Anmeldelse: Baby Foot - få ny hud på fødderne

Tirsdagstip: Hent inspiration fra dine omgivelser

Glat Skarnbasse

Foto: Peter Krogh

Det er ikke mærkeligt, hvis du undrer dig en lille smule over mit valg af billede til denne tirsdags tip. Forklaringen skal nok komme…
I går blev jeg spurgt, hvordan jeg havde fundet på at bruge Sun Blonde i øjenkrogen (Det var et ret simpelt look med Indianwood Paint Pot på hele øjenlåget, Sun Blonde i øjenkrogen, Surf USA under øjet og sort eyeliner på øverste vippekant). Det er ikke altid til at svare på, hvordan et look ender med at se ud, som det gør. Det kan være en tilfældighed, men det kan også være helt overlagt, i går skulle det gå hurtigt og så ville jeg bruge de to øjenskygger fra Surf Baby kollektionen, på den måde endte Sun Blonde i øjenkrogen.  
Inspiration er en sjov størrelse, den kan komme alle mulige steder fra. Jeg henter selv inspiration i mine omgivelser, i bøger og blade, på blogs, i film og så videre. Det er umuligt at nævne alle steder, for det er ikke altid, at jeg er bevidst om kilden til inspirationen.
Der er særlige steder jeg opsøger kun med det formål at blive inspireret. Naturen er altid et godt sted tænk bare på blomster, fugle og insekter.

Billernes farver
Og her kommer forklaringen på billedet: Da jeg var en lille pige, var jeg (til min mors store fortrydelse) meget fascineret af biller. Min mor syntes ikke, at det var særlig spændende at læse godnathistorie. For det første er lange latinske billenavne ikke særlig velegnede til højtlæsning for en 4-årig, for det andet syntes min mor ikke, at biller er så dejlige at kigge på billeder af.
Det er billernes skyld, at jeg er helt vild med duochrome (altså alle de changerende farver) og insekternes farver fascinerer mig den dag i dag.

Tippet
Tirsdagens tip er, at du lader dig inspirere. Udforsk mulighederne med de produkter du allerede har, bland dem sammen eller brug dem i en ny kombination. Brug øjenskyggen på læberne og læbestiften som øjenskygge. Se på spillet mellem farverne alle vegne og genskab det du ser i din makeup.

Uheld og favoritlook
Et af mine favoritlooks opstod for flere år siden ved et uheld. Det var en morgen, familien havde sovet for længe, jeg havde under fem minutter til makeuppen og alt gik bare galt. Jeg glemte at tage primer på, så den tog jeg på oven på eyelineren og tværede den ud med en pensel og vupti et nyt look var skabt. Det er en teknik, jeg har brugt mange gange siden.

Øvelse gør mester
Måske skal du vænne dig til at kigge på dine omgivelser på en ny måde. Måske er det din makeup, du skal kigge på med nye øjne. Hvis du synes, at det er svært, kan du kigge på billeder af makeup. Søg på nettet, kig på nogle makeup blogs og læs blade med nyt fokus.

Billedekilde: Det smukke billede forestiller en Glat Skarnbasse (Trypocopris Vernalis) og er taget af Peter Krogh øvrig information kan findes her.

9 kommentarer

 • Sikke et godt – og ikke mindst inspirerende (men det ligger vel lidt i indlæggets navn!) – indlæg :) Inspiration er sådan en sjov størrelse: Den kommer fra de steder, du mindst venter det, og på tidspunkter, man ikke lige forventer.

  Min seneste inspiration er Gwen Stefanis look i Cannes: http://www.modemedmere.dk/2011/05/gwen-stefani-med-pink-pout/

  /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Tak Maria!

   Jeg er selv stor fan af Gwen Stefani, hun er unik på alle måder (her taler jeg ikke om hendes musikalske karriere).

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Oh det er et fint look! Helene, sådan en tutorial må vi have!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yes, pretty please! Sådan en tutorial ville være fantastisk!
   /Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Søøøøøøøde Helene…. Blink blink blink!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Allrighty, jeg skal se, hvad jeg kan gøre. Nu skal jeg lige arbejde igennem i den næste uges tid, men derefter…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Helene er sød :-D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla A.

  Bare noget så enkelt som fx at blande noget af det man har liggende, men aldrig rigtig får brugt kan, som Helene også fortæller, frembringe nye spændende looks.

  Jeg havde en lidt kedelig mørkegrøn eyeliner, som jeg syntes var ‘forkert’ når jeg havde den på. En aften da jeg rodede i skufferne for at gøre mig klar til fest, prøvede jeg for sjov at komme en gul øjenskygge ovenpå den flaskegrønne eyeliner – jeg fik den fedeste skinnende grønne øjenmakeup!

  At tegne hele læben op med lipliner (altså i stedet for bare kanten), og så prøve sine glosser eller læbestifter kan give helt nye yndlings farver.

  Well, bare mit bidrag:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Camilla!

   Det lyder fint med den kombination, det er nemlig så fedt, at det næsten føles som om, man har fået noget nyt.

   Det er et godt tip med liplineren.

   Det er også en god idé at se andre lægge makeup, fordi de vaner, man har, godt kan være temmelig svære at bryde.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anmeldelse: Baby Foot - få ny hud på fødderne