Tirsdagstip: Brug en cremeøjenskygge til smokey eyes.

26.10.11

Undskyldningerne er mange, faktum er at jeg kun har siddet foran computeren i fyrre minutter. Tirsdag er blevet til onsdag, men tippet kan sagtens bruges alle ugens dage.

Cremeøjenskygger har fået meget mere fokus de sidste par år og med god grund. De er sædvanligvis nemme at arbejde med, de holder rigtig godt uden at sætte sig i folderne på øjenlågene og de fås i en masse forskellige farver.
Chanel lancerede i august nogle fantastiske cremede skygger, konsistensen er meget svampet, næsten som en mousse. Det er dog MACs nye kollektion Posh Paradise, som har inspireret mig til dette tip, for jeg har ikke brugt andet til smokey eyes, siden kollektionen af Paint Pots kom på counteren. Der er nogle super lækre mørke farver i blandt. Hvis du ikke er til MAC, har Bobbi Brown nogle ultra holdbare cremeskygger i nogle rigtig lækre farver (både med og uden shimmer). Shiseido, Clinique og elf er også leveringsdygtige i cremeskygger, af de sidstnævnte har jeg dog kun prøvet elf og de er super gode og meget billige og derfor gode, hvis du er i tvivl, om cremekonsistensen er noget for dig.

Det er på mange måder lettere at lave smokey eyes med en cremeskygge. Du kan sagtens nøjes med en farve, men det er vigtigt at huske en mørk (helst sort) eyeliner. Med eyelineren tegner du så tæt på vipperne som muligt. Derefter tager du din cremeskygge på låget, skyggen skal være mørkest tæt på vipperne og derefter tones grundigt ud. Du kan både bruge en pensel eller en finger, jeg er til pensler og kan slet ikke styre skyggen, hvis jeg bruger en finger. Gør det du er vant til og det du har det bedst med.

Billedekilde: defashions.com

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
22 kommentarer
Marianne L

Købte også Chanel’s fine øjenskygge, den sorte, Elsker den virkelig, men har meget tunge øjenlåg hvilket gør det svært at lægge make up:
http://doktorsfierceness.blogspot.com/2011/10/9-oktober-2011-everybody-hates.html
Jeg ønsker mig nogle tip og tricks fra jer i julegave 🙂 Kunne være så fedt med en guide til folk med dette irriterende problem…
Kh Marianne

Pia

Tusind tak for tippet – har allerede nogle Paint Pots, så glæder mig til at prøve :o)
MEN… jeg har som Marianne L. også ret tunge øjenlåg, der konstant får mig til at se træt/sur/uoplagt ud, æv! Det ser desværre ud til at være arveligt…
SÅ inden jeg lægger mig under kniven (som min mor gjorde for år tilbage) vil jeg også rigtig gerne lære at lægge øjenmakeup, der kan snyde mig til et friskere look.
Jeg synes det er svært, selvom jeg benytter de gængse tricks med lyse farver i øjenkrog, under bryn og tone, tone, blende, blende op og ud… Jeg synes ikke rigtig det virker optimalt for mig :o(
Måske jeg burde booke en tid hos en professionel makeup artist? Desværre tilbyder Magasin i Århus ikke denne service – det ville ellers være oplagt…
TAK for en supergod blog, der til stadighed formår at lære en – ahemm -midaldrende – hedder det vist?!, når man er 40+
Kærlig hilsen
Pia

Marianne L

Hej Pia 🙂
Mit er også arveligt desværre. Min mors var så slemt tilsidst at hun skulle opereres. Det gik ud over hendes syn. Hun fik det heldigvis gratis, da det gik igennem hendes læge. Hun var sidst i 40’erne da hun fik det fikset. Det holder selvfølgelig ikke for evigt, men hun fortryder det ikke… Jeg er selv 27, så mit er ikke kritisk endnu, men kunne godt forestille mig det blev et problem når jeg blev ældre, æv 🙂

Rikke.V

Hej Helene
Bruger du primer under?

Pudderdåse Helene

Hej Rikke <3
Nej, det plejer jeg ikke, af og til har jeg dog besluttet mig for noget andet inden og derfor taget Shadow Insurance på. Du ved bedst selv, om du behøver primer under Paint Pot 🙂
Mvh. Helene

Pudderdåse Helene

Hej Marianne og Pia!
Tak for roser!
Mine egne øjenlåg søger også mod syd. Begge mine forældre er blevet opereret flere gange, så jeg er udemærket klar over, hvad tiden bringer.
Når jeg selv lægger makeup, gør jeg det såvidt muligt altid med mine tunge øjenlåg in mente. Når man går nogle sider tilbage i Looks & Guides folderen, kan man finde flere af de looks, jeg har lavet blandt andet:
https://pudderdaaserne.dk/2011/02/17/one-by-one/
https://pudderdaaserne.dk/2011/03/02/wonder-woman-wannabe/
Katja og jeg havde besøg af Katjas mor og hendes veninder, de ville gerne lave smokey eyes, resultatet kan man se her:
https://pudderdaaserne.dk/2011/03/11/smokey-eyes-til-%c3%b8jne-der-har-set-en-del/
Som nævnt i lørdags:
https://pudderdaaserne.dk/2011/10/22/lordagslook-dennis-knudsen-no25/
Vil vi (forhåbentlig) have et nyt look hver lørdag. Jeres ønske kommer med på listen over looks, så der skal nok komme en vejledning 🙂
Mvh. Helene

Marianne L

Tusind tak for svar. Det vil jeg se frem til 🙂

Pia

Hej Helene
Mange tak for svar – og for inspiration. Havde faktisk set disse indlæg tidligere, men nu vil jeg læse dem mere grundigt og prøve mig frem efter disse opskrifter.
I øvrigt nogle skønne fotos af flotte, flotte øjne :o)
Ser frem til vejledning på ønsket look.
Kærlig hilsen
Pia

Bente

Hej.
Håber det er ok at stille et par spørgsmål om noget andet.
Jeg er på den evige jagt efter en foundation. Udfordringen er alder og hudtone.
Jeg er 53 og det stiller efterhånden nogle krav. Jeg har prøvet utallige fra Mac, men de er ikke gode til mig. Det er enten farven eller jeg synes foundationen lægger sig i porerne.
For 14 dage siden var jeg i København og fik lagt foundation hos Bobbi Brown og fik prøver med hjem. Men det er igen farven. Denne weekend prøvede jeg Bare Minerals, men det synes jeg ser for tørt ud og jeg har også brug for fugt.
Findes der nogle mærker som gør sig i lyse toner uden gult, måske med pink undertone.
Hun sagde i øvrigt til mig fra Bobbi Brown, at jeg var en af de få med meget lidt, nærmest intet rødt i huden og at deres foundation var med gule undertoner.
Håber I har nogle forslag til evt. mærker jeg kan prøve.

Pudderdåse Helene

Kære Bente!
Min problem er jo modsat, for mig kan farven nærmest ikke blive gul nok. Jeg tænker, at dit problem måske kan løses af en af de mange Corrector’er på markedet. Shiseido har lyse foundations, men om de er lyse nok og har den rigtige nuance, kan jeg ikke udtale mig om.
Yves Rocher har både gule og rosa foundations og de lyseste er måske lys nok.
Ellers kommer du nok ikke uden om at blande din egen foundation, det er selvfølgelig lidt irriterende, men på den anden side er det også træls, når farven ikke er rigtig.
Det er desværre det eneste svar, jeg kan give lige nu.
Mvh. Helene

Liselotte

@Bente,
De fleste foundations med gul undertone ser meget gule ud på mig, så måske har vi samme problem – selv om jeg troede, at min grundfarve var hen ad “gris” på en frisk dag og “kit/spartelmasse” på en dårlig;-)
Jeg bruger den lyseste Perfect Refining Foundation fra Shiseido (“I 20” står der, så vidt jeg kan tyde mærket), så Helene kan nemt have ret i sit forslag om Shiseido.
Når jeg er lidt mere doven, bruger jeg Youngblood Natural Mineral Loose Foundation i farven “Ivory” og hvis jeg er mere bleg i “Pearl”.
I min skuffe har jeg også Tromborg Mineral Foundation i farverne “Ivory” og “Vanilla”, hvor jeg nok ligger midt i mellem, men de passer begge to fint. Problemet er bare, at Tromborg klør som bare f…. og gør Youngblood derimod ikke. Derfor har jeg naturligt nok skiftet Tromborg ud med Youngblood.

Mette

Hvilken slags pensler bruger I til cremeøjenskygger?

Pudderdåse Katja

Min favorit pt er faktisk en vildt billig Yves Rocher pensel. Det er deres concealer pensel: https://pudderdaaserne.dk/2011/07/05/billige-pensler-yves-rocher/
Den er vanvittigt god til cremeskygger.

Pudderdåse Helene

Hej Mette!
Jeg bruger en lignende pensel fra The Body Shop. Du skal bruge en pensel med kunsthår, de er bedst til cremede produkter 🙂
Mvh. Helene

Cecilie

Jeg er VILD med Paint Pots – især farven “Reubenesque”, som er den smukkeste gulv/kobber! Derudover er Chanels efterårs cream-mousse shadows, så fine!!!
http://cecilie-gry.blogspot.com/

Bente

Tak Liselotte og Helene for jeres svar. Der er da noget at prøve.
Vh Bente

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *