Creme De La Mer: For 1700 kroner god markedsføring

28.06.10
Creme De La Mer

Creme De La MerPudderdåserne har kigget nærmere på et af den moderne tids mest hypede skønhedsprodukter: Creme De La Mer. Cremen, som kun kan købes ganske få steder koster den svimlende sum af 1700 kroner for 60 ml. og lover at den fjerner dine rynker og meget mere. Men kan den leve op til prismærket og påstandende?

 

En sagnomspunden fortælling
Creme De La Mer bygger deres markedsføring som alle lignende produkter på en historie om et unikt mirakelstof udviklet af en nærmest sagnomspunden person. I dette tilfælde er det Max Huber, efter sigende en rumforsker, der brugte sin hemmelige ingrediens til at behandle brandsår.

Om historien passer skal jeg ikke dømme om, men enhver kosmetikproducent i denne prisklasse har en lignende historie. Det er den, der skaber mystikken og sælger. Og vær ikke i tvivl om, at det er denne historie, du betaler for.

For Creme De La Mer indeholder en relativt almindelig mængde ingredienser. Deres claim to fame er det såkaldte Miracle Broth:

“We use a form of sea kelp which is sustainably hand harvested helping to maintain its native ecosystem. The kelp is also only harvested at specific times of the year when it is in its most nutrient rich state, once shipped overnight on dry ice to The Max Huber Research Labs, the sea kelp is combined with other key ingredients. These ingredients then go through a lengthy 3-4 month biofermentation process…”

Der er altså efter sigende tale om en form for alger, som bliver høstet på bestemte tider af året og behandlet på en helt bestemt måde for efter sigende at være mest effektive.

Alger er en standard ingrediens i kosmetik og hudpleje. Det er en udmærket antioxidant (hvilket vil sige at den i teorien kan forhinde den skade, der opstår på grund af iltning af huden), og bliver brugt vidt og bredt. Der er altså ikke noget unikt ved at bruge alger i hudpleje, tværtimod.

Men er La Mers alger så mere effektive, fordi de kun bliver høstet få gange om året og transporteret på is? Under alle omstændigheder er og bliver det bare alger, hvis eneste opgave er at være en antioxidant, hvilket rigtigt, rigtigt mange andre stoffer er. For eksempel er vindruekerneolie en højpotent antioxidant, som koster 20 kroner for en liter i Netto. Der findes altså mange andre højpotente antioxidanter, og der er ikke nogen grund til at tro, at alger skulle være bedre end alle de andre.

Sandsynligvis derfor har La Mer også brugt flere antioxidanter i deres produkt. Blandt andet vitaminer, hvilket er udmærket, men kan på ingen måde retfærdiggøre den høje pris.

Brandsår og rynker?
Det interessante er også, at myten om produktet er, at det kunne helbrede brandsår hos astronauter. I dag bliver det solgt som rynkecreme. Brandsår og rynker har absolut intet med hinanden at gøre, og skal behandles på vidt forskellig måde.

Der er heller ingen anerkendt videnskabelig litteratur, der på nogen måde understøtter de påstande La Mer kommer med. Jeg har i forbindelse med denne anmeldelse skrevet til La Mer og spurgt, om de ville fremlægge deres egne beviser for, at cremen har den påståede mirakel-effekt, men det fik jeg ikke svar på.

Kan du gætte hvilken side jeg har brugt den på?
Hvis man kigger på selve cremen,  er den en meget, meget tyk og fedtet creme. Primært på grund af det høje indhold af Vaseline. Meningen er, at du skal varme den op i hænderne inden brug og derefter bruge en lillebitte mængde. Den har en spøjs duft. Den minder mig mest af alt om Nivea og mormor, og konsistensen minder da også mest af alt om den klassiske blå Nivea creme fra vores barndom, begge dele indeholder da også samme hovedingrediens: Vaseline.
Jeg brugte cremen i 14 dage i den ene side af ansigtet og min almindelige fugtighedscreme i den anden side for at se, om der var hold i La Mers påstande. Den eneste synlige forskel jeg kunne se på min hud var en let irritatation på grund af de høje indhold af eukalyptus, som irriterer huden, og et par bumser steder, hvor jeg aldrig får bumser normalt, på grund af den super fedtede konsistens.

Og pas på, for udover det høje indhold af irriterende Eukalyptusolie, indeholder La Mer også et konserveringsmiddel, der ikke er beregnet til cremer, men kun produkter der vaskes af huden med det samme (kilde: www.beautypedia.com) La Mer kan dermed på ingen måde berolige sensitiv hud, som den påstår, tværtimod.

Men døm elv, jeg har selvfølgeligt taget et billede af mit ansigt efter 14 dages brug i den ene side af mit ansigt. Er du villig til at betale 1700 kroner for den forskel? Vi kan jo lave en lille gætteleg: Hvilke side tror du, er den med La Mer, og hvilken side er den med almindelig billig fugtighedscreme med antioxidanter?

Katja med Creme De La Mer

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
20 kommentarer
Katja

Venstre side af ansigtet da, helt klart 🙂

Katja

Venstre side af ansigtet da, helt klart 🙂

Pudderdåse Katja

Hvad siger I andre? Er I enige med Katja?

Shila

Jeg tror også venstre side.
Men Katja altså, har du virkelig brugt 1700 kr, for at vi skal blive oplyst om, at bare en en god historie :dåner:. Jeg tror ikke selv på, at der er nogle cremer, der skulle kunne udrette mirakler, om de så koster 1700 kr. eller 50 kr.

Pudderdåse Katja

Jeg har brugt en prøve. 🙂
Og… tadadaaaa… det var højre side 😀

Maria

Var det så din højre side på ansigtet eller højre side på billedet? For de er jo lige modsat af hinanden?

Pudderdåse Katja

Min højre side 🙂

Ditte

Jeg er så en af de mennesker der gerne vil give 1700,- for et produkt og dette produkt virker på mig og jeg har været super glad for at bruge det, men jeg har fundet et produkt jeg så synes er meget bedre.
gloTherapeutics – http://www.glotherapeutics.com/

Pudderdåse Katja

Ditte, fortæl lidt mere om de produkter. Hvilke bruger du? Hvordan virker de?

Michel

God post. Jeg har selv brugt Creme de La Mer i en periode på 3mdr. og vil sige at den ikke havde nogen synlig effekt. Derimod må jeg sige at deres produkt ‘The Concentrate’ som er en koncentreret version af Miracle Broth gav en moderat dæmpning af mine smerter i ansigtet og fjernede rødme i ansigtet. Jeg har solskadet hud af for meget solarie brug, og skal bruge faktor 50SPF for at gå udenfor.
Jeg vil høre hvor du har ingrediens oplysningerne fra, da det har mig stor interesse. Jeg synes du har en dog pointe og vil selv grave dybere omkring deres produkter, da jeg selv har haft interesse i at købe deres produkter.
Var lidt overrasket over du sagde at der var tilsat eukalyptus olie og andre ingredienser, som ikke skulle være nænsomme for huden. Hvor har du fået oplyst det fra, og af hvilken baggrund er du kommet frem til denne konklusion vedrørende tilsætningsstofferne?
Ser frem til at høre fra dig.
Bedste Hilsner Michel. 🙂

Pudderdåse Katja

Hej Michel
Mange tak for dit indlæg. Ingrediensoplysningerne får jeg simpelthen ved at læse indholdsdeklarationen. En del af den kan jeg efterhånden tyde selv, men ellers slår jeg op i opslagsværk over kosmetiske ingredienser. A consumers guide to cosmetic ingredients har jjeg for eksempel og så bruger jeg Paula Begouns bøger utroligt meget, som jeg varmt vil anbefale hvis du interesserer dig for emnet. Derudover er der mange oplysninger på nettet om de forskellige ingredienser omend her skal man i den grad være kildekritisk.
Kærlig hilsen Katja

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *