Tirsdagstip: Opsøg professionel vejledning

Produktdyst: Moroccanoil vs. Orofluido – livreddere til håret

Orofluido og Moroccanoil

Jeg kan lige så godt sige med det samme, at denne anmeldelse ender med at blive uafgjort. Og det er ikke fordi, jeg ikke har en favorit, men det er fordi, jeg elsker Moroccanoil, og Helene elsker Orofluido. Det handler om, at vi har meget forskelligt hår at arbejde med, nemlig mit tynde afblegede skandinaviske hår, og Helenes søns lange, tykke 50 procent iranske hår. Og Moroccanoil og Orofluido er rigtig gode til hver deres.

Produkterne minder ingrediensmæssigt rigtig meget om hinanden. De sælger sig selv på at være olier fyldt med mellemøstlige olier, men når man læser ingredienslisterne er hovedingrediensen altovervejende silikone. Og godt det samme, for silikone er lige præcis, hvad tørt og filtret hår har brug for. Men der er altså ikke mange procent eksotiske olier her i forhold til god gammeldags silikone. Det er silikonen, der virker helt fantastisk her, den slags sælger bare ikke lige så godt i reklamerne.

Begge produkter gør tørt og kruset hår glat, smidigt og glansfuldt. Og for begge ‘olier’ gælder, at de ikke tynger håret, men derimod giver glans og liv til tørt hår. Selv vores tynde hår blev ikke tynget forudsat, at vi brugte de rette mængder selvfølgelig.

Hvordan bruger man det så
Hæld nogle dråber ud i håndfladen og fordel det i det håndklædetørre hår. Håret bliver let at rede og meget medgørligt og er godt beskyttet under eventuel føntørring. Olien kan også sagtens bruges i tørt hår, hvor den straks tilfører en fin glans og gør håret lettere at rede ud. Tørt hår nærmest slubrer olien i sig, når det stryges over håret og masseres ind i spidserne. Håret kan suge en hel del uden at det føles (eller synes) fedtet eller tungt efterfølgende.

Moroccanoil
Mit tørre og tynde afblegede hår elsker Moroccanoil. Det bliver fyldigere, glattere, smidigere, skinnende og glansfuldt af tre små pump Moroccanoil inden føntørring. Forskellen er markant, også selvom jeg i forvejen bruger en god balsam. Den virker også godt på Helenes eget hår, så hvis du har typisk tyndt og skandinavisk hår, så er dette vores bedste bud til dig.

Duften deler vandene her hos Pudderdåserne. Jeg synes, den dufter dejligt eksotisk, men Helenes søn udtalte “den lugter af tis”. Jeg synes personligt ikke, at duften bliver hængende eller er særlig markant. Igen var Helene junior ikke enig. Det handler nok også om, at der skal helt andre mængder til i hans lange, tykke arabiske hår end i mit korte, nordiske.

Efter vores mening giver Moroccanoil mere glans end Orofluido, hvilket nok er den største forskel på de to.

Orofluido
Orofluido er Helenes favorit til sønnens tykke hår. Krusende og tørt hår bliver blankt og glat, og den hurtige absorbering af produktet sikrer en ganske uproblematisk udredning af håret.

Helene købte olien til hendes ældste søns lange kraftige hår. Hans hår bliver plejet og passet, men føntørring og dagligt slid fra børstens kamp mod uglerne er hårdt for spidserne. Forvandlingen efter mødet med Orofluido er ikke til at overse. Før var spidserne temmelig hærgede, hvorimod hans hår nu ser sundt, blankt og stærkt ud. Men den er også rigtig god til hendes eget tynde hår, omend selvfølgelig i andre mængder.

Olien har en meget varm og orientalsk duft af amber og især vanille. Duften bliver ikke hængende, så sønnens hår lugter ikke af krydderier hele dagen.

Så hvilken skal du vælge? Det kommer an på din hårtype, men vi kan sagtens anbefale dem begge, og til de fleste vil de begge virke godt. Det er også værd at tage med, at Orofluido er noget billigere.

Her kan du købe det
Orofluido koster cirka 195 kroner og Moroccanoil koster cirka 299 kroner. Begge kan købes hos frisører. De kan begge findes billigere på danske webshops, der er ikke rigtigt noget at spare ved at købe dem fra de engelske.

30 kommentarer

 • Ibi

  Vil gerne lige gøre jer opmærksomme på at silikone jo ikke ligefrem er godt for håret.
  Silikonen kan bl.a. være med til at lukke porerne i hovedbunden.
  Og derudover lægger den sig også blot UDEN PÅ håret, og forstærker det som sådan ikke, men giver bare en flot effekt.

  Hvis man gerne vil have NATURLIGT glansfuldt og stærkt hår skal man bruge hårprodukter uden silikone.

  Det har min meget erfarne og ærlige frisør i hvert fald fortalt mig. Og jeg synes det giver rigtig god mening.
  Det ville være godt, hvis jeres artikel tog højde for dette.

  Faktisk lyder det til, at alm. olie (helst oliven) faktisk på længere sigt er en bedre hårkur, end dem man kan købe i butikkerne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Ibi.

   Tak for dit indlæg, men jeg er slet ikke enig med din frisør. Silikone er fantastisk for håret. Det lægger sig ganske rigtigt uden på håret, men det gør alle hårprodukter, inklusive naturlige olier også. De andre kan heller ikke forstærke håret på nogen måde, det lægger sig også bare uden på håret. Silikone er bare meget bedre til at glatte håret og give glans. Det er absolut en skrøne at det skulle lukke porene i hovedbunden eller på anden måde være skadeligt, det er aldeles harmløst ifølge alle undersøgelser, der er lavet. Silikone er blevet meget udskældt, og der findes mange skrøner om det, men der er ikke belæg for noget af kritikken. Tværtimod er det meget effektivt til at beskytte håret.

   Der findes ingen produkter, hverken med eller uden silikone, der kan forstærke håret, når først det er skadet. Med en enkelt undtagelse, som vi har skrevet om her: http://www.pudderdaaserne.dk/2011/05/10/kokosolie-til-haret/

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

   Min hovedbund tåler heller ikke silikone – men som jeg forstår det, kan man sagtens bruge produkterne uden at det kommer i hovedbunden?

   Og hæ – for en gangs skyld lyder det som om, jeg kan nøjes med den billige variant :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Ja det burde du sagtens kunne :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Har MorrocanOil en pumpe? For det er sgu da smart. Har selv Orofluido, og den er lækker, men det ville være smart med en pumpe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Malene!

   Ja, Maroccan Oil har pumpe!

   Kh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lykke

  Det lyder som dejlige produkter:) Lige noget mit hår kan bruge, navnlig til en sommer med sol og saltvand.

  Men selvom de sikkert er drøje i brug når man ikke skal bruge så meget, så synes jeg alligevel det er lidt peberet til mit SU budget.
  Og når det alligevel er silikonen der er den virksomme ingrediens kunne det være man kunne finde et lidt billigere alternation.

  Er der nogen der har nogle forslag?

  Og endnu engang tak for en god blog – jeg er blevet afhængig af jeres små artikler, anmelder mm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • MW

  Kære dygtige damer

  Først og fremmest tak for en fantastisk god og enestående ærlig blog.

  Jeg vil høre, om I har testet Shu Uemuras olie: Essence Absolue? Den bruger jeg og jeg synes den er supergod; men er disse bedre?

  Bedste hilsner

  MW

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MW

   I øvrigt lyder Helenes søns manke helt forrygende!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er den også :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Tak MW!

   Han er også glad for det!

   Det er ikke så spændende at passe det, slet ikke når der for gud hvilken gang er lus i skolen (yikes!) :)

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Tak til dig for de pæne ord. Nej desværre har vi ikke prøvet den, så der bliver vi dig svar skyldig :-(

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karina

  Jeg er også MEGA Morrocan Oil fan! Thumbs up herfra :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Skal nævnes at Orofluido også findes i spray-form til kun 139,-.
  Vi forhandler den i salonen, og den er noget lettere at fordele både før og efter styling – og så er den meget mere drøj…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Fedt! Tak Christina.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Christina!

   Jeg har forstået det sådan, at sprayen er et helt andet produkt? Det må jeg vist se nærmere på!

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Så fik jeg nærstuderet ingredienslisterne og de to produkter er ikke ens.

   Shine Spray skal bruges i tørt hår og er en plejende shinespray.
   Beauty Elixir kan bruges i både vådt og tørt hår og anvendes primært som pleje fremfor som glansgiver.
   Mht. til prisen er det værd at nævne at Shine Spray indeholder 50 ml, hvorimod Elixiren indeholder 100ml.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg sværger til Orofluido, men jeg har heller ikke prøvet Moroccan Ooil.

  Jeg har langt bleget og tørt hår, mellem tykkelse og det er fantastisk.
  Min datter har langt, tykt og skandinavisk hår (kan det være langt og tykt?) og her virker Orofluidoaltså også.

  Men måske jeg siger noget andet når jeg en dag prøver Moroccan Oil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janne

  Argan Oil er også et godt alternativ. Også synes jeg den dufter helt fantastisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvor meget bruger du så? Bliver det ikke meget fedtet?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne-Sofie

  For det første er det virkelige en lækker og brugbar blog!
  For det andet ville jeg lige høre om der findes nogle hårolier som moroccanoil og Orofluido – bare uden silikon i??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Anne-Sofie
   Du kan sagtens bruge ren argan/oliven/kokos og alt mulig andet olie til håret, det gælder om at dosere den rigtigt. Herhjemme er vi glade for kokosolie (uden duft), det gør en stor forskel i sønnens laaaange hår.
   De eneste andre olier, jeg kan komme i tanke om uden silikone, er:
   Matrix Biolage Delicate Care Organic Certified Oil
   Zenz Therapy Organic Treatment Oil

   Af rene arganolier er der blandt andet:
   Kaé 100% Argan Oil
   Issahra Perfekt Oil
   John Masters har vist også lavet en…men jeg har ikke set ingredienslisten.

   Kaé har lavet to forskellige olie/serum ting til håret, dem har jeg heller ikke læst ingredienslisten på :-D

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] det kunne mit bestemt godt trænge til! Læs anmeldelse skrevet af pudderdåserne omkring den lige her, og køb den her. Ray-ban clubmaster. Jeg har ingen solbriller. Eller det er en løgn. Jeg har […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg er helt klart mest til orofluido, mit hår er mørkt og tykt, og den gør bare sit arbejde godt! :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ved godt, at dette er et lidt gammelt indlæg, men da jeg selv ofte søger på jeres blog når jeg er i tvivl mht. diverse skønhedsprodukter, tænkte jeg at jeg lige ville give mit syn med her.
  Jeg modtog Orofluido i september måneds Goodiebox, men det er først her for en måneds tid siden jeg er begyndt at bruge det. Var faktisk lidt skeptisk i starten, og syntes at det der med olie i håret lød lidt klamt og fedtet. Men jeg er virkelig blevet positivt overrasket! Den har gjort, at mit lange, tykke, røde hår ser sundt og lækkert ud, og frisørbesøget er helt klart blevet udsat, da de slidte spidser slet ikke ser så slidte ud mere… :-) Og så elsker jeg duften!

  En sjov detalje er, at selv min far og min kæreste, som stort set aldrig lægger mærke til, om man har sat håret anderledes/er blevet klippet/etc., helt uopfordret har komplimenteret mit hår!!

  Jeg bruger dog kun olien i længderne og ikke i toppen, da jeg ellers synes mit hår bliver lidt for fladt foroven. Ellers bruger jeg bare en lille bitte smule til at lægge fimrehår ned.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mille

  Moroccanoil kan også købes i en 25 ml flaske, hvis man skal prøve det for første gang. Så kan man jo altid købe den store flaske bagefter ;-)

  Den lille 25 ml koster 119 kr., og man bruger jo næsten intet så den holder i lang tid :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Var det kun mig, der fik kaffen galt i halsen, da jeg så prisen på den rejsestørrelse? 120 kroner for 25 ml hårolie er helt skruptosset i min verden. Jeg forstår ikke, at de har lavet en mini til den pris.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Du kan også læse mere om olien hos Pudderdåserne her […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tirsdagstip: Opsøg professionel vejledning