Produktdyst: Moroccanoil vs. Orofluido – livreddere til håret

07.06.11
Orofluido og Moroccanoil

Orofluido og Moroccanoil

Jeg kan lige så godt sige med det samme, at denne anmeldelse ender med at blive uafgjort. Og det er ikke fordi, jeg ikke har en favorit, men det er fordi, jeg elsker Moroccanoil, og Helene elsker Orofluido. Det handler om, at vi har meget forskelligt hår at arbejde med, nemlig mit tynde afblegede skandinaviske hår, og Helenes søns lange, tykke 50 procent iranske hår. Og Moroccanoil og Orofluido er rigtig gode til hver deres.

Produkterne minder ingrediensmæssigt rigtig meget om hinanden. De sælger sig selv på at være olier fyldt med mellemøstlige olier, men når man læser ingredienslisterne er hovedingrediensen altovervejende silikone. Og godt det samme, for silikone er lige præcis, hvad tørt og filtret hår har brug for. Men der er altså ikke mange procent eksotiske olier her i forhold til god gammeldags silikone. Det er silikonen, der virker helt fantastisk her, den slags sælger bare ikke lige så godt i reklamerne.

Begge produkter gør tørt og kruset hår glat, smidigt og glansfuldt. Og for begge ‘olier’ gælder, at de ikke tynger håret, men derimod giver glans og liv til tørt hår. Selv vores tynde hår blev ikke tynget forudsat, at vi brugte de rette mængder selvfølgelig.

Hvordan bruger man det så
Hæld nogle dråber ud i håndfladen og fordel det i det håndklædetørre hår. Håret bliver let at rede og meget medgørligt og er godt beskyttet under eventuel føntørring. Olien kan også sagtens bruges i tørt hår, hvor den straks tilfører en fin glans og gør håret lettere at rede ud. Tørt hår nærmest slubrer olien i sig, når det stryges over håret og masseres ind i spidserne. Håret kan suge en hel del uden at det føles (eller synes) fedtet eller tungt efterfølgende.

Moroccanoil
Mit tørre og tynde afblegede hår elsker Moroccanoil. Det bliver fyldigere, glattere, smidigere, skinnende og glansfuldt af tre små pump Moroccanoil inden føntørring. Forskellen er markant, også selvom jeg i forvejen bruger en god balsam. Den virker også godt på Helenes eget hår, så hvis du har typisk tyndt og skandinavisk hår, så er dette vores bedste bud til dig.

Duften deler vandene her hos Pudderdåserne. Jeg synes, den dufter dejligt eksotisk, men Helenes søn udtalte “den lugter af tis”. Jeg synes personligt ikke, at duften bliver hængende eller er særlig markant. Igen var Helene junior ikke enig. Det handler nok også om, at der skal helt andre mængder til i hans lange, tykke arabiske hår end i mit korte, nordiske.

Efter vores mening giver Moroccanoil mere glans end Orofluido, hvilket nok er den største forskel på de to.

Orofluido
Orofluido er Helenes favorit til sønnens tykke hår. Krusende og tørt hår bliver blankt og glat, og den hurtige absorbering af produktet sikrer en ganske uproblematisk udredning af håret.

Helene købte olien til hendes ældste søns lange kraftige hår. Hans hår bliver plejet og passet, men føntørring og dagligt slid fra børstens kamp mod uglerne er hårdt for spidserne. Forvandlingen efter mødet med Orofluido er ikke til at overse. Før var spidserne temmelig hærgede, hvorimod hans hår nu ser sundt, blankt og stærkt ud. Men den er også rigtig god til hendes eget tynde hår, omend selvfølgelig i andre mængder.

Olien har en meget varm og orientalsk duft af amber og især vanille. Duften bliver ikke hængende, så sønnens hår lugter ikke af krydderier hele dagen.

Så hvilken skal du vælge? Det kommer an på din hårtype, men vi kan sagtens anbefale dem begge, og til de fleste vil de begge virke godt. Det er også værd at tage med, at Orofluido er noget billigere.

Her kan du købe det
Orofluido koster cirka 195 kroner og Moroccanoil koster cirka 299 kroner. Begge kan købes hos frisører. De kan begge findes billigere på danske webshops, der er ikke rigtigt noget at spare ved at købe dem fra de engelske. Nicehair har for eksempel både Orofluido og Moroccanoil.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
30 kommentarer
Monique

jeg er helt klart mest til orofluido, mit hår er mørkt og tykt, og den gør bare sit arbejde godt! 🙂

Sofie

Ved godt, at dette er et lidt gammelt indlæg, men da jeg selv ofte søger på jeres blog når jeg er i tvivl mht. diverse skønhedsprodukter, tænkte jeg at jeg lige ville give mit syn med her.
Jeg modtog Orofluido i september måneds Goodiebox, men det er først her for en måneds tid siden jeg er begyndt at bruge det. Var faktisk lidt skeptisk i starten, og syntes at det der med olie i håret lød lidt klamt og fedtet. Men jeg er virkelig blevet positivt overrasket! Den har gjort, at mit lange, tykke, røde hår ser sundt og lækkert ud, og frisørbesøget er helt klart blevet udsat, da de slidte spidser slet ikke ser så slidte ud mere… 🙂 Og så elsker jeg duften!
En sjov detalje er, at selv min far og min kæreste, som stort set aldrig lægger mærke til, om man har sat håret anderledes/er blevet klippet/etc., helt uopfordret har komplimenteret mit hår!!
Jeg bruger dog kun olien i længderne og ikke i toppen, da jeg ellers synes mit hår bliver lidt for fladt foroven. Ellers bruger jeg bare en lille bitte smule til at lægge fimrehår ned.

Mille

Moroccanoil kan også købes i en 25 ml flaske, hvis man skal prøve det for første gang. Så kan man jo altid købe den store flaske bagefter 😉
Den lille 25 ml koster 119 kr., og man bruger jo næsten intet så den holder i lang tid 🙂

Pudderdåse Katja

Var det kun mig, der fik kaffen galt i halsen, da jeg så prisen på den rejsestørrelse? 120 kroner for 25 ml hårolie er helt skruptosset i min verden. Jeg forstår ikke, at de har lavet en mini til den pris.

Hårolie: En genvej til sundt og glansfuldt hår

[…] Du kan også læse mere om olien hos Pudderdåserne her […]

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *