?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Carina

   Kunne jeg også godt tænke mig at vide – har også problemet med røde kinder :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fas

  Kunne i ikke skrive lidt om hvilke farver der gør hvad. Synes der står rundt omkring på nettet at gul fx er til rander under øjnene, men andre siger at det skal være en laksefarvet under øjnende. Jeg er forvirret!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Schmidt

  Jeg bruger touche eclait ved øjnene til sorte rander etc og generelt som highlighter der …. Ellers har jeg næsten lige købt en Chanel concealer – ÉCLAT LUMIÈRE HIGHLIGHTER FACE PEN – som jeg bruger som concealer og syns den var vildt fantastisk i Matas, men er måske mindre begejstret efter jeg er kommet hjem med den og er det overhovedet en concealer ? Hehe … Eller er det en highlighter ? …. For umiddelbart blir jeg da også lidt små nervøs for, at jeg gør noget forkert her nu :P
  Og ellers bruger jeg – anbefalet herinde fra, hehe – Mineral Evolution Reflector – som generel highlighter i ansigtet ….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette K. Frederiksen

  Puha, tør man kaste sig ud i sådan en corrector? Og hvilken kan I anbefale?

  Jeg synes virkelig også at det er svært at finde ud af, hvor man skal bruge de forskellige farver, og vil jo nødig ende med en klovnemakeup :S

  – Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg bruger Youngbloods Ultimate Concealer, men jeg synes desværre, den har en tendens til at “flage” og tørre huden ud, så poserne under øjnene ender med at se større ud.
  Har tidligere været glad for YSL Touche Éclàt, men kan ikke tåle den længere, så for tiden tester jeg en concealer fra Sephora, som jeg indtil videre er tilfreds med. Kunne dog godt bruge lidt mere afdæking under øjnene, så måske skal jeg alligevel forsøge mig med en corrector, men hvilken farve skal jeg vælge? Jeg har desværre haft ret blandede oplevelser med at få hjælp til at finde den rigtige farve foundation og pudder i Sephora, så jeg gider ikke spørge derinde…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • IdaV

  “Glimmer på en bums” – der fik du mig til at smile. Tak for brugbart indlæg :).

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria B. 20

  Hvilken grøn corrector bruger I?? Kh

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vesna Barbu

  Hmmm ja jeg troede også at en touche eclait var til sorte rander under øjnene … tak for hjælpen nu kan jeg da bedre forstå at det så forkert ud !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vesna Barbu

  Faktisk så har de både i Matas og i parfumeriet på færgen givet mig en Dior Highligthner til sorte render u der øjnene i Matas der gav de mig YSL touche eclait !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Findes makeup store stadig i dk?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Christina
   Nej, det gør det desværre ikke, men du kan bestille på Nelly :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hårolie til det halve: Matas Argan Hair Oil