Historien om manden, som spiste læbepomade.

La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral

La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral

Foto: La Roche-Posay

La Roche-Posay er et af de mærker, som er en gave til os med sart hud. Det er meget befriende at vide, at man kan finde en creme, ligegyldigt hvilke udfordringer ens hud har, som oven i købet er forholdsvis budgetvenligt. La Roche-Posay har netop lanceret deres makeup her i Danmark. Denne makeup henvender sig til kvinder med sart og/eller tør hud og øjne (også linsebrugere), som måske også har problemer med eksem, rødme og lignende.
Pudderdåserne har været så heldige at få lov at teste to af produkterne nemlig Respectissime Densifying Mascara og Toleriane Teint Mineral. Jeg har testet begge to og er dybt imponeret.

Tør og irriteret hud
Pudderfoundations er oftest super nemme og behagelige at arbejde med. Ulempen kan være at tør og sensitiv hud og de ofte medfølgende svampe er en rigtig dårlig kombination. Jeg oplever at min hud bliver endnu mere tør, hvis jeg bruger pudderfoundation dagligt. Det vil sige, det er det, jeg har oplevet hidtil, for La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral er helt anderledes.
Den er beregnet til normal/kombineret og fedtet/uren hud, men jeg havde slet ingen problemer med den. Den sædvanlige kriblende fornemmelse jeg kan have, når jeg anvender mineral makeup, mærkede jeg heller intet til.

Svampen og konsistensen
Det er en helt utrolig behagelig svamp, der følger med La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral. Den er dejlig blød, meget blødere end den slags svampe ellers er. Svampen får pudderet til at ligge meget smukt på huden.
Generelt er jeg ikke så glad for kombinationen af pudder, svamp og min tørre hud, da jeg oplever en øget tendens til at min hud begynder at skalle. I dette tilfælde er det lige før, min ellers så trofaste ven vandsprayen blev glemt. Det mærkelige ved det er, at jeg ellers aldrig bruger pudder uden også at bruge vandspray. Med La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral er vandspray unødvendig, pudderet smelter nærmest ind i huden. Mine store porer på næsen var usynlige og dem kæmper jeg ellers altid med at få dækket.

Holdbarhed
Pudderfoundations holder bare dårligt. Hvis du oven i købet har tør hud, holder de oftest endnu dårligere. La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral bliver siddende pænt, hvor den skal i rigtig mange timer (nej, jeg vil ikke sætte antal på). Selv den fedtende t-zone fik ikke ram på den (jeg bruger blotting papir til at mattere næsen). Den gode holdbarhed skyldes konsistensen og den måde, hvorpå pudderet ‘smelter’ sammen med huden.
Alle ovenstående karakteristika kunne godt ende med at give en ubehagelig og maskeagtig fornemmelse i ansigtet, men det er heldigvis på ingen måde tilfældet med denne mineral foundation.

Solfaktor og dækkeevne
Som med de fleste andre mineral foundations har La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral en rigtig god solbeskyttelse. Med en SPF 25 er du godt beskyttet, mens din hud fremstår smuk, jævn og naturlig. Dækkeevnen er rigtig god. Du kan nøjes med at påføre La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral ganske let (eventuelt med en pensel), men du kan også sagtens opnå fuld dækning. Husk din solcreme under pudderet, hvis du nøjes med let dækning.

Farverne
La Roche-Posay Toleriane Teint Mineral kan fås i to farver, hvoraf den jeg har prøvet er den mørkeste. Jeg må indrømme at den passede ret skidt i farven, især hvis jeg ville opnå mere dækning. På pressematerialet pudderdåserne fik tilsendt, ser alle farverne gultonede eller neutrale ud. Det er et kæmpe plus for den sensitive og ofte reagerende hud. Den gule farve korrigerer, sådan at bumser og anden rødme bliver rigtig fint dækket.

De andre varianter
Udover Toleriane Teint Mineral som koster 179 kr., er der kommet to andre foundations nemlig: Toleriane Teint Fluid Corrective Foundation som kan fås i 4 farver og koster ca. 144 kr. for 30 ml. og Toleriane Teint Compact som findes i 2 farver og koster ca. 169 kr.
La Roche-Posays foundations kan købes på de Apoteker, som fører La Roche-Posay.

1 kommentar

  • Jeg har lige køt denne mineral foundation og må tilslutte mig dine kommentarer. Den er bare så superlækker, og jeg jeg tror ikke jeg nogensinde har haft så dejlig en foundation. Jeg kom dog til at betale 185 kr. i går på apoteket i Nærum.
    Gitte

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Historien om manden, som spiste læbepomade.