Tirsdagstip: Vask dine hænder

Vanity X og Bioeffect: Epidermal Growth Factor – anti-age der VIRKER

 

En nobelpris, et patent og en liste over videnskabelige publikationer, så langt øjet rækker. Det er ikke småting, der ligger bag Vanity X og Bioeffects produkter. For slet ikke at tale om æren at have givet Katja den pæneste hud, jeg har haft i mange år, og have mindsket min 49-årige tidligere storrygende kollegas rynker synligt (motorvejene som hun kalder dem, men mere om det senere).

Det er ikke normalt, at jeg anmelder to produkter under et, og jeg kan love jer for, at sådan to ærkekonkurrenter bliver grønne i hovederne over den slags, men det er meningsløst at gøre andet, for produkterne er så ens, at man skal have en lup frem for at finde forskellene. Og de forskelle, der er, er i bund og grund lige gyldige, når det kommer til stykket.

Nobelprisen der blev til et anti-age produkt
Begge produkter baserer sig på det stof, der hedder Epidermal Growth Factor. Det er et stof, der blev opdaget af Stanley Cohen fra Vanderbilt University og skaffede ham en Nobelpris. I 1989 blev det patenteret til kosmetisk brug.

Hvad er det så, det kan? Det kan stimulere deling af celler og dermed stimulere dannelsen af nye sunde hudceller. Det kan have mange effekter på huden, men blandt andet anti-age effekt. Det er et rimelig effektivt middel i kampen mod rynker.

Derudover har jeg selv oplevet det generelt gøre min hudtone og generelle fremtoning af huden markant bedre. Små pletter, ujævnheder og misfarvning er væk, og mine pigmentpletter er også blevet mindre. Det er uden sammenligning det produkter, jeg har prøvet, som har gjort størst forskel for min hud.

Udover Epidermal Growth Factor har begge produkter brugt fuldstændig samme formel som også inkluderer hyaluronsyre, som også gennemfugter huden og gør den pænere at se på.

Så mine bittesmå linjer omkring øjnene er blevet mindre. Jeg kan mærke mine øjenlåg har ændret sig, det føles ret tydeligt, når jeg lægger makeup. Det føles anderledes. Men jeg er et dårligt emne at teste rynkecreme på, for jeg har i bund og grund ikke ret mange. Så derfor har jeg givet en flaske til min kollega på mit kontorfællesskab Eva Nitschke, som har haft nogle år mere end jeg til at indsamle rynker og selv har hjulpet til ved en god portion nikotin.

Eva og motorvejene
“Allerede da jeg stod med den lille flaske med pipette i hånden, havde jeg en følelse af at mine rynker om end ikke forsvandt, men ville blive mindre synlige. Produktet virker seriøst – og det viste sig efter ganske kort tid, at det er seriøst. For det virker.

Jeg har stadig rynker – ingen tvivl om det, men i den måned jeg brugte produktet skete der en forandring. Efter en uge kunne jeg se, at de to dybe motorveje, der løber fra næsen og ned til mundvigen var meget mindre markante. Og et par dybe rynker, der løber på tværs af panden, var pludselig knapt så dominerende længere.

Produktet er nemt at bruge. Et par dråber på en finger, og så smurte jeg det ud i panden, under øjnene og fra næsen og ned til munden. Man kan mærke, at det strammer en smule op med det samme. Desuden synes jeg, at gløden i min hud blev varmere og pænere.
Jeg brugte det i 4 uger – og fik i den forgangne periode flere kommentarer: ”Hvor ser du godt ud!” – end ellers.

Nu har jeg ikke brugt det et par uger – og er igen røget tilbage til det sørgelige udgangspunkt. Der er ingen tvivl om at det virker.”

Startede i USA
Epidermal Growth Factor er noget af det mest effektive, jeg har prøvet, og det kan undre, at det ikke er blevet mere udbredt. Det blev først kendt i USA med mærket Revive, som aldrig kom til Danmark, og det er først nu med Bioeffect og Vanity X, at vi får det til Danmark.

En del af forklaringen skal nok findes i prisen (udover en længere teknisk forklaring om at man nu har fundet en anden måde at udvinde stoffet på). Det er noget dyrt stads. Prisen for begge produkter er stort set identisk på 1178 dkr for Vanity X og 749 kroner for Bioeffect. For det får du en lille flaske med 15 ml, som man kigger vantro på første gang, man ser den, og tænker “de må jo være gale”. Men du skal kun bruge to dråber til ansigtet, så den holder faktisk længe.

Vanity X indeholder C-vitamin og E-vitamin. Derudover er de fuldstændig ens på ingredienslisten. Ingredienserne står sågar med en ubetydelig forskel i samme rækkefølge. Men C-vitaminen og E-vitaminen taler selvfølgelig til Vanity X’ fordel. Prisen taler til gengæld til Bioeffects fordel med noget mindre, nemlig 749 kroner mod Vanity X 1178 kroner. Og Bioeffect giver Bioeffect dig mulighed for at købe en lille størrelse med 5 ml. for 375 kroner, så man kan prøve det, inden man går hele vejen med den store flaske.

Er der bivirkninger? Jeg oplevede faktisk et par små bumser i starten, og det er relativt normalt. Det går over efter 1-2 uger. Der har også været en del diskussion om, hvad der sker, når man stimulerer dannelsen af nye celler på denne måde. Kan det øge risikoen for cancer, som man jo uundgåeligt kommer til at tænke på, når man taler om øget celledeling. Og nej, det er undersøgt, og der er ingen undersøgelser, der har vist, at det øger risikoen for nogen form for cancer at bruge det på huden.

Og begge er for øvrigt uden parfume eller konserveringsmidler.

Her kan du købe det
Vanity X kan du købe flere steder, blandt andet på Vanity X egen webshop. Bioeffect er for eksempel til salg på Completeme.dk. Du kan også få oplyst nærmeste forhandler på 26823011.

49 kommentarer

 • Anna

  Uhhh fristende ;) er der ikke før og efter billeder og må
  Man bruge det under øjet på den tynde hud..
  Tak endnu engang for en fantastisk side ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Anna. Tak for den pæne ord. Nej desværre ingen før og efter billeder. Du må bruge den omkring øjnene også på den helt tynde hud. Ingen problemer der. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Så er Bioeffect bestilt. Glæder mig til at prøve den på mine smilerynker og den onde linie mellem øjenbrynene ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Fantastisk. Husk nu at bruge den i hele ansigtet selvfølgelig. Det handler om generel forbedring af hudens udseende også jo :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Jeg vil BADE i det :D
  Ej, så holder de 15 mm nok ikke længe, men skal nok huske hele ansigt OG hals ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Godt :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise

   Så er Bioeffect modtaget og de første dråber smurt på (kunne ikke vente til i aften).
   Man kan godt mærke, at “det gør et-eller-andet”….prikker lidt i huden, men ikke ubehageligt eller noget.

   Vides det, om man også må benytte det om morgenen eller ødelægger man effekten når man efterfølgende påfører dagcreme og make-up?
   For der er jo ingen grund til at spilde de kostbare dråber :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Du kan sagtens bruge den om morgenen :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  I skrev forleden om de nye L’oreal læbestifter, og jeg vil bare høre, om I selv har set dem i butikkerne? Nu har jeg nemlig været i 2 Matas’er på Nørrebro og Magasin, og de er no where endnu? :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, jeg har ikke. Men de skulle være lige på trapperne :-)

   Er ked af du er gået forgæves men giv det et par uger endnu.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nana

  Hej Katja,
  hvor det en genial artikel du har skrevet, tak for det ;-)
  jeg bestilte straks en Vanity X det skal sgu prøves efter den beskrivelse, jeg vender tilbage om en uges tid med mit resultat!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Godt at høre, du kan bruge det. Håber det virker for dig :-) Lad mig høre, hvordan det går.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Olli

  det lyder som et helt lille mirakel :) jeg er 19 år, er det for tidligt at bruge sådan et creme? Eller er den for skrap til en forholdsvis ung hud? Eller kan den tværtimod virke forebyggende på kommende rynker?
  Kh.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja! Der er ikke nogen grund til at kaste sig ud i så dyre produkter med mindre du har nogle helt specifikke problemer

   Nyd du din unge hud lidt tid endnu. :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  det lyder godt nok spændende med det EGF serum…Jeg har ført et buzz om de VanityX dråber. Hvis det virkelig har den effekt så er det jo første gang, for jeg har prøvet det meste og der er aldrig nogen effekt. Jeg glæder mig til at prøve det og se hvilke forandringer det skaber.
  ha en dejlig aften kh. Christina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Christina
   Husk endelig at fortælle hvordan det går, hvis du prøver det :)

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak Christina. Jeg håber du også vil opleve forandringen, hvis du prøver det :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betina Nilsen

  Wow. Jeg fik en prøve af Bioeffect i Magasin i sidste uge og havde næsten smidt den ud. Nu skal den prøves:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja da! De 3 ml holder ret længe.

   Har de bioeffect i Magasin?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Teresa

  Spændende!! Det der Bioeffect skal i hvert fald prøves. Der var en prøve på 3-4 ml med i goodiebag’en i Magasin i torsdags, så der er vist sparet nogle gryn ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Teresa

   Hvordan har du brugt det? Jeg overvejer at blande et par dråber i min ansigtscreme, for at få det spredt mest muligt. Men det er måske ikke nødvendigt?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hør hvad de andre siger, ikke blande.

   Du skal bare bruge et par dråber på huden. Den fordeler sig fint, hovedbestandelene er vand og glycerin og det kan man tørre ud næsten i en evighed :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Fedt! Perfekt timing så.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Hej Teresa

  Det er ikke en god ide at blande Bioeffect med din ansigtscreme. EGF proteinerne vil nedbrydes med det samme. Serummet skal på REN hud. Desto bedre du renser huden desto bedre effekt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • susan

  Hej, Når man som jeg er en kvinde i 40èrne, Er dette jo lige noget for mig, jeg vil helt sikkert gå i gang med dette spændende produkt, Jeg har lige bestilt en vanityx, hvor lang tid, tror i den vil holde? Susan

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Den med 15 ml? Jeg har været 2 mdr om at bruge 8 ml. Så det kan du jo doble op cirka.

   Men det er meget individuelt hvor grådig man er med den slags. Men du skal kun bruge 1-3 dråber, en lille smule rækker langt, så væg bare lidt nærig med det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Til Teresa
  EGF proteinerne er meget følsomme overfor fedtstoffer og cremen vil nedbryde EGF proteinerne, derfor må du endelig ikke blande det i din ansigstcreme. Det bedste resultat opnås, som Caroline siger, ved at bruge serummet på ren hud i stedet for natcreme.
  Bedste hilsner
  BIOEFFECT DK

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Men man skal bruge det som serum med sin dag og nat
   Cremer ovenpå .. Blot nysgerrig for min i morgen det er jo nogle
   Dyre dråbe så det skal gøres rigtigt ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   De anbefaler en gang om dagen om aftenen. :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Ok takker ;) så ingen natcreme ;) kun bioen..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvis du har brug for mere creme ovenpå, så kan du godt det :) Men ellers er der ingen grund til det

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Teresa

  Tusind tak for alle svarene :) Godt jeg ikke havde prøvet serumet endnu! Men nu kan jeg vist godt gå i krig med det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  Bioeffect: Blot en lille opdate ;) har brugt det nu i små 3 uger og jeg kan kun sige ufattelig men det virker sku ;) Fantastisk..

  tak fordi I fat det ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Godt at høre Anna! Tak for tilbagemeldingen :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Kan man bruge Bioeffect når man har fedtet hud? Det har jeg nemlig og er bange for om den mon viil gøre det værre? Lyder ellers som det rene vidunderprodukt! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Den påvirker ikke fedtproduktionen, så det skal du ikke være bekymret for. Den kan give lidt flere bumser i starten, men det går over igen.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja

  Hej Katja! Jeg er meget interesseret i at købe Vanity X serum online 15 ml. Men kan simplethen ikke finde det nogen steder. Kan du hjælpe mig? Jeg bor til dagligt i Grønland. Kh Tanja

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hjemmesiden ser ud til at være lukket, så jeg tror også firmaet er lukket – men jeg ved det ikke med sikkerhed. Køb Bioeffect i stedet, det er absolut det samme.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Hej
  Jeg tænkte på om i ikke kunne tænke Jer, at teste Neo Stem .

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er på min liste :) Men der er en del andre før den

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai

  Tak, det vil jeg glæde mig til at høre om.

  Har du hørt om Carita’ solcreme spf 50. Jeg er sart og tør og har endnu ikke kunne finde en solcreme med høj faktor jeg kan tåle i ansigtet. Har efterhånden prøvet en del. Og dem man kan få på apoteket syntes jeg er frygtelige, ligger sig som en fedtet hvid maske der aldrig trænger ordentlig ind.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej, desværre. Men jeg lægger et indlæg på om lidt, som måske kunne være en mulighed

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie Lange

  Jeg kan se på complete me’s hjemmeside, at man kan få Bioeffect i 75 ml til hele kroppen. Mon ikke det er det samme, der er i også i den til ansigtet? Det plejer jo som regel at være sådan, at der ikke er forskel :) Det sjove er nemlig, at den til kroppen er 100 kr billigere, selvom den er på 75 ml og den til ansigtet er 15ml. :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Julie

   Nix, de er ret forskellige :-D
   Selvom jeg godt forstår tankegangen ;-)
   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Koncentrationen af EGF er tilsvarende lavere i produktet til kroppen (tro mig, jeg HAR selv tænkt tanken ;-) )

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie Lange

   tusind tak… I er for seje… en million gange tak for jeres arbejde! Det er vigtigt…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hejsa, jeg har for nyligt fundet din blog da jeg Googlede rundt og faldt over denne anmeldelse :)
  Jeg blev ret begejstret og købte denne serum og har nu været igang et par dage.Jeg synes faktisk jeg kan se resultater allerede, så jeg er meget tilfreds. Men mit spørgsmål er – (jeg har SLET ikke forstand på hele denne verden af produkter hvordan man bruger dem og i hvilken rækkefølge osv.. )
  Når jeg har renset mit ansigt, har jeg brugt Paula’s choice efterfølgende med kemisk rens og derefter denne serum. Skal jeg derefter yderligere bruge en dagcreme? Jeg har f.eks. en Tromborg dagcreme jeg er meget tilfreds med – skal jeg smøre mit ansigt “yderligere” ind eller skal jeg ikke kaste mere i hovedet? :)
  Tak for en dejlig blog, den vil jeg følge fremover :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katja Moikjær

   Tak skal du have Pernille :)

   Du kan egentlig selv bestemme. Mærk efter på din hud. Er den stadig tør efter du har brugt serum? Har du lyst til at bruge creme ovenpå? Så gør det endelig. Hvis ikke – så lad være.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Vask dine hænder