Sneak peek: Cindy Sherman for MAC

Tirsdagstip: Vask dine hænder

Bakterier, svampesporer og vira kan man ikke se, men det betyder desværre ikke, at de ikke er der og lever i bedste velgående. Herhjemme har vi i mange år haft to dispensere ved alle håndvaske en med sæbe og en med håndsprit. For mit vedkommende er det nok mest en erhvervsskade, men forskning viser at det minimerer sygdomstilfældene ret markant også i private hjem.
Din hud i ansigtet er heller ikke særlig glad for bakterier, når du sidder der i dine egne tanker og stryger fingrene frem og tilbage over ansigtet eller måske ligefrem sidder og piller ved ujævnheder. I bedste fald får du uren hud og bumser. I værste fald kan du redde dig en hudsygdom eller øjenbetændelse.
Selv når du er virkelig konsekvent med håndhygiejnen, kan der opstå problemer. For at finde synderen er det en god idé at observere dig selv. Prøv at være bevidst om hvad du laver og om hvor tit du rører ved dit ansigt. Dine pensler, telefonerne, tørklædet, hovedpuden, dit headset og alle de andre ting som kommer i berøring med din hud skal også renses eller vaskes med mellemrum.

Du ved det jo godt… men får du det gjort?

Billedekilde: Science Buzz

2 kommentarer

 • YDR…sad lige og kom i tanke om, at jeg gned mig selv i hovedet ;) Men god idé med sæbe og håndsprit. Har selv begge dele på toilette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Anja!
   Ja, det gælder om at holde øje med de dersens hænder :P

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sneak peek: Cindy Sherman for MAC