Olfaktorisk onsdag: Burberry Goddess Eau de Parfum

Olfaktorisk onsdag: Burberry Goddess Eau de Parfum
03.07.24
Olfaktorisk onsdag: Burberry Goddess Eau de Parfum

Det var en sær og meget blandet modtagelse, Burberry Goddess fik sidste år. Salget gik vist forrygende til alle dem, der bare ikke kan få nok vanilje. På den anden side var der kritikerne, der sammenlignede duften både med det ene og det andet. Det er bestemt ikke positiv kritik i duftkredse. Min opfattelse er, at det mere er et udtryk for skuffelsen over en helt anden Burberry duft. Det handler nok om, at folk i virkeligheden er vant til en meget højere kvalitet og standard fra Burberry.
Parfumøren Amandine Clerc-Marie er nærmest blevet hånet for hendes udtalelse om at levere en ”rig olfaktorisk oplevelse”. Det synes jeg måske ikke helt, hun fortjener. Personligt synes jeg, duften er fin, ikke noget særligt, men den er let tilgængelig på alle måder. Med mindre man hader duften af vanilje, i så fald er den absolut bedst at undgå.

Endnu en variant?

Det startede lidt uheldigt, for jeg ville have købt Goddess i lufthavnen. I farten tog jeg dog fejl og fik fat i en anden ny lancering. Den har jeg været overraskende glad for, selvom den umiddelbart ikke faldt i min smag. Goddess fik jeg først købt, da jeg læste rygterne om, at en Intense version allerede er på vej. Det er jeg både overrasket og lidt træt af. Eller jeg synes nærmere, at det er virkelig ærgerligt, at den ikke lige får et øjeblik til at leve.  Det lidt som med kritikerne, sådan har jeg det selv med kopidufte, sæsondufte og de utallige varianter af populære dufte. De kan ikke sælge lige godt alle sammen og så bliver de selvfølgelig droppet. Så står man der med fem-seks andre lignende dufte, men ikke lige dén ene, man holder af.

Burberry Goddess Eau de Parfum

Nu skynder jeg mig at skrive denne anmeldelse af Burberry Goddess, så jeg ikke er bagud fra start.
Burberry Goddess bliver kategoriseret som en aromatisk gourmand, altså en lidt krydret sag med noter af spiselige ting. Den eneste såkaldte aromatiske note, de afslører, er dog lavendel, og den er temmelig sart og lidt udfordrende at fange. Derudover er der foruden vanilje både en varm og pudderagtig kakao og et strejf af ingefær i åbningen. Vaniljenoten i åbningen er en infusion, der har en let og lidt træagtig kvalitet. I hjertet er det vaniljekaviar, der efter sigende skulle have en rigere sødmefyldt og lettere animalsk duft. I bunden er det en mørkere og dybere vanilla absolute, der jo er den helt koncentrerede udgave af noten.
Duften er sød, men ikke kvalmende dog kræver den, som du nok kan gætte, en stor kærlighed til vanilje.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Der findes fire forskellige størrelser og en refill* af Burberry Goddess Eau de Parfum. Det er altså muligt at genfylde flaskerne, så du kan spare en del på at genkøbe duften.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *