Vinderen af Rimmel 1000 Kisses

Nye pensler i Matas: M.Cosmetics Professional og Trendy

M.Cosmetics Professional pensler

M.Cosmetics Trendy pensler

De bliver modtaget med næsten barnlig glæde, når vi får en ny penselserie ind af døren her hos Pudderdåserne. For det rigtige penselkit er grundstenen i enhver makeup-kollektion. Med en god pensel kan du få selv den mest fesne øjenskygge til at opføre sig ordentligt. Det modsatte derimod er dømt til at mislykkes.

Det er derfor altid glædeligt, når vi får en ny serie af billige kvalitetspensler. Det kan jeg heldigvis sige, at M.Cosmetics sorte Professional serie er. Og der er flere gode bud på et godt køb i blandt. Det samme kan jeg desværre ikke sige om den farvede Trendy serie, men mere om det til sidst.

God kvalitet
M.Cosmetics, som er Matas’ eget mærke, har lanceret to serier – den sorte, Professional, som henvender sig til de makeup-nørdede, og den farvede Trendy, som henvender sig til fashionistaerne, siger de selv. De kvalitetsbevidste makeupinteresserede fashionistaer, jeg kender, vil nu nok også vælge Professional.

Serien indeholder både pensler med kunsthår og naturlige hår, og priserne er meget rimelige mellem 60 og 140 kroner. Især når man ser på, hvad du får for pengene. Ingen af penslerne har tabt hår overhovedet eller form væsentligt, efter jeg har vasket dem (en gang) og brugt dem.

M.Cosmetics Professional pensler

Jeg har udvalgt mine favoritter her. M.Cosmetics no 200 og 201 er henholdsvis en klassisk pudderpensel og rougepensel. De er af naturhår af god kvalitet, og jeg har ikke oplevet nogen af dem fælde endnu. Med en pris på hhv. 90 og 100 kroner, så er det et suverænt godt køb. Penslerne er bløde, tætte og virkelig gode. Klassiske musthaves i i ethvert penselkit.

M.Cosmetics kabuki pensler er af meget fine og bløde nylonhår. Det gælder også denne bronzer pensel (yderst til venstre), som de har kaldt den. Jeg synes, den er fantastisk – det er i virkeligheden en kabuki med håndtag. Jeg har aldrig forstået, hvorfor man ikke må få lidt mere at holde på på en kabukipensel, og her er den. Denne kan du buffe alle pudderbaserede produkter ind i ansigtet med. Bronzer selvfølgelig, men også alt andet såsom pudder og mineralsk foundation.

Nummer 208 er en dobbeltsidet pensel (og det er her M.Cosmetics i mine øjne svigter deres professionelle navn. Lad være med at lave dem dobbeltsidede tak!). Den ene ende er en flad lille tyk sag, som er perfekt til den nederste øjenvippekant. Den minder meget om MAC 214, men er syntetisk.

Nummer 205 er en syntetisk pensel af virkelig god kvalitet og form til især præcisionspåførsel af cremede produkter eller øjenskygge. Men den bliver solgt til at lave smokey eyes med – det ville jeg aldrig bruge den til, den er alt for stor til langs de nederste vipper. Men på øjenlåget er den super.

I julegave ønsker jeg mig, at Matas også laver øjenpensler i naturhår. Der mangler i den grad et budgetvenligt alternativ på markedet. Når nu de laver dem så godt til ansigtet, hvorfor så stoppe der?

Fine farver falder fra hinanden

M.Cosmetics Trendy pensler

De fine trendy farver skal du til gengæld holde dig fra, med mindre du har en sekundlim ved hånden. Øjenskyggepenslerne virker ok, men da jeg tog ansigtspenslerne op fra posen faldt 3 ud af 4 spontant fra hinanden. Emilie har fortalt mig, at det samme skete for hende.

Jeg har kontaktet Matas, som kiggede nærmere på deres egne eksemplarer på lageret og måtte give mig ret, og de er ved at undersøge det nærmere hos deres leverandør.

Hvis den ikke spontant var gået i stykker, så ville jeg ellers varmt have anbefalet No.1 til foundation, men…

Udover problemerne med håndtaget, så er der helt markant forskel på kvaliteten af Professional og Trendy. Det er ikke kun farverne, der er forskellige, de er bygget helt anderledes, hårene er anderledes, og der er slet ikke tale om en sammenlignelig kvalitet på nogen måde. Jeg tvivler på, at de er lavet hos samme leverandør som de sorte.

Begge serier har en række produkter udover pensler fx. pincetter, applikatorer, penselrens (!!!), negleting osv , som også ser interessante ud, men jeg har ikke haft chancen for at kigge nærmere på det endnu.

Her kan du købe det
M.Cosmetics Professional koster mellem 60 og 140 kroner. M.Cosmetics Trendy koster mellem 40 og 80 kroner. Begge serier kan kun købes hos Matas og på Matas’ webshop.

Har du prøvet dem? Eller set på dem i Matas?Find vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram  @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk  - Feelunique -  Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

32 kommentarer

 • Sabrina

  Jeg har også en af børsterne, og da jeg havde brugt den en enkelt gang faldt den af – det er så træls nu når man har brugt penge på en børste, hvorefter man bruger den, at håndtaget falder af..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Har du klaget i butikken? Det ville jeg helst sikkert gøre. De bør give dig en anden.

   Ellers så er det hurtigt klaret med en klat sekundlim, jeg har fikset mange andre pensler på den måde (det er desværre ikke et ualmindeligt problem)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har fået 209’eren (den langskaftede kabukibørste) via ClubMatas. har endnu ikke brugt den, men vaskede den i går og den var allerede tør i dag. Det havde jeg ikke forventet af en kabukibørste, og jeg hader langsomt tørrende børster!!

  Den virker fin, glæder mig til at prøve den, aner bare ikke til hvad, når jeg sidder og kigger ud over mit makeuplandskab, for pudder vil jeg hellere bruge med en MAC 118, så det kan komme ind under øjnene og bronzer vil jeg hellere putte på med en bedre kvalitet Shiseidobørste, som er så blød, at jeg ikke får for meget på ad gangen. Sådan kan det gå;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Luksusproblem :-D Hvem ved – måske du ender med at foretrække den fremfor de andre?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvorfor penselrens (!!!)?

  Jeg har virkelig meget lidt forstand på makeup, det er ikke min store passion (som hår og negle til gengæld :-p)
  Men jeg er dog klar over vigtigheden af gode pensler og har Nielens Jord og Youngblood. Nielens Jord kostede omkring 150 pr stk (foundation og blush) og det synes jeg ikke er mange penge når det er pensler jeg har i flere år!! Youngblood penslen er så en hel del dyrere (sådan en med kort/intet skaft) og jeg bruger den ikke mere. Den fælder og mit ansigt klør helt vildt når jeg har brugt den. Ang. penselrens så fik jeg af vide til min youngblood børste at den bare skulle have noget god kvalitets shampoo og conditioner, så det har jeg brugt til den. Den er vidst nok af naturhår. (og lunken vand naturligvis så limen ikke bliver opløst. Og sat til tørre så vandet ikke kan løbe ind mod skaftet). Til mine pensler fra Nielens jord som er af et eller andet kunststof som jeg ikke husker, fik jeg af vide at jeg bare skulle bruge en mild sæbe/shampoo. Det sidste har jeg fået af vide i Matas, så jeg må da indrømme at jeg tvivler på om det er korrekt??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja undskyld, den var indforstået. Mild shampoo er det eneste rigtige at rense sine pensler i til hverdag. Se hvordan her: http://pudderdaaserne.dk/2010/10/25/vask-dine-pensler-en-vejledning/

   Men hvis man i en meget snæver vending skal rense sine pensler i en fart, så er en sprit-baseret penselrens som fx MACs brush cleanser guld værd. Gæt fx hvordan denne skønhedsblogger fik renset pensler til at få taget et hurtigt billede ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak, nu er jeg mere tryg :-)
   Må man godt spørge dumt herinde hos Jer? :-D For jeg sidder lige og kommer til at tænke på, hvad er mild shampoo? Jeg ar set hos Youtuberne at de bruger babyshampoo, men går det an at bruge mit eget shampoo (Tigi)?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Man må ALTID spørge dumt herinde.
   Jeg vil anbefale en mild shampoo. Det vil sige babyshampoo eller en hvilken som helst supermarkedsshampoo af Neutral/Minirisk/Ânglamark typen, som koster en 30 kroner eller noget i den stil.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simone

  Hej dåser!

  Jeg har alle Trendy penslerne og ikke en af dem har skilt sig fra hinanden, og jeg vil skyde på at de er blevet vasket mindst 6 gange :-)

  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det var godt at høre, du må have fået det gode batch ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • fedt at i anmelder penslerne! (: det er skønt!
  jeg er nu klar en Mac pige (:

  //Maria Silje

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kahrine

  Jeg stod kiggede på Trendy-serien forleden, jeg var meget skeptisk – kan de godt opsamle nok produkt på penslen?

  Jeg endte med at købe et par pensler fra den sorte professional serie og indtil videre er jeg utroligt tilfreds (-:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   De sorte er også gode. Hvilke af Trendy produkterne mener du? Jeg er ikke helt med :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fedt, tak for tip :-) Jeg har ellers sukket efter de farvede, da jeg gerne vil skifte ud, men så vil jeg da hellere investere i de andre :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Velbekomme. Godt valg, dem kan du roligt prøve

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har godt set dem i Matas. Men er nu blevet rigtig glad for Nilens jord… Minder mig om at de trænger til at blive vasket ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Godt at kunne minde om det :-D Nilens Jord laver også gode gode pensler

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har en pudderbørste fra den sorte serie – den er jeg virkelig glad for, og jeg regner helt sikkert med at skulle have flere pensler fra serien ;-)
  Det er første gang, at jeg hører om det farvede penslers dårlige kvalitet, men faktisk har jeg heller ikke haft lyst til at købe dem. Tror det er pangfarverne – det får dem til at virke så syntetiske, endda ligefrem giftige, synes jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg kan godt lide farverne sådan set. De er sjove at have stående fremme, de pynter. Men det er godt nok noget skrammel…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hehe, nøjagtig det samme skete for mig – så min ligger nu til tørre :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeannet

  Min pudderbørste fra Trendy serien er også faldet fra hinanden, og jeg er utrolig skuffet over den, den er helt flad og ikke til at arbejde med..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det kan jeg godt forstå Jeannet. Jeg er helt enig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Prøver lige igen ;)

  et spørgsmål om børster fra elf

  Jeg har set at en af jer har anbefalet en pudderbørste fra elf som foundationbørste.
  Da jeg ikke har mange penge lyder det jo fjong. Men når jeg går på den danske side eller den engelske side for at købe så ser børsterne der helt anderledes ud, har lyse skafter og pudderbørsten er ikke flad.

  Hvordan kan det være?
  Har i link til en danske eller anden eu side hvor jeg kan købe den omtalte?

  Jeg elsker jeres anbefalinger af billige produkter og har efterhånden fået reduceret mit makeup budget godt. Som fattig nyskilt var det nødvendigt. Så tak :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah

   Jeg er ikke en pudderdåse, men har brugt en del tid inde på ELF’s hjemmeside – hvis de har lyse skafter er de enten de billige (som ikke er særligt gode) eller bambus-serien. Du skal klikke på “Studio” oppe i menuen :) Jeg har selv pudderbørsten og er SÅ glad for den! Bruger den hver eneste dag :) Håndtaget er blevet lidt løst, men er ikke røget af, og har bare købt en ny hvis det skulle ske – den koster jo ingenting og den er rigtigt god. God investering! :)
   Link: http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~136.htm

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • anna

   Tusind tak skal du have. Andre børster derfra du kan anbefale? :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Sarah :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Lillesøsterens ansigtsudtryk da hun ser de farvede pensler :D
  …Lillesøsterens ansigtsudtryk nu :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, jeg har heller aldrig forstået hvorfor kabukibørster skal have sådan et kort skaft. Hvem har fundet på det?
  Hvis den der med langt skaft er lige så god som min den lille fede kabuki fra Nilens Jord, må jeg da prøve den :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina DJ

  Købte den sorte pudderpensel nr. 200, da jeg havde læst jeres artikel. Og jeg er altså ikke særlig imponeret… :-( Den er slet ikke blød og lækker, men totalt stiv i hårene – bliver det bedre, hvis jeg vasker den eller bliver den blødere blot ved brug? Der står den er lavet af gedehår – fint nok, men altså en tand for stive hår til mig. Iøvrigt fælder den fælt, det synes jeg ikke, jeg oplever med andre pensler fra fx Nilens Jord, l’Oreal el.a.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Først og fremmest så skal du altid vaske dine pensler før du bruger dem, så gør det først.

   Men det der lyder helt skævt. Min fældede overhovedet ikke – ikke et eneste hår. Heller ikke før jeg vaskede den. Hvis ikke det hjælper at vaske den, så aflever den tilbage til Matas og reklamér over den.

   Se hvordan du vasker dem her: http://pudderdaaserne.dk/2011/04/12/tirsdags-tips-rene-pensler/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mia

  Jeg er selv på udkig efter nogle gode og billige makeup pensler, da jeg hverken har råd eller gider give så mange penge på makeuppensler, fra fx: Mac! Så vil da helt klart kigge på de pensler. (Nilens Jord, er også i mine tanker) Har selv concealerpenslen fra Trendy serien, og har ingen problemer haft med den. Til prisen, er jeg mere end tilfreds, men somsagt jo mere du giver jo bedre kvalitet for du jo nok også! .-) Brugte den i starten som concealer pensel, men er nu gået over til at bruge den som øjenskygge pensel. Den fungere faktisk okay! Men kunne godt tænke mig nogle rigtige øjenskyggepensler, osv. Til en overkommelig pris. Da jeg ikke har så forfærdelig mange pensler! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vinderen af Rimmel 1000 Kisses