Fredagsfavorit: Clinique Super City Block SPF 40

10.08.12

Rent fysisk solfilter har længe været den sarte huds foretrukne solfiltre. Men i dag er både Titanium Dioxid og Zink Oxid i form af nano partikler og i EU’s søgelys for deres egenskaber.

Nano betyder blot, at partiklen er meget, meget lille. De fysiske solfiltre har altid givet det klassiske hvide spøgelseslook, men med nanopartiklerne er denne effekt mindre. Samtidig er nanopartiklerne i solfiltrene sandsynligvis mere effektive, fordi de transporteres bedre ind i huden.

Er de farlige? Er de miljøskadelige? Konklusionen er, at vi ikke ved det. I EU træder de også vande. Zink oxid er pt ikke godkendt som UV filter, og der er nye regler og mærkning af nanoprodukter på vej, som alle venter på, men de lader vente på sig.

I mellemtiden elsker jeg fysisk filter. Det er stort set umuligt at opdrive danske produkter med rent fysisk filter, dels på grund af EU-lovgivningen, dels fordi Svanemærket ikke tillader nano-partikler.

Super City Block er tilbage
Men så er det godt, at Clinique Super City Block er tilbage, denne gang i en SPF 40 version. I Danmark plejede vi at have en SPF 25, som var voldsomt populær, men som blev taget af markedet. Dette skete, fordi den ikke overholdt kravene til UVA beskyttelse. Nu har vi så fået Super City Block i SPF 40. Og jeg er fan.

Det er jeg fordi den er baseret på et primært fysisk filter af Titanium Dioxid og Zink Oxid. Det kan godt være, at Zink Oxid ikke er godkendt pt. som UV filter, men derfor holder det jo ikke op med at virke, og hvis du som jeg har sarte øjne og sart hud, så er fysisk filter din bedste ven. De svier nemlig meget mindre i øjnene end de kemiske filtre. Super City Block i SPF 40 er dog ikke udelukkende fysisk filter, der er også to kemiske filtre i modsætning til den gamle SPF 25, der var rent fysisk filter. Og det handler måske om, at det reelt ikke er muligt at lave en solcreme med udelukkende fysisk filter, der lever op til EU’s krav om UVA beskyttelse? Det sidste ved jeg ikke, jeg undrer mig bare.

Toscana-testet
Jeg sidder lige nu og skriver under den italienske sol på en bakketop i Toscana. Det er hård kost. Men Clinique Super City Block har klaret mosten uden at irritere. Samtidig har den en behagelig konsistens uden spøgelseseffekt, hvilket er sjældent set blandt de gammeldags solcremer med fysisk filter. Dette er også hjulpet på vej af, at den er farvet med en meget diskret hudfarve.

Her kan du købe det
Clinique Super City Block SPF 40 koster 225 kroner for 40 ml. og kan købes på Cliniques danske webshop, i stormagasiner, Matas og lignende.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
20 kommentarer
Liselotte

Den er absolut det eneste, som jeg ikke slår ud af i ansigtet, så jeg er også fan:-)

Pudderdåse Katja

Oooh! Det er en anbefaling, der vil noget 😀

Bodil

Den har jeg godt nok savnet – måske jeg igen har fundet en solcreme som dur til mit fjæs, som er til at opdrive i Danmark. Vil fluks få en prøve!

Pudderdåse Katja

Jaaaa. Gør det. 🙂

Sofie

Hej skønne pudderdåser – og tak for en fantastisk blog.
Jeg tænkte om I kunne fortælle hvor det er muligt at se når MAC lancerer nye kollektioner? Jeg hader at være bagud 😉

Pudderdåse Katja

Hej Sofie
Vi skriver kun selv om det momentvis. Det bedste sted at holde sig 100% opdateret er på Temptalia.com.
Kh. Katja

henrik Boysen

lige et forståelses spørgsmål, vil det at de solcremer som klare EU´s krav har bedre UVA beskyttelse eller er det bare fordi EU ikke godkender ren
zink oxid, som UVA beskyttelse.

Pudderdåse Katja

Det har ikke noget med UVA beskyttelse at gøre. EUs observation af de fysiske filtre handler alene om deres skadelige effekter som nanopartikler.

henrik Boysen

PS Clinique Super City Block er en super creme SPF 40.
pakket lys og luft tæt
masser af antioxidanter
ingen parfume
man bliver ikke hvid
pålidelig UVA/UVB bestyttelse
og med mindre man har meget tør hud burde man sagtens kunne bruge den alene uden andre ekstra cremer. ( også selvom den søde dame nede ved clinique påstår nået andet).
Ja hvad kan man ønske sig mere

Didda

Det lyder som noget jeg burde investere i. Kan være at jeg skal kigge efter den i lufthavnen, når jeg skal ud og rejse.
Og tak for sidst, det var hyggeligt at møde dig i fredags på Fugu (jeg var Lullumuts veninde) 🙂

Pudderdåse Helene

Hej Didda
Nu var det godt nok mig du mødte i fredags 😛 Det var rigtig hyggeligt, ser frem til at møde dig igen en dag!
Men med Katjas anmeldelse af disse solcremer, kan jeg kun erklære mig enig…jeg stjæler dem, når hun kommer hjem…hehe!
Mange knus
Helene

ON

Hej. På Clinique’s hjemmeside står der om Cityblock SPF 25 “Sheer, broad-spectrum UVA/UVB daily sunscreen.” Betyder det så, at den reelt set beskytter mod både UVA og UVB stråler, selv om den ikke er godkendt til det?

Pudderdåse Katja

Nej, det kan du ikke regne med – det er jo kun Cliniques egne reklameord. Men jeg tror måske, de har lavet produktet om? Jeg ved det ikke.

Jeanet

Hvor er det da bare brand ærgerligt og virkelig klamt, at de tester alle deres produkter på dyr! Synes virkelig I skal huske at få det med i jeres anbefalinger af Clinique’s produkter, da det bestemt er et no-go for mig.
Ellers tak for jeres velskrevne anbefalinger om produkter generelt. 🙂

Helene Randløv

Hej Jeanet
Det er heldigvis ikke nødvendigt, at vi forholder os til det i forhold til vores anbefalinger:
https://pudderdaaserne.dk/2014/08/04/re-post-alle-dyreforsoeg-med-kosmetik-forbudt-eu/
Kh. Helene

Amanda

Er denne creme ligesom en foundation eller er det bare præcis som en alm ansigtscreme med en smule farve i? For har lige købt den, og det ligner foundation 🙂

Katja Moikjær

Det er en almindelig ansigtscreme med en anelse farve i. Du kan næsten ikke se det på. Hvor har du købt den henne? Troede ikke det var muligt at opstøve den længere.

Amanda

Okay, tak! Jeg fik min veninde til at købe den med fra London, men de har den vidst også i lufthavnen, hvis man kender nogen der skal der forbi 🙂

Anne Katrine

Bedste solcreme til min sarte hud. Hvad er forresten forskellen på den med spf 25 og spf 40. Er konsistensen anderledes? Jeg forstår at UVA beskyttelsen er blevet bedre i spf 25. Har kan brugt spf 40. Den fås her:
http://www.nordicfeel.dk/hudpleje/sol/spf/clinique-super-city-block-spf-40-13578?gclid=CNznj9q43MsCFabhcgodOV0HwQ#fo_c=566&fo_k=529172e23e7ad49d82d8fb34baad4d68&fo_s=gpladk

Katja Moikjær

Jeg har ikke prøvet dem side om side 🙁 Jeg ved det faktisk ikke?

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *