Goodiebox

Tirsdagstip: Gå efter kvalitet, når du vælger redskaber.

Efter jeg kom hjem her klokken lidt over ni, var jeg nødt til at gå i gang med at vaske pensler med det samme, da jeg skal bruge dem i morgen tidlig. Det er langt fra min favorit beskæftigelse, slet ikke når jeg har været doven og der ligger 73 pensler til vask og over halvdelen af dem er ansigtspensler. Det tager altid længere for mig at vaske ansigtspenslerne, fordi de på grund af størrelsen ofte indeholder mere produkt, hvad enten de bliver brugt til pudder eller creme.

Nogle af de pensler, jeg vaskede, er tæt ved tyve år gamle og det fik mig til at tænke på vigtigheden af at være kritisk, når man køber redskaber. Det skal ikke være nogen hemmelighed at langt de fleste af mine pensler er fra MAC, men det betyder ikke, at det er det eneste mærke, der dur. Uanset hvilket mærke du vælger, skal du være kritisk, når du køber dine pensler (og andre redskaber).
Er det et mærke, du ikke kender, er det en god idé at nøjes med en enkelt pensel. Du skal starte med at vaske den, bruge den flittigt (det vil sige, at du både skal lægge makeup med den og vaske den regelmæssigt) og hvis du derefter stadig er tilfreds med kvaliteten, kan du altid købe flere.
Når du står i forretningen er det vigtigt at du mærker på hårene (hvis du ikke kan finde en tester, skal du huske at spørge efter en). Du skal bestemme dig for, om du foretrækker kunstige hår eller pels og så skal du være opmærksom på, om hårene stikker. Stikker hårene på din hånd, kan det være noget af en udfordring at bruge penslen på den sarte hud omkring øjnene og sådan set også i resten af ansigtet.

Der findes efterhånden mange billigere pensler, som har en udmærket kvalitet og det er langt fra altid at prisen på de rigtig dyre pensler kan retfærdiggøres.
Nogle brands sælger også penselsæt til ganske rimelige priser. Hvis du vælger at købe sådan et, skal du være sikker på, at du kan leve med det faktum, at ikke alle penslerne vil leve op til dine forventninger.

Vil du læse mere om, hvordan du passer dine pensler, kan du læse Pudderdåsernes vejledning til vask af pensler.

17 kommentarer

 • Åh det er et af mine store irritationer, det med pensler!!! Den rengøring der åh det sker for sjældent….

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Kære Kaja
   Problemet her er, at jeg har så mange pensler, når jeg så er doven, så tager det altså LANG tid at få dem vasket :-P
   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh ja, jeg går også og sukker efter penslerne fra MAC – ville være virkelig fab at have en hel samling af dem! Jeg har en ansigtspensel fra Nilens Jord, og den er jeg virkelig glad for. Den er tilpas stor, pudderen fordeles jævnt, og den er super blød og fordeler pudderen virkelig godt, synes jeg. Den er klart min yndlings, og skal helt sikkert til at prioritere den slags også. :)

  Tak for gode råd, glæder mig til at prøve jeres vejledning til vask af pensler!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej!
   Tak, jeg håber du kan bruge den :-D

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uuuhhh jeg ÆÆÆLSKER pensler <3 Da jeg for et par år siden begyndte at ville "gå op i" makeup (det var lidt et vennepunkt for mig) så var jeg så heldig at støde på et begyndersæt med 4 pensler i Netto, bl.a. med en foundationspensel og 2 til øjenskygge, og så ku jeg lege. Jeg gav 20! kroner og så mente jeg at jeg da kunne finde ud af om jeg kunne bruge bl.a. den til foundation, og hvis jeg blev gode venner med den, så kunne jeg altid investere i en bedre. Og det sæt holdt rigtig godt og var faktisk ikke dårligt. Min foundationbørste levede ret længe og jeg investerede sidste år i en fra Nilens jord… Uuuhhhmm sort med sten på <3 En dåse værdig ;) Og kan da sagtens føle forskellen :) Men det er jo også en anden priskategori. Jeg ville også elske at eje nogle MAC børster, men må indrømme at jeg er SÅ glad for dem af Nilens Jord jeg har anskaffet mig – bl.a. gennem gaver. Og så fik jeg for 2 juleaftner siden et penselsæt fra Shiseido… Og uuhhhmmmmmmmmmmmm! LÆKKERT sæt! Har også forelsket mig i Diors pensler men har simpelthen ikke købt nogen pga. den kæmpe forskel i pris fra USA og her i DK. Synes det er optrækkerri, at en pensel kan koste over 200 her i DK og omkring 80 kr i USA :((

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • I øvrigt synes jeg faktisk det er en af de ting jeg er gode til: At rense mine pensler ofte :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Hej Og God Morgen
  Nogle Tip hvor man kan købe dem til en god pris.. elsker pensler men syntes altså dem fra Mac er alt for dyre og nogle fra nilens Jord smitter af …

  Mange Hilsner
  Ann

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Ann

   Nilens Jord pensler har jeg ingen erfaring med overhovedet. MACs pensler er måske dyre, men på den anden side er det også de pensler jeg har, som har holdt bedst. Hvilke pensler er du primært interesseret i? Jeg synes, at der er meget stor forskel på ansigts pensler og øjenskygge pensler.
   Men som nævnt nedenfor synes jeg rigtig godt om Elf’s pensler. Prøv at søge på pensler i vores søgefelt, Katja har anmeldt billige pensler fra forskellige mærker :-D

   Mvh. Helene

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sille

  Hejsa:)
  Jeg tænkte på om i kan anbefale pensler fra elf, eller om de er dårlig kvalitet?:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Sille

   Hvis du læser med nedenfor, kan du se hvilke af Elf’s pensler jeg kan anbefaler. Alle dem jeg har prøvet fra de to linjer er gode.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er ret vild med E.l.f.’s børster – nogen er lort, men der er absolut også nogle gode kvalitetsbørster imellem! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Rikke

   Jeg er helt enig! Den almindelige penselserie er jeg ikke så vild med, men både Studio og Bamboo penslerne er gode (langt de fleste i hvert fald).

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har faktisk aldrig vasket mine pensler, men det burde jeg måske!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Michala

   JA!!! :-D Det burde helt bestemt, for det første holder dine pensler længere og det gør din makeup/produkter også. Samtidig vil din hud garanteret elske dig for det.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har det fulde pensel sæt fra Chanel(14 stk.) de er helt utroligt gode!!!
  Nemme at bruge, mister ikke for mange hår ved rengøring, gør en kæmpe forskel for min makeup og ser intet mindre end fantastiske ud på badeværelset (jeg har faktisk lige blogget om dem, samt lagt billeder ud).
  http://marilynscloset.wordpress.com/

  Mvh Ditte

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Ditte
   Chanels pensler har jeg aldrig prøvet, de er garanteret virkelig lækre, fine er de i hvert fald :-D

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Goodiebox