Tirsdagstip: Værd at vide om koncentrationen

Tirsdagstip: Værd at vide om koncentrationen
30.07.24
Tirsdagstip: Værd at vide om koncentrationen

Mine tips er ofte inspireret af ting, jeg læser, ser eller oplever og især af spørgsmål i indbakken. Tirsdagstip: Værd at vide om koncentrationen er netop inspireret af flere spørgsmål i indbakken. Et eller andet sted må der være nogen, der har sagt eller skrevet noget værre sludder. Det er altid nemt at se, for lige pludselig går det samme spørgsmål igen og igen. I dette tilfælde handler det om koncentration af specifikke ingredienser.
Nu er matematik udover helt almindelig hovedregning ikke lige det, jeg beskæftiger mig mest med i dagligdagen. Alligevel har jeg ikke læst noget om at regnereglerne er blevet lavet om, siden jeg havde procentregning i gymnasiet.
Da det ikke er spændende at diskutere med fremmede mennesker, tænkte jeg, at jeg ville kaste lys over emnet her. De uddybende spørgsmål bliver desværre ofte stillet i en tone, hvor mine pædagogiske evner bliver temmelig udfordret.

Værd at vide om koncentrationen

Det startede for nogle uger siden, hvor der var én, der spurgte om man kunne bruge to lag T-Zone Peeling. Det kan man selvfølgelig godt, men det undrede mig, så jeg spurgte naturligvis, hvorfor man ville gøre det. Begrundelsen var, at vedkommende gerne ville have en højere koncentration af salicylsyre. Siden er der kommet lignende spørgsmål, og irritationen er tydelig, når jeg skriver, at det ikke virker sådan.
Når man taler om koncentration af for eksempel salicylsyre, kan det bedst sammenlignes med blandingsforholdet i saftevand. Bruger du en del saft til fire dele vand, så får du ikke en stærkere saftevand, hvis du blander to glas med samme blandingsforhold. I tilfældet med salicylsyre i T-Zone Peeling kan man altså ikke bare tilføje endnu et lag. Procenten af salicylsyre vil altid være to procent, fordi det er den koncentration, der er i produktet.

Vælg eksfoliering

Anbefaling herfra er ALTID at vælge ét eneste eksfolierende produkt! Du kan kan risikere at overbelaste eller ødelægge hudens barriere med flere forskellige. Det er meget tidskrævende at rette op på den fejltagelse… hvis det overhovedet lykkes. I hvert fald kan der opstå alle mulige problemer i kølvandet af en overeksfoliering. Knasende tør hud, udbrud, dybe bumser, perioral dermatit er de mest almindelige af de trælse tilstande, der kan opstå. Det er derfor ikke det værd, selvom du måske oplever en umiddelbar effekt, er det en stakket frist. Hvis du har været rigtig effektiv med overeksfolieringen, kan du slås med en svækket og sart barriere til evig tid. I forhold til vores produkter er tommelfingerreglen:

  • T-Zone Peeling er til sart eller fedtet hud med hudorme eller bumser.
  • AHA-Peeling er til tør eller ældre hud med hyperpigmentering eller manglende glød.

Hvis du nogensinde er i tvivl, så spørg!

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *