Depend Eyeliner Stickers

Tirsdagstip: Rens med olie

Svansø Olie

Foto: Svansø

Hvornår er huden ren? Det er et spørgsmål, som der sikkert er en del forskellige svar på. Hvis du havde spurgt mig, da jeg som helt ung foretrak at være helt stram i betrækket efter rens, havde jeg svaret, at den bedste rens er en, som skummer. Skrubbecremerne kunne heller ikke blive grove nok, man skal jo kunne mærke at det virker…

Heldigvis er jeg blevet klogere, og nu ved jeg godt, at den stramme fornemmelse er tegn på, at min hud slet ikke har det godt. Sidste uges tirsdagstip om at tjekke dine cremer gælder faktisk også dit renseprodukt. Når det er så koldt, som det er nu, er det vigtigt at hjælpe huden så meget som muligt. Det gør du ikke ved at stjæle alt fedtet med en lidt for effektiv ansigtsvask. Prøv derimod en helt almindelig olie, en decideret renseolie eller en af de lækre balms, som findes på markedet.
Det er en vanesag at bruge den fede renseløsning, og jeg indrømmer gerne, at det tog noget tid at vænne sig til. I dag er det en selvfølgelighed, særligt om morgenen hvor jeg ellers har meget svært ved at få huden i balance efter badet.

Sådan bruger du olien
Hvis du ikke har brugt olie før, synes du måske ikke rigtig, at huden føles ren bagefter. Det går over, når du i stedet lærer at sætte pris på en hud, som ikke bare er glad men også ser langt pænere og sundere ud.

 1. Start med at finde den olie du vil bruge, det kan være oliven, kokos, mandel, avokado eller hvad du nu har i skabet i forvejen. Min favorit er kokos, fordi jeg elsker konsistensen.
 2. Hæld noget olie ud i hånden, (jeg bruger cirka en spiseskefuld) men prøv dig frem.
 3. Derefter bruger jeg begge hænder til at massere olien grundigt ind i huden. Hvis det er om morgenen, går jeg bare i bad som sædvanligt. Under badet vasker jeg bare ansigtet med vand og efterfølgende er huden babyblød. Er det derimod om aftenen, bruger jeg en klud til at vaske ansigtet med for at være helt på, at urenheder og snavs bliver fjernet.

Hvis du er fristet til at prøve, vil jeg lige advare dig. Man kan blive skrækkelig afhængig af sådan noget olie og især følelsen af hud, som ikke skriger på creme.Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

54 kommentarer

 • Sandra

  Kan man også bruge det, hvis man har tendens til bumser?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Sandra
   Det kommer an på årsagen til bumserne!? Har du fedtet hud, er det nok ikke den bedste løsning, men så er du sandsynligvis også helt fri for problemer med knastør hud?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sandra

   Min hud er frygtelig kombineret. Mine kinder er frygtelig tørre ligesom ved næsen og midt på hagen, resten af ansigtet bryder ud i fuldt flor, hvis jeg er lidt for gavmild med creme, tror jeg da.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Manja

   Det lyder som min hud og en af mine problematikker er dehydreret hud. Så pas på med hvor ‘tyk’ cremen er, da det kan få huden til at reagere negativt. Jeg bruger selv dagcremen fra Exuviance, der er meget let i konsistensen og aldrig har fået min hud til at opføre sig dumt.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Manja
   Exuviance har mange gode produkter, hvilken creme er det du bruger?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for tippet! Det er nok bare mig, der er uvidende, men renser det virkelig huden? Jeg tænker bare, at der jo ikke er noget decideret sæbe i selve olien, som fjerner det, der nu skal fjernes. Ingen tvivl om, at det giver fugt, men kan der erstatte en god rensesæbe? :-)
  Det er ikke for at være kritisk – jeg synes skam bare det er fantastisk, hvis det kan være vejen frem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Ditte Marie
   Yep, det fungerer glimrende som rens, både ren olie og de blandingsprodukter som findes. Hvis du har svært ved at tro på det, kan du prøve og så tørre det af med noget vat og se hvad der sker ;-) Det var sådan jeg selv blev overbevist :-D

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gælder tippet med olie også, hvis man har fedtet hud? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sanne

   Godt spørgsmål! Det gad jeg også godt at vide!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Pernille
   Hvis du har rigtig fedtet hud, så er det nok ikke den bedste løsning til dig :-)
   Men så gætter jeg på, at du ikke har de helt store problemer med tør hud?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Hvilken kokosolie bruger du? Og hvor købes den :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bodil

  Da jeg har fedtet hud bruger jeg sesamolie til hovedet,det skal være den som ikke er brændt fx fra Urtekram,som fås i supermarkedet. Til kroppen bruger jeg kokosolie – den økologiske fra nærmeste supermarked/helsekost. Det er også rigtigt lækkert at smelte lige dele kokosolie og blande med sesamolie (du kan også bruge oliven eller hvad du ellers foretrækker af olie). Heri smider jeg nogle dråber granatæble olie fra Urtegården. Jeg smører olien på våd hud efter brusebaddet og lader den trække ind i huden, mens jeg tørrer hår. Hold op hvor får man lækker blød hud af det!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Bodil
   Jeg slås desværre altid med mængden af olie og ender med en topfedtet hud, som på ingen måde kan optage alt den olie O.o
   Jeg ville sådan ønske at jeg var bedre til at dosere olierne…æv!
   Hvordan er det nu med sesamolie? Er den “tør”?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bodil

   Sesamolie er ikke en “tør” olie, som nogle af de kropsolier man kan købe ( fx den fra Nuxe), men den trænger hurtigere ind i min hud og er den olie der giver færrest bumser, derfor er det min foretrukne. Jeg har efterhånden prøvet de fleste olier og sesam er bare den der fungerer for mig. Jeg renser dog min hud med mit normale renseskum om aftenen ellers får jeg ikke renset huden ordentligt, så det handler jo om at prøve sig frem og finde det som passer til en. Lige nu er det perfekt at bruge lige dele kokosolie og sesamolie, som fungerer specielt godt til huden på kroppen – der er ingen tør hud her og gud hvor er huden blød.
   Så kan helt klart anbefale andre at prøve sesam/kokosblandingen her i vinterperioden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bodil

   Glemte lige at sesamolien ikke skal være brændt men netral, olien fra Urtekram er neutral det samme er nogle af dem fra helsekosten, Olien på billedet er lettere brændt og lugter meget af sesamolie, så den vil jeg ikke anbefale.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hehehe! Nej, brændt sesamolie er lækkert i asiatisk mad… Men ikke SÅ lækkert til kropspleje :-P

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Tak for hjælpen Bodil, det må prøves!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, det har jeg også lært at sætte pris på.

  Tør hus kan give udslag i mange forskellige problemer.

  ILYG

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kirsten

  Har I et forslag til en ansigtsrens med olie? Lidt ligesom vaskeolien fra Decubal, men bare til ansigtet? Det ville være skønt.
  Tak for en god blog!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Kære Kirsten
   Hvorfor ikke bare bruge Decubal? Der er ikke forskel på, om du skal bruge den i den ene eller den anden ende :-P Tro mig…jeg har prøvet :-)
   Tak for ros <3

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kirsten

   Kære Helene
   Jo, det har du da egentlig ret i. Det må prøves! Resten af min hud er i hvert fald vældig glad for Decubals vaskeolie. Tak for hjælpen,

   mvh. Kirsten

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Kirsten
   Det var da så lidt :-)
   Held og lykke med det!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Men skal man ikke bruge ansigtsrens/makeupfjerner så? Altså fjerner olien også ens makeup og rengør huden?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Anne
   Du behøver ikke, men har du det bedst sådan…så er det det du gør!
   Olie er jo netop det, som bruges til at fjerne for eksempel vandfast mascara :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sille

   Kokosolie er antibakterielt, jeg har efterhånden læst mange steder om folk med uren OG fedtet hud, der har brugt kokosolie som rens og cream , med stor succes ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pil

  Jeg kan klart anbefale brug af kokosolie som ansigtsrens/makeup-fjerner. Den på glas fra Urthekram koster omkring 75kr i netto, og kan også bruges som body lotion. Jeg bruger olien morgen og aften, og jeg sørger for at tørre ansigtet godt med et håndklæde bagefter. Min hud holder sig bare fin og blød hele dagen.
  Min kæreste har haft nogle problemer med akne, men er nu begyndt at vaske sit ansigt i olien, og lader nogle gange et tykt lag sidde natten over. Det har virkelig hjulpet, fremfor de frygtelige cremer han ellers har fået fra lægen, der netop fuldstændig udtørrede hans hud. og endda afblegede vores håndklæder!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Som nævnt er det også kokosolien, jeg er gladest for <3

   Lækkert at din kæreste har fået bedre hud!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie Bille

  Jeg ved ikke om det er specielt godt men det virker for mig; babyolie og Derma ansigtsrens. Først olien og derefter vaskes med mild ansigtsvask. Bruger creme bagefter… Det virker for mig + er billigt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Jamen Marie…vores motto er jo: If it ain’t broke, don’t fix it!
   Så hvis det er det, som virker for dig…ja, så virker det for dig!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg har haft problemer med uren hud, og jeg har kun oplevet, at det blev bedre efter jeg begyndte at rense med olie. Før var det som om, min hud var “hemmeligt” tør, og kæmpede så meget, at den producerede enormt meget fedt (altså det, der lægger sig på huden og skinner) &bumser og fanden og hans pumpestok. Efter at være begyndt at rense med olie, er min hud blevet roligere (i betydningen mindre rødme og færre eksemudbrud), renere (i betydningen aknefri) og mindre fedtet. Jeg bruger faktisk ikke pudder længere, andet end en sjælden gang på øjnene så min mascara ikke rutsjer af i eventuel overskydende olie.
  Tænkte, at det kunne være et bud på et svar til dem, der spørger om olie fungerer på uren hud. Ellers kan man prøve det en uges tid. Det sker der i hvert fald ingen skade ved.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Louise
   Tak for din kommentar, det er rigtig dejligt at høre fra en med god erfaring på området!
   Hvilken olie bruger du?

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Astrid

   Hej Louise

   Jeg døjer selv med uren hud, rødme, eksemudbrud og den “hemmelige” tørhed du beskriver, og jeg overvejer at starte med at rense med olie, da mange efterhånden taler for det. Vil du mon dele hvilken olie du bruger? Det ville være rart at høre, hvad du har god erfaring med.

   På forhånd tak

   Hilsen Astrid

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annika Tindahl

  Jeg er en af dem, der ikke kan vænne mig til det olie-pleje. Hver gang jeg læser folks kommentarer og erfaringer, får jeg lyst til at prøve det igen – og bliver skuffet.

  Mit problem er at jeg ikke kan lide fornemmelsen: Jeg synes, at olierne virker varmende på min hud. Jeg har tør, varm og kløende hud og drømmer altid om kølende cremer og koldt vand.

  Derfor renser jeg min hud med ikke alt for lunkent vand og afslutter med en let, kølende ansigtscreme (jeg har endnu ikke fundet ud af, hvad det er, der gør at nogle cremer er kølende, men f.eks. La Roche Posays fugtcremer er, Vichys også, og dem tyr jeg altid til).

  Hvis jeg renser mit ansigt i olie, (har prøvet mandelolie og Juhldahls face and body som jeg så fjerner forsigtigt med vatrondel) så går der ikke lang tid, før det river og flår det i mig for at køre en kold og ru vaskeklud rundt i hovedet. Jeg kan simpelthen ikke klare fornemmelsen at olierester i porerne! Det samme gælder, hvis jeg bruger olie som serum i ansigtet eller som fugt til kroppen: Jeg synes, det varmer og prikker på huden.

  Det er psykisk, det ved jeg:-). Men det virker jo på jer alle som om, det er bedre med olierens end med sæberens, så hvordan lærer jeg at komme udover det?

  Findes der nogle olie-typer, der har kølende egenskaber? (Medmindre jeg simpelt hen skal slippe mit ‘køle’-behov)

  I øvrigt. Jer der tyr til oliepleje: Hvis I renser huden med olie, putter I så stadig olie på huden bagefter som serum? Det bliver jeg jo helt dårlig af at tænke på:-)

  Kh Annika

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Annika
   Jeg kan sagtens følge dig! Jeg har selv haft det på fuldstændig samme måde, hvordan jeg er kommet over det, ved jeg ikke. Hvis din hud er varm, vil det i sig selv ofte føre til tør hud og netop af den grund, vil din hud sikkert elske dig for at slippe vanen og overgive dig til lidt olie. Måske kan du starte med en af oliesæberne fra f.eks La Roche-Posay og Decubal og på den måde vænne dig til det?

   Du behøver ikke lægge din kolde vaskeklud på hylden, du kan sagtens “vaske” olien af med den, hvis det kan hjælpe din hud, var det måske forsøget værd?

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annika Tindahl

   Tak for tips!
   Jeg tror jeg vil prøve oliesæberne til at starte med. Er det Decubals vaskeolie og Roche Posays Lipikar Syndet (begge egentlig til kroppen, men det er vel lige meget), du tænker på?
   Hilsen Annika

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Annika
   Det er lige præcis dem, jeg mener :-)

   Psst… det spiller ingen rolle, om du bruger dem det ene eller det andet sted ;-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Når man så renser med olie – skal man så stadig bruge en ansigtscreme bagefter?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bibi

  Vil en baby olie også kunne bruges?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Bibi
   Ja, det kan den bestemt. Personligt er jeg mest til vegetabilske olier selv, men det er bare min præference.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Det lyder som en godt tip. Jeg har tidligere brugt mandelolie, men har prøvet kokosolie et par gange efter at have læst dette indlæg. Men, bruger du så peeling produkter og/eller andet bagefter? Bliver det ikke for meget for huden? Jeg mener nok mere, kan produkterne trænge igennem det “overskydende” olie?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla

   Jeg føler ikke der er overskydende olie på huden, og i forhold til peeling (hvis vi altså taler BHA) så er det netop det, den kan… altså trænge gennem fedt :-)

   Mange knus
   Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Tak for godt tip. Har prøvet tidligere, men tror at jeg vil give det endnu en chance. Men kan man så godt bruge peeling-produkter bagefter? Som f.eks. jeres t-zone peeling – eller bliver det for meget?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla
   Så længe din hud ikke er fedtet bagefter, burde det ikke være et problem. Så kan du sagtens bruge T-zone peeling bagefter :-*

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej piger,
  Selv flere år senere er dette indlæg interessant;-) Hvad bruger I efter olien? Skintonic, serum, creme??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Ida
   Jeg beklager den lange svar tid. Når jeg har vasket ansigtet, bruger jeg sædvanligvis serum og creme. Toner/Skintonic bruger jeg nærmest aldrig.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • G.H

  Hej.

  Jeg ved godt, at det er et stykke tid siden at der sidst blev skrevet på denne blog.
  Men håber alligevel at der bliver svaret på mit spørgsmål.

  Er det virkelig nødvendigt at bruge et varmt håndklæde efter man har renset huden med olie, eller er det udmærket hvis man “bare” dupper huden tør?
  :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej G.H
   Du skal sørge for, at huden er renset, og at du ikke bare har masseret skidtet ind i huden. Så jeg vil anbefale, at du i hvert fald sørger for at bruge en serviet eller lignende og ikke bare dupper huden tør.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette

  Jeg har i mange år brugt Juhldals face and bodyoil (abrikoskerne-) som renseprodukt om aftenen. Det fungerer godt for mig, og fjerner nemt øjenmakeup o.andet. Jeg tørrer efter med en vatrondel med lidt vand, og vasker efterfølgende grundigt med en konjacsvamp der har ligget lidt i koldt vand. Til sidst kommer jeg lidt micellancewater (som fortiden er Decleors som indeholder lidt olie) på svampen og slutter af med det, før plejeprodukt. Nu vil jeg gerne afprøve Bioeffects EGF-serum som jo ikke kan bruges med olieholdige ting. Jeg vil nødigt undvære Juhldal, så kan I anbefale en metode der kan kombinere Bioeffect med Juhldal. Er de måske ligefrem nok at vaske olien af med vatrondel og efterfølgende vand på konjacsvamp? Hvad tror I?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Kan du ikke bare bruge egf om morgenen? Hvis du kun bruger olien om aftenen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Hej og glædelig jul. Er jeg den eneste der får kokosolie i øjnene og har svært ved at se klart efterfølgende? 😂 Hvad bruger I til at fjerne øjen makeup med? Vh Camilla

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Camilla
   Personligt kan jeg slet ikke tåle olie omkring øjnene. Så jeg bruger aldrig makeupfjerner, der indeholder olie, selvom det i mange tilfælde er langt det mest effektive. Der er ikke noget mærkeligt ved, at du ikke kan se bagefter, da olien lægger en fin hinde på hornhinden. Umiddelbart tænker jeg, at det er en oplagt mulighed for at øve sig i at være mere forsigtig, når du fjerner din makeup, så produkterne ikke havner inde i øjet.
   Selv bruger jeg oftest vores egen Alt i en Makeupfjerner.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hej
  Smører du olien på og går så i bad bagefter? Eller omvendt?
  Vh. Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helene Randløv

   Hej Line
   Prøv at læse vejledningen, jeg har skrevet det i indlægget :-)

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Depend Eyeliner Stickers