Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Vægten

Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Vægten
09.10.24
Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Vægten

Der er slet ingen tvivl om, at Dufte til dig med ascendanten i Vægten har været det sværeste indlæg i denne serie. De tidligere indlæg har krævet en masse tanker, men indlæggene har stort set skrevet sig selv. Sådan har det overhovedet ikke været i denne omgang. Det er mærkelig og uvant for mig at løbe tør for ord. Det hænger selvfølgelig sammen med, at jeg har været temmelig hængt op i forhold til vores jubilæum. Efterfølgende har der også været en masse… vi har med andre ord VIRKELIG travlt. I sidste uge da indlægget oprindeligt skulle udgives, var det hverken halvt eller helt færdigt. Det har krævet mere tid og energi af mig at få det skrevet, så det måtte vente. Det håber jeg, at du kan tilgive. Til gengæld tror jeg, at der er kommet mere styr på de resterende tegn… om ikke andet på idéplan.

Hvor og hvornår blev du født?

Der er efterhånden ikke flere formuleringer, der kan forklare, hvorfor det er ascendanten duftene er valgt ud fra. Så det må du læse i et af de tidligere indlægDet er heldigvis ikke svært at finde sin ascendant, hvis man ved hvor, og præcist hvornår man blev født. I min generation blev det som regel graveret ind i et smykke, en tallerken eller en anden dåbsgave. Ellers har din mor måske udfyldt en Barnets Bog. Dit fødselstidspunkt kan du finde enten på Sundhed.dk (efter 1977) eller i CPR-registret på Borger.dk (efter 2001). Hvis alt fejler, eller du er fra før 1977, kan du få det oplyst hos Rigsarkivet. Har du tid og sted for din fødsel, kan du få hele dit fødselshoroskop skrevet ud. Det kan være sjovt at se, placeringen af de forskellige planeter eller sammenligne horoskoper.

Dufte til dig med ascendanten i Vægten

Man kan godt komme ud for, at personer med ascendanten i Vægten, kan virke lidt overfladiske. Det er fordi, der virkelig er fokus på planerne, og hvad der skal til at ske… Det kan også få dem til at virke ret flyvske, fordi de er hurtigt videre. I det hele taget skal der en del til, før du for alvor er inde i varmen. Lige så utilnærmelige og vægelsindede de kan være, lige så godt og berigende er deres selskab i nære relationer. Det er nok ikke så overraskende, at Vægten søger balance, og at det gælder ALLE aspekter i livet. Mennesker med ascendanten i Vægten er ofte selskabelige og generelt muntre. De er æstetikere på langt de fleste områder, og så kan de også være en lille smule snobbede. Det kan resultere i nogle lidt dyre vaner.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

1. Den charmerende

Med ascendanten i Vægten har du en sikker stil, du følger dog ikke nødvendigvis moden. Som i mødet med dig, kan man næsten ikke undgå at smile ved mødet med Amouage Love Delight*. Det er en lidt legesyg duft, der på én gang er frugtig, blomstret og krydret. Den åbner med ingefær, sød citrus, et strejf af rose og en overdosis kanel. I hjertet er der heliotrop, der tilføjer en pudret mandelagtig sødme, blandet med en solbeskinnet buket af jasmin og roser. I bunden er der en grøn og mosset cypriol, fed vanilje, en lagret rom og kakao. Duften passer godt til dig med ascendanten i Vægten, fordi den er ligefrem og står ved sig selv. Den holder længe og er perfekt både til dag og nat… Det er en duft til dig, der gør dig umage med det ydre og tilføjer duften for en helhedsoplevelse.

2. Den travle

Som med de øvrige lufttegn, går det stærkt hos Vægten. Tempoet i arbejdslivet er ofte højt, og der er ligeledes fart på tankerne. Især når de udtænker, hvordan de når alle de mål, de sætter sig. De trives bedst med en hel del selvbestemmelse, hvorfor mange af dem springer ud som selvstændige. Vægten er den perfekte konsulent. De er klar til at hjælpe og få styr på sagerne, for derefter at kaste sig over nye opgaver. Escentric Molecules Molecule 01* er en rar og rolig duft, der ikke gør så meget væsen af sig. Den generer de færreste næser, faktisk kan mange slet ikke dufte den. Dem, der kan, vil opfatte en rar, ren moskusagtig træduft, der dufter lidt af varm sauna. Man skal tæt på for at være sikker på, at den er der. Til gengæld holder den ret længe på huden.

3. Den flittige

Mange med ascendanten i Vægten er stort set i gang med noget hele tiden. Er det ikke arbejdet, er det sporten, hobbyen eller en af tingene på den LANGE liste over gøremål, du har gang i. Du har sikkert en høj arbejdsmoral og skaber et godt arbejdsmiljø både for dig selv og andre. Donna Karan Cashmere Collection med Cashmere & Wild Fig* er frisk, grøn og nærmest saftig. Med andre ord er den perfekt til en med mange jern i ilden. Den åbner med en MEGET kraftig bergamotte. Åbningen er krydret med et solidt drys friskkværnet sort peber, nyudsprungne fresia og en let brise af rose. I hjertet er det helt frisk bambus og dugvåde figenblade. Bunden har en meget ren, let træagtig, mineralsk og petrichoragtig afrunding med blandt andet moskus og cedertræ.

4. Den flirtende

Oftest er der ikke meget generthed eller forsigtighed at spore hos dig med ascendanten i Vægten. Med dit skæve smil, din afvæbnende personlighed og din imødekommenhed, virker du umiddelbart dragende på de fleste mennesker. Du holder af skønhed og har også en romantisk åre, der tiltrækker opmærksomhed. Der er flere varianter, men det er Chanel Change Eau Tendre EdP*, der matcher dette træk bedst. Det er en charmerende og fin duft med sin boblende glade åbning af syrlige grapefrugter og en intens æbleagtig kvædenote. I hjertet synger jasmin absolut duet med en mere æterisk rose, det giver en klassisk men stadig ungdommelig duft. Kombination af syrlig grape og frugtig kvæde i åbningen og blomsterduetten i hjertet gør duften både let og elegant. Den cremede og moskusagtige bund tilføjer ro og tiltrækker samtidig interesse og sørger for, at man kommer tættere på.

5. Den konfliktsky

Der skal helst være balance i tingene, det er svært, når bølgerne går højt. Personer med ascendanten i Vægten løber hellere sin vej end at tage konfrontationen. De tager heller ikke gerne parti eller vælger det ene frem for det andet. Det er jo træls at jo glip af noget, når man er nysgerrig. Det kan dog godt være en udfordring, fordi de ofte har mange forskellige typer af mennesker i deres liv. Til dette personlighedstræk har jeg valgt Laurent Mazzone Parfums Aldhèyx. Det er en skøn duft, der er SÅ nem at holde af, samtidig kan den nærmest bruges ved alle lejligheder. Den tiltrækker næser fra nær og fjern med sin sarte bergamotte og en solid dosis blomstrende aldehyd i åbningen. Et strejf af jasmin og en mandelagtig og pudret sødme fra heliotrop udgør hjertet. I bunden er det blød og favnende moskus og cashmeran.

6. Den ubeslutsomme

Refleksion er en del af pakken, når du har ascendanten i Vægten, det kan resultere i en del ubeslutsomhed. Du vil som nævnt helst det hele, og fravalg er rigtig svære, derfor er det godt med en signaturduft. Le Labo Santal 33* har en bred tilhængerskare, og duften har for længst opnået kultstatus. Santal 33 er et mesterværk! Man får altid komplimenter, når man bærer Santal 33, og det er helt klart en duft folk lægger mærke til. Den dufter dyrt, krydret, pudret og RIGTIG meget af træ. Det er en vild og fri duft… alt sammen noget, der appellerer til dig med ascendanten i Vægten. Den åbner med en flabet kombination af kardemomme og viol. Iris og papyrus giver duften en røget og pudderagtig kvalitet. En overdosis af sandeltræ, cedertræ, læder, moskus og et strejf af varme fra rav runder duften af.

7. Den tidløse (Illum)

Dette træk falder sammen med stilsikkerheden og æstetikken, som jeg beskrev ovenfor. Med ascendanten i Vægten har de hang til luksus og elsker, når folk bemærker stilen, duften eller mærket de bærer. Samtidig er mennesker med ascendanten i Vægten romantiske, lidt flyvske og generelt godt selskab. Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 EdP rammer plet over hele linjen og så er den indbegrebet af luksus! Den larmer godt nok lidt, forstået på den måde, at man aldrig er i tvivl, om nogen har den på. Det er så heller ikke den værste egenskab i dine øjne. MFK Baccarat Rouge 540 EdP er indbegrebet af luksus! Duften er mineralsk, næsten kvalmende sød, krydret og blomstret. Der er en heftig dosis af både hedione, der minder om jasmin med et strejf af citron og ambroxan, der mest minder om ambra.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *