Chanel Peridot dupe fra Sephora (og OPI)

Tirsdagstip: Tag ikke forseglingen af din pudderdåse

Ofte spørger vores læsere om, hvordan man doserer løst pudder. Det er der ikke noget endegyldigt svar på, da det blandt andet afhænger af din hud, din pensel og selvfølgelig typen af pudder og så videre.
En af de ting, du dog nemt kan gøre selv, er at kontrollere den mængde af pudder, du har til rådighed. Dette gør du ved at lade forseglingen sidde over hullerne nede i dåsen. For nogle giver det helt sig selv, andre hiver gang på gang denne forsegling af og bliver efterfølgende irriterede over at størstedelen af pudderet nu flyder ud over alle bredder, når låget bliver taget af.
Denne metode skal naturligvis kun bruges i den slags dåser, hvor der sidder en slags rist med huller i. Forseglingen jeg taler om, er det klistermærke, som sidder over disse huller.
Hvis du lader klistermærket sidde og i stedet tager en stor (og naturligvis helt ren) nål og prikker et par huller, der hvor hullerne er i risten, vil du helt selv kunne styre mængden af pudder. Du starter med to huller, skruer låget på og ryster, ser hvor meget pudder, der er kommet ud i dåsen og justerer derefter antallet af huller. Lav få huller ad gangen, sådan at du hele tiden har styr på mængden af pudder, som kommer ud i dåsen.

Der er efterhånden mange producenter, som har rettet op på dette irriterende problem og allerede tilpasset emballagen, så du ikke behøver at gå i gang med nålen. Der findes nogle med sådan en slags høvl og nogle med en åbne/lukke mekanisme, som man drejer. Der findes sikkert flere typer, men det er de to jeg er stødt på.

Billedekilde: Billedet af elfs HD pudder har jeg lånt fra skønne Maria fra Garderobeskabet.

4 kommentarer

 • Kathrine

  Hahaha, jeg er faktisk glad for at I nævner det her. Jeg har tit stået og tænkt på om det er mig der er totalt idiot og bare ikke har fattet hvordan sivans man griber den pudder an. Ku’ det virkelig passe at det var så upraktisk eller var det bare mine manglende skills iht. makeup der gjorde udslaget? Nøh .. det ER åbenbart bare upraktisk (; Tak kære pudderdåser, føler mig lidt mindre dum.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Kathrine
   Hvis du er en idiot…kan du glæde dig over at jeg også er det :-*
   Jeg har ikke tal på alle de gange, jeg har stået og bandet over de løse pudderprodukter, hvor jeg har pillet de der klistermærker af. Maaaaand hvor er det træls.

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Katja

  Hmmm…. Måske det er derfor, jeg ikke kan lide løs pudder :-D

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hehe – syntes nok, jeg havde set billedet før ;)

  Godt tip! Alternativt (og hvis man af vanære er kommet til at smide klistermærket væk) kan man jo også bare sætte noget tape over de fleste huller. Har selv overvejet at gøre det med min hårpudder, fordi der kommer ALT for meget produkt ud, hvis jeg ikke er meget forsigtig.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chanel Peridot dupe fra Sephora (og OPI)