Olfaktorisk onsdag: Borntostandout Dirty Rainbow

Olfaktorisk onsdag: Borntostandout Dirty Rainbow
19.06.24
Olfaktorisk onsdag: Borntostandout Dirty Rainbow

Der er blevet fabrikeret to tusind flasker af denne duft, og den er virkelig værd at få fat i. Den er tænkt som en provokation og en åbenlys hyldest af Prideflagets farver. Samtidig bliver pengene fra salget af duften doneret til en udvalgt LGBTQ+ organisation i landene, hvor den bliver solgt. Det synes jeg personligt er værd at støtte op om, så håber jeg selvfølgelig bare, at BTSO vælger rigtigt. I år er jeg faktisk lidt i tvivl om, hvad jeg selv gør i anledning af Pride i Danmark. Uden at det bliver alt for politisk, kunne jeg ønske mig noget stillingtagen… Herhjemme har vi som nævnt mange gange før, altid gjort et stort nummer ud af at støtte op om Pride. Hvorfor vi med få undtagelser går med i optoget hvert år.

Borntostandout Dirty Rainbow

Selvfølgelig er Borntostandout gået i helt sin egen retning med duften Dirty Rainbow med undertitlen ”Who fuckin’ cares?”. Det er parfumøren Alex Lee, der står bag denne på alle måder anderledes duft. Noterne er blandt andet inspireret af og tænkt som en hyldest til diversitet og prideflagets farver:

  • Rød: Krydret og læderagtig safran
  • Orange: Appelsinblomster i fuldt flor
  • Gul: Meget moden og saftdryppende fersken
  • Grøn: Regnvåd og mosagtig vedbend
  • Blå: Sart men mere krydret lavendel
  • Lilla: Intens og sød kandiserede viol

Kompositionen er faldet afsindig heldigt ud i betragtning af, hvor galt sådan en tilgang til noterne kunne være gået. Samtidig formår duften bemærkningsværdigt nok at bevare BTSOs meget distinkte duftprofil, det synes jeg er imponerende. Der er ingen tvivl om, at duften taler til en med en levende, stolt og oprørsk personlighed.

Who fuckin’ cares?

Hvert eneste år lander en masse regnbuefarvede produkter på markedet. Desværre er der en del såkaldt rainbowwashing, og hvert eneste år er der firmaer, der alligevel ikke er så inkluderende. Nogen påstår endda, at Pride og hele kampen for ligeværdighed er overflødig, og ikke mindst at målet er nået… Hvilken verden de lever i, skal jeg ikke kunne sige, men der er desværre meget lang vej endnu. Det er en daglig kamp for friheden til at kunne leve, som den man er og med den, man elsker. BTSO er med denne krydrede, søde, aromatiske, blomstrede, lidt mosagtige og levende duft lykkedes rigtig godt med at fortolke pride. Der selvfølgelig består af fejringen, men også af oprøret, ligeværdet, respekten, livet, kærligheden og alt derimellem.
Pride i København bliver afholdt fra den 10.-18. august. Paraden foregår som altid om lørdagen i den uge, det er den 17. august.

Borntostandout og specifikt Dirty Rainbow finder du i Crime Passionel i Hyskenstræde så længe lager haves. Den findes som sagt kun i to tusind eksemplarer verden over.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *