L'Oreal Fresh kollektion sommer 2011

Anmeldelse af tørshampoo: TRESemmé Volumising Dry Shampoo

TRESemmé Volumising Dry Shampoo tørshampoo

Tørshampoo var i årtier ensbetydende med den blå og hvide Frotté fra Matas, som gjorde håret mere hvidt end noget som helst andet og lugter af gammel sæbe. Men tørshampoo har fået en revival, og nye mærker dukker op. Seneste skud på stammen er fra TRESemmé, og Pudderdåserne er fans!

Jeg prøvede den første gang, da vi lå syge herhjemme. Hele familien lå på langs, og min søde mor havde tilbudt at tage vores dreng som aflastning, og vi skulle ud og aflevere ham. Jeg kunne ikke overskue at gå i bad, men tænkte at jeg ville give tørshampooen en chance. Da min mand så mig, spurgte ham mig overrasket, hvorfor jeg havde været i bad og sat hår bare for at køre ud til mine forældre for at aflevere barn!

Helene prøvede den første gang efter tre nattevagter i træk, hvor dagene bare var gået med at sove og arbejde, sove og arbejde. Hun skulle hurtigt i butikker og gave håret et skud med Volumising Dry Shampoo. Og håret så efter Helenes udsagn ud, som om det var nyvasket.

Jeg har siden prøvet den et par gange, hvor resultaterne har været mindre dramatiske og et par gange, hvor det har varet lige sp suverænt, så der er også både gode og dårlige hårdage med tørshampoo, men der er ingen tvivl om, at det er en super effektiv tørshampoo. Og der er ikke noget hvidt pudret skær eller sære dufte her.

Du bruger den ved at spraye håret med cirka 25 cm afstand, hvorefter du lader det virke ca et minut og så roder håret igennem med fingre eller børste. Bagefter kan du med fordel style håret med lidt stylingprodukter.

De fleste dage foretrækker jeg nu stadig at vaske hår, men på en stresset morgen hvor jeg skal nå noget hurtigt er denne guld værd. Og en ting er sikkert: Jeg tager aldrig mere på festival, kajaktur eller i svensk ødegård uden TRESemmé Volumising Dry Shampoo i kufferten.

Bagsiden af medaljen
Der er en bagside af medaljen og det er at hovedingredienserne er lightergas. Men det er prisen, man betaler for en tørshampoo, jeg kender ikke nogen, der ikke indeholder butan-gasser, det er nødvendigt for at fungere som spray. Selv dem, der kalder sig naturlige, indeholder det. Heldigvis sætter gasserne sig ikke på huden, men forsvinder ud i luften, og det er det samme, enhver almindelig hårspray indeholder.

Her kan du købe det
TRESemmé har lavet deres tørshampoo i to varianter, Volumising Dry Shampoo til fint hår og Instantrefresh Dry Shampoo til fedtet hår. Begge koster 89 kroner og kan købes i større supermarkeder.

Kunne du finde på at bruge tørshampoo?

 

49 kommentarer

 • Signe

  Den må prøves :-) Selv er jeg stor fan af Kloranes tørshampoo.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • jeg er stor fan af tør shampoo, og har efterhånden prøvet en del. Jeg glæder mig til at komme til at prøve denne – den virker ret effektiv :) Dog er den lige lovlig dyr, men prøves det skal den da.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg kan ikke umiddelbart komme i tanke om nogen billigere pånær den berømte blå/hvide, men vil meget gerne høre, hvis du kender nogle gode.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Jo,der er Batiste. Jeg ved desværre ikke hvor man kan købe den i Dk

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Man kan blandt andet købe dem her:

   http://eleven.se/batiste-b578.html

   mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Men Eleven har nogle syge fragtpriser desværre :-(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Øv, det var jeg ikke opmærksom på!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den skal vidst med på Roskilde festivallen! Plejer at bruge den blå og hvide fra matas, man bliver bare gråhåret af den! :(

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Præcis! Fuldstændig hvidhåret. Det gør man ikke af denne. Perfekt til Roskilde. Det var også min tanke.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hvilken skal man bruge, hvis man har et langt, tykt hår? Det er jo ikke fordi det er over-fedtet – men jo heller ikke særligt “fint” :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Anne
   Jeg har ikke prøvet den til fedtet hår og har ikke selv tykt hår, så bliver dig svar skyldig, men jeg sender spørgsmålet videre til TRESemmé :-)

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anne

   Vil straks prøve at få fat på en :)

   Det er sjovt. For en uge siden søgte jeg på siden, for at se om der var en test af tør-shampoo… det var der desværre ikke – men her kom den :D

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Anne

  Jeg vil umiddelbart råde dig til at bruge den almindelige variant af TRESemmé Instant Refresh tørshampoo.

  Volumenvarianten er mest effektiv i kortere hår eller meget fint hår, der har brug for et løft ved rødderne, mens den har lidt sværere ved at give volumen til langt, tungt hår. Jeg har selv langt hår og kan ikke mærke den store forskel på de to – de virker lige godt for mig – men hvis man har tykt hår er det oftest ikke volumen man går efter. Uanset hvilken du vælger, skulle du gerne få følelsen af rent, friskt hår, som du så kan style som du plejer, præcis som hvis du havde vasket hår med vand.

  Jeg håber det hjalp?

  VH. Helle, Star PR (TRESemmé)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vildt god anmeldelse!! det har helt sikkert fået mig til at overveje om man skulle investerer sig i sådan en sag.

  /Siforama

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg er også overrasket. Havde afskrevet tørshampoo fuldstændig efter den gamle blå/hvide.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Så vil jeg straks få fat på en :)

  Når man løber og træner næsten dagligt (eller i hvert fald prøver på det, hehe), er det lidt træls at skulle vaske hår hele tiden… Glæder mig til at prøve :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Jeg har længe været på jagt efter den, men jeg har ikke kunne finde den nogen steder, hvor i alverden kan man få fat på den?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Du kan købe TRESemme i supermarkeder som Føtex og Bilka. Har du kigget der?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Jeg har været i føtex så sent som for en time siden, og kiggede efter det der, men de havde det ikke :(

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Kære Sofie.

   Tørshampooen kommer først i butikkerne i løbet af maj måned. Vi krydser fingre for at du kan få den snart.

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

   Så kan jeg bedre forstå det, jeg var lige ved at tro at jeg havde stirret mig blind på hylderne med tresemme ;)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Jeg er ked af, at du er gået forgæves efter den Sofie.

   Der er ingen af butikkerne jeg handler i der fører TRESemmé, så jeg kan ikke engang tilbyde at holde øje med den for dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine-Helene

  Jeg har længe været nærmest afhængig af at have REF 204 Dry Shampoo (reference of sweden) i huset og i præstetasken, de sidste par år.

  Den er lidt pebret i pris, og tiltider lidt svær at få fat på, så jeg tør god prøve noget andet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Hej Stine-Helene

   Jeg kender den ikke, hvor kan man købe den?

   Mvh. Helene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine-Helene

   Jeg køber den hos min frisør

   Ziska & Sonberg
   Nordre Frihavnsgade 12A
   2100 København Ø
   Tlf.: 35267635

   Deres andre hårprodukter i REF serien, er super fede også spray voksen især!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Helene

   Mange tak for svar, den vil jeg prøve :)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Neel

  Hej, nu har jeg ikke læst jeres blog så meget og ved ikke om nogle af jer har mørkebrunt hår? Men ellers ved i om den fungere til det? De tørshampoo’er jeg har prøvet giver nemlig gråt skær i mit hår så har lidt måtte opgive, fordi de er meget dyre dem til mørkt hår?

  Vh. Neel :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hej Neel. Helene har testet den i hendes mands hår. Han er fra Iran og har meget langt, mørkt hår og den har ikke givet gråt skær i hans hår, så det burde fungere. Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinna

  Hej med jer :-)
  I er vel ikke rendt ind i en tørshampoo, som er uden diverse ‘trælse’ stoffer, så en allergiker også kan være med :-)??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Nej ikke rigtigt. Men det kommer jo an på, hvad du er allergisk overfor mere præcist? Jeg har desværre ikke set nogen uden parfume.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Maria

   Ved godt, det er en gammel tråd, men jeg er nok ikke den eneste, der læser de gamle opslag herinde.
   Derfor vil jeg slå et slag for CeCe Hair Powder, som jeg selv bruger. Den er helt uden parfume. Og da det ikke er en spray, er der heller ingen skadelige gasser for miljøet.
   Da det er en pulver, kræver den lidt mere snilde. Man kan ikke bare hælde det ned i hovedbunden. Jeg holder den vandret og “puffer” det ud i håret.

   Jeg er selv blond og bruger den lyse, men jeg ved, at den også findes i en brun og en rødlig udgave. Prisen er ca. 130 kr., og der er til rigtig mange omgange.

   Den giver også god fylde – jeg har fået mange komplimenter for min frisure, på trods af at garnet var klasket og fedtet kort tid forinden.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Simone Ulrich-Larsen

   Det du taler om er hårpudder, ikke tørshampoo. Hårpudder bruges som en hårspray til at give volume og style, hvor en tørshampoo primært bruges til at friske håret op, og fjerne fedtet i hårbunden, når man ikke orker eller har tid, til at vaske sit hår :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena

  Refreshing dry shampoo fra Toni&Guy er den bedste jeg nogensinde har prøvet. De lugter fantastisk, ikke som andre tørshampoo’er, hvor tankerne ledes hen på lussekur.
  Dog er den dyr tror 150 kr i Matas, men hvis turen går forbi London kan man få 3 for 10 pund, der er altså 3 for 90 kr!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Oh det skal jeg huske til næste gang, jeg skal derover. Det er da noget af en besparelse.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Neel

  Vil bare lige gøre opmærksom på at man kan spare 20 kr. i føtex på tørshampooen, den koster 70 (ligesom resten af TRESemmés produkter) :)

  Vh. Neel

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Fedt! Tak for tippet, jeg er lige løbet tør, så jeg skal have fyldt op.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Luna

  Har du prøvet matas tørshampoo?(-:
  Og er den go’? (-:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette Roll

  Jeg kan anbefale helt almindelig babypudder. Det har samme effekt som tørshampoo – er laaangt billigere og drøj i brug.

  Dog kan det være lidt besværligt at dosere – øvelse gør mester. Og så skal mørkhårede nok være lidt varsomme, da håret godt kan blive lidt lysere.

  Men ellers skønt at bruge et produkt uden parfume og andre skræmmende tilsætningsstoffer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg har godt hørt flere snakke om det, må teste det en dag. Hvordan gør du?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeanette

  Jeg hælder lidt ned i sektioner i hovedbunden, og sørger for at frisere håret meget grundigt bagefter. Og voila, så har jeg fint hår igen! Og heldigvis blir håret heller ikke så stift som ved tørshampoo :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Jeg har længe brugt den fra got2b, som meget tit er på tilbud i matas til omkring 30 kr.! Kan ikke svare på, hvorvidt den er bedre end de andre, i omtaler, men den er i hvert fald ganske fin til prisen! Bare et lille tip.

  Mvh Signe

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Det er en af mine hade-tørshampooer :-/ Jeg kan mærke den i håret hele dagen, det er som om den smitter af på mine hænder?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne

  Hej Helene og Katja!

  Undskyld jeg er så begejstret for så mange af jeres anmeldelser, at jeg er nødt til at spame jeres kommentarer flere steder, men også her vil jeg rigtig gerne vide, om I ved, hvordan denne harmonerer med ønsket om sulfat- og silikonefri hårprodukter (kan man evt. sige, om den er slem, meget slem, hærdelig eller særdeles uhæderlig til formålet:-)?

  Har I i øvrigt det optimale tip til STEDET, hvor man nemmest overskuer netop ovenstående problematik – altså hvor findes den mest opdaterede information om, hvilke ingredienser der er go/no-go ifht. sulfater og silikoner? Jeg ved, at der findes en såkaldt “Tråd om sulfat og silikone – et eller andet…”, men da den er på noget nær 200 sider, har jeg opgivet den. Kender også til Emily/curlygirl.dk, men er ikke sikker på, at jeg er stødt på den optimale liste noget sted.

  Det virker som om, I har enormt stor viden om de forskellige ingredienser – hvor finder jeg bedst den (mest i forhold til silikone og sulfater) – f.eks. viden som jeres om, at noget silikoner/sulfater er værre end andre?

  Takker på forhånd rigtig meget for delagtiggørelsen i jeres store viden;-)

  Bedste hilsner Susanne

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Kære Susanne
   Du skal da bestemt ikke undskylde for at synes godt om vores arbejde. Det er os, der takker.
   Vi er nok næppe det rette sted at søge info. For selv om vi begge er glade for at undgå sulfater, så er vi mindst lige så ihærdige fans af silikone under de rette omstændigheder. Jeg kan selv se gode ting i Curly Girl metoden, men jeg bruger meget silikone i mit tørre og slidte hår. Ellers ville det være helt uregerligt.
   Så jeg bliver dig svar skyldig ifht gode websteder. For jeg ved rigtig meget om at undgå sulfater, men jeg ikke ret meget om at undgå silikone, for jeg ser ikke nogen grund til det :-) Søde Emily er nok meget bedre at spørge.

   Men ifht. TRESemmé tørshampoo, så er den udemærket. Det er alle tørshampooer i øvrigt. Silikone og sulfat er ikke ingredienser, som du finder i nogen tørshampoo. TRESemmes øvrige produkter indeholder masser af sulfat (lauryl sulfat – den værste slags) og silikone.

   Kh. Katja

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Carina Dahl

  I alt for mange år har jeg troeligt vasket hår HVER dag med shampoo og balsam. Mit hår blev fedtet og klasket hvis jeg ikke gjorde det.
  Det er der dog lavet om på nu efter jeg har købt tør shampoo.
  Jeg er nu på 2. uge i gang med min nedtrapning udi hårvask.
  Jeg vasker nu hår mandag og torsdag og ugens øvrige dage er hår-vaskefri, men her bruger jeg tørshampoo.
  Den gør at min hovedbund får et frisk pust, løfter håret og fjerner fedtet, så håret ikke klasker. Samtidig dufter den godt.

  For mit vedkommende har den altså gjort det nemmere at droppe hårvasken dagligt, og sikke mængder shampoo og balsam jeg kommer til at spare penge på, for ikke at tale om de vandmængder jeg har brugt på at skylle ud. Sidst men ikke mindst – Jeg har en hel masse ekstra tid om morgenen, dels tager badet kortere tid, og dels skal jeg ikke have gang i hårtørreren, fladjernet mv.

  Total win win for mig :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Jeg er helt enig – det er SÅ fantastisk. Og så er det så meget hurtigere (jeg kan virkelig godt sove længe om morgenen…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Hej Helene og Katja,
  Jeg er også selv stor fan af tørshampoo i mit fine hår, bruger selv den fra Klorane. Men er fornylig blevet gjort opmærksom på, at tørshampoo er et absolut no-go (af Hårklinikken, Amaliegade) fordi det tilsyneladende tilstopper porerne i hovedbunden og dermed forhindrer nye hår i at gro ud. Det er jo ingen god nyhed, når man er afhængig af tørshampoo :-) Har I hørt/læst noget om dette??
  Kh Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pudderdåse Katja

   Hvilken form for hårtab snakker vi om? Det har jeg aldrig hørt om.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

L'Oreal Fresh kollektion sommer 2011