Guide: Sådan laver du smokey eyes

Guide: Sådan laver du et diva look

Diva look med røde læber

Divalooket er et klassisk look med mat, neutral øjenskygge, markant sort eyeliner og farve på læberne. Det er et af de svære look at få helt rigtigt, men vi har lavet en vejledning, der gør dig til en instant diva.

Start med at lægge din concealer og foundation som normalt. Produkterne er MAC, medmindre andet er nævnt. Vi prøver at beskrive hvilken type farve du skal bruge, så du kan finde dem andre steder også og i det, du allerede har.

Highlighter:
Læg Soft and Gentle Mineralized Skinfinish eller anden highlighter med let shimmer på kindbenet og i tindingerne, som et C rundt om øjet

Blush:
Helene har lagt Sun and Moon Mineralized Blush på kindæblerne, tonet ud på kindbenene. Du kan selvfølgeligt bruge andre slags blush, der passer dig. Vælg en neutral eller pink farve.

Øjenbryn:
Med Omega (mat lysebrun) øjenskygge på en 208 pensel markerer du den nederste del af brynet helt fra næseroden og ud til siden. Forsæt på den øverste del af brynet og marker buen. Derefter fylder ud indimellem.

Med en tør og ren mascarabørste reder du brynene igennem nedefra og op, mens du former brynet og fjerner overskydende farve.

Primer:

Diva look - primer

Læg Too Faced Shadow Insurance eller anden primer på hele låget fra vippe til bryn.

Highlighter på øjet:

Diva look - highlighter
Med pensel 252 eller anden flad øjenskyggepensel placerer du Shroom (lys beige øjenskygge med let shimmer) i knækket på brynet og fortsætter ned mod yderste ende af brynet. Jævn ud med fingeren. Derefter highlighter du inderste øjenkrog. Placér penslen i inderste øjenkrog og halvvejs oppe mod øjenbrynet.

Øjenlåget:
Læg Blanc Type (mat beige øjenskygge) med 227 eller anden flad pensel på hele den bevægelige del af låget og op til globelinjen.

Globelinjen:

Diva look - globe

Med 217 eller lignende blød blendingpensel placerer du Wedge (mat mellembrun øjenskygge) i globelinjen. Start i ydre øjenkrog og kør penslen i globelinjen tre fjerdedele ind mod næsen. Fortsæt indtil farven er tilpas mørk. Pas på du ikke trykker for hårdt. Diva look - globe
Skab mere dybe med en mat mørkebrun øjenskygge. Helene har brugt Handwritten og en skråpensel (208). Tegn en streg fra yderste øjenkrog og 1/3 ind i globen. Du skal lave en tyk streg, der ligner en aflang trekant, der er bredest yderst og smallere ind mod midten.
Diva look - blending
Med 217 eller en anden blød blendingpensel toner du den mørkebrune Handwritten ud i den mellembrune wedge ved at køre frem og tilbage som en vinduesvisker fra yderste øjenkrog og ind mod midten. Farven skal være helt tonet ud uden bratte overgange.

Eyeliner:
Mange har svært ved den gammeldags flydende eyeliner, som kan være svær at arbejde med. De moderne geléeyelinere på pensel er nemmere at bruge, men giver samme markante effekt. Helene har brugt Blacktrack Fluidline, men flere andre producenter laver lignende eyeliner. Den er nemmest at bruge med en lille skråpensel som for eksempel 208 eller 266.

Diva - eyeliner
Put lidt eyeliner på håndryggen, så er den nemmere at arbejde med. Åbn dit øje helt op, og lav en skrå streg fra yderste øjenkrog som en forlængelse af den nederste kant af øjet.

Diva - eyeliner

Lav en streg fra inderste øjenkrog og tegn så tæt på vippen som muligt. Halvvejs inde på øjet tegner du stregen lidt bredere mod yderste spids af stregen fra før. Sørg for at kigge nedad hele tiden, mens du arbejder med eyelineren, indtil den er helt tør, så den ikke smitter af.
Diva look - highlighter ved eyelineren
Læg en meget fin streg med Shroom (beige med lidt shimmer) lige over eyelineren. Pas godt på, du ikke får øjenskygge ned i eyelineren.

Mascara:
Diva look - mascara
Læs sort mascara på. Sørg for at få godt med mascara på de yderste vipper, det får dine øjenvipper til at syne længere. Vi har brugt High Impact Clinique i 01 Black.

Læber:
Til denne type øjne er det vigtigt med læber med farve på. Røde læber er et klassisk valg, men du kan selvfølgeligt vælge andre farver, så længe der er knald på. For klassiske røde læber, tegn dem op og fyld dem helt ud med en rød lipliner, vi har brugt Russian fra Make Up Store. Derefter lægger du en knaldrød læbestift, for eksempel Russian Red fra MAC.

Køb MAC i Magasins webshop her.

Diva look - færdigtFind vores egen hudplejeserie på Dåseshoppen.dk - Følg os på Facebook og Instagram @pudderdaaserne.dk

Kan du lide, det vi laver? Så brug et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.

Matas.dk - Sephora.dk - MAC - Paula's Choice - Asos - Escentual - Lookfantastic.dk - Gosh.dk - Feelunique - Beauty Bay - Nicehair.dk - DECIEM - Ellos - Nelly - Flere links

11 kommentarer

 • RikkeV

  Smukt smukt…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fun

  MIAV!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Polly

  Fantastico…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katja

  Hvor ser det godt ud! Ufatteligt, som du kan få det til at se let ud med den dér eyeliner :p

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tusindben

  Det er snyd, når modellen er så smuk . Men holddaop hvor det lød nemt. Måske skulle man prøve

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • fin vejledning. Men er i klar over der faktisk findes makeupfarve til øjenbrynet? man behøver ikke bruge en øjenskygge:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Helene

  Hej Susan

  Du har helt ret, der findes rigtig mange produkter til øjenbrynene. Lige den dag valgte jeg dog at bruge øjenskygge, mest fordi jeg havde glemt min blyant lol. Men også fordi det ikke er helt nemt at finde en farve, som passer rigtig godt til min hudfarve. Mange farver er enten for grå eller for røde og det ser virkelig bizart ud. Men ellers mange tak for tippet :thumbsup:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene: der findes ikke kun blyanter, der findes også skabeloner med pudder… jeg ved ikke rigtigt om jeg må linke til det her men prøver, så må i jo slette det… http://www.b4beauty.dk/product.asp?product=15286

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RikkeV

  Du skriver:
  Læg en meget fin streg med Shroom (beige med lidt shimmer) lige over eyelineren. Pas godt på, du ikke får øjenskygge ned i eyelineren

  Lægger man ikke bare Shroom eller anden lys INDEN eyeliner, så man ikke skal “passe på”?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pudderdåse Helene

  @ Susan, som jeg skrev kan man få rigtig mange produkter til brynene. Jeg bruger blyant, skygge enten øjenskygge eller decideret brynskygge. Det gælder om at finde det produkt man bedst kan lide og mine preferencer er ovennævnte, det betyder heldigvis ikke at det er den endegyldige sandhed.

  @ RikkeV, det kan du sagtens. Grunden til jeg gjorde det omvendt er, fordi min streg blev alt for ujævn. Jeg bruger sjældent flydende eyeliner på mig selv og er derfor ikke så rutineret lol.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ulla

  Jamen altså – jeg er først faldet over dette indlæg nu, her længe efter det er skrevet. Vildt flot! Sådan ser en klassisk skønhed ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Sådan laver du smokey eyes