Månedens favoritter: Maj 2024

Månedens favoritter: Maj 2024
31.05.24
Månedens favoritter: Maj 2024

Tiden går hurtigt… om under en måned fejrer ham den langhårede og jeg sølvbryllup. Det er umuligt at fatte, at vi har levet sammen i så mange år. Bevisbyrden på tiden sammen er tung, blandt andet vores skønne voksne sønner. Alligevel ser jeg stadig ham, jeg mødte den dag i slutningen af juni. Det er selvfølgelig endnu længere tid siden… men det er stadig ham, der bor i mit hjerte.
For nylig talte jeg med en kær veninde om kærlighed, der ligesom tiden er en sær størrelse. Kærligheden kan fylde så meget, at det er en altfortærende ild, for i næste øjeblik at være en lille flamme. Det er selvfølgelig ikke lige fantastisk hver dag, derfor plejer jeg at anbefale, at man sætter pris på hverdagen. Det er den, der er mest af… Særligt i de år, hvor børnene er små, og ens liv er et logistisk mareridt.

Maj 2024

Det er saftsuseme udmattende at arbejde på at få bevægeligheden tilbage i ryggen. Så jeg bliver nødt til at sige nej til alle mulige sjove ting. Det kan jeg godt se er afspejlet i produktvalget til favoritterne. Det gør nu heller ikke noget. Det må godt gå lidt tjept, så jeg ikke skal bruge en masse tid på at koncentrere mig om hudpleje. Månedens favoritter: Maj 2024 bærer også præg af, at jeg har brug for forkælelse. Der er for eksempel let men effektiv fugt til huden før virkelig god men desværre også udtørrende beskyttelse. Der er et multiprodukt til håret, der er et fantastisk kropsprodukt, der trykker på alle knapperne. Der er meget eksklusiv makeup til kinder og læber. Der nogle ekstra holdbare farver, der kræver både fart og præcision. Så er der glimmer til øjnene, matchende nuancer til neglene og selvfølgelig en skøn duft.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. Pat McGrath Labs Skin Fetish Divine Blush Duo i Divine Rose II*

Man nænner næsten ikke at tage denne smukke blush brug! Det er det første produkt, jeg har købt, som jeg kan tåle. Det betyder, at det er første gang jeg prøver kræfter med mærket. Pat McGrath er makeupartist og kvinden bag MANGE looks, som alle kender eller i det mindste har set. Da modellerne til Maison Margiela Artisanal den 25. januar gik ned af podiet med Glass Skin eksploderede internettet. Bare for at sige, at det altså ikke er en hvilken som helst dame, der står bag denne her blush. Hvilket den naturligvis også bærer præg af! Udover at farverne er utroligt klædelige, er pudderet så fint malet, at den ligger perfekt på huden. Den er samtidig virkelig drøj i brug, så man kan nærmest ikke se, at jeg har brugt den.

2. Juvia’s Place Culture 2 Liquid Eyeshadow i farven High Life

Ja, så er der igen produkter fra Juvia’s Place på bloggen… Det er absolut et af mine mest brugte mærker. Det er ligeså irriterende for dig, som det er for mig… for importafgiften er vildt træls. Sædvanligvis køber jeg nyhederne samlet, når de bliver lanceret, altså hvis de appellerer til mig. Der er selvfølgelig nogle produkter, jeg slet ikke gider. Den ene gang, hvor jeg var i tvivl, var produkterne så udsolgt på skift det næste år. Det var jeg virkelig træt af, hvorfor jeg nu er ret hurtigt ude, hvis de ser spændende ud. Der er næsten også altid rabatter at hente, ved at købe en kollektion samlet. Culture 2 Liquid Eyeshadow i farven High Life er en del af en kollektion af flydende øjenskygger, der er fantastiske. Den changerende lysegrønne nuance er så anvendelig.

3. Xerjoff Casamorati Dama Bianca Eau de Parfum*

Det var en lynrejse tilbage i tiden, da jeg duftede til Dama Bianca første gang. Den dufter nemlig fuldstændig som en spraydeodorant fra Limara, jeg elskede som tolv-årig. Den er naturligvis mere afrundet, men følelsen… den er der. Det sjove er nok, at jeg er ligeså besat af den, som jeg var den gang. Det er den fineste pudrede duft. Den åbner med kumquat og lime, og hjertet er en overdådig buket af lilla og hvide blomster. Det er blandt andet forårs- og sommerbebudere som violer, syrener og liljekonval, samt jasmin og iris. I bunden er en sart vanilje, lidt bitter næsten ølagtig malt, forskellige moskuslignende noter, ceder- og sandeltræ. Det er sådan en duft, som øjeblikkeligt får mig til at føle mig vildt godt tilpas. Så den er flittigt brugt, når jeg synes, at verden er lidt hård ved mig.

4. Nivea Anti Stretch Marks Body Oil-Serum

Der er nok ikke noget, der bekymrer mig mindre end strækmærker… det er altså ikke virkningen, jeg er begejstret for. Mine strækmærker har været hvide i mange år… de er jo over tyve år gamle. Det har aldrig været udseendet af dem, jeg har været ked af. De generede mig kun, fordi de kom så pludseligt, hvorfor maveskindet naturligvis kløede helt absurd meget. Derfor var de også vrede og røde i nogle år efter. Nå, men altså det skal slet ikke handle om strækmærker… denne her olieserum er nemlig genial. Den indeholder thiamidol, der er Niveas Luminous 630 ingrediens, der blandt andet arbejder på at udjævne hudtonen. Det er mere i forhold til rødme, den gør en forskel for mig. Den er afsindigt drøj i brug og bliver absorberet lynhurtigt, så jeg ikke når at opdage at den er fedtet.

5. Westman Atelier Lip Suede Matte Lipstick i farven LFG

Da jeg var i Stockholm sidst i februar var Lip Suede Matte Lipstick lige landet, så jeg fik lov til at prøve dem. Det var kærlighed ved første blik. Forelsket op over begge ører, tog jeg hjem og måtte pænt vente på, de blev lanceret. Selvom emballagen på mange måder simpelthen er så cool, så er den også VILDT irriterende. I hvert fald er jeg nervøs for at ødelægge læbestiften, når den skal drejes op og ned. Selve læbestiften er heldigvis fantastisk! Først og fremmest er den så ekstremt let, at man faktisk ikke kan mærke, at man har den på. Der er bare sådan et let glid på læberne… Udover det holder den virkelig godt, nærmest som en stain. Farverne er også helt vildt pæne, Let’s F**king Go er en afsindig smuk varmtonet hot pink nuance.

6. A-Derma Biology Hyalu 3-in-1 Serum

Det er længe siden, at et klassisk serum med hyaluronsyre har været en del af mit ritual. Her for nylig fandt jeg dog min gode gamle favorit fra Pestle & Mortar frem igen. Noget tid efter rodede jeg lidt i gemmerne og stødte på denne fine sag fra A-Derma. Det er er altså en rar konsistens under cremer, der ellers virker udtørrende. Vichy er jo ikke kendt for at være fedtede med alkoholindholdet i formuleringerne. Lige når vi taler SPF, er der selvfølgelig en rigtig god grund. Populært sagt kan man opløse filtrene i enten olie eller alkohol, og SPF kan unægtelig blive ret fedtet. Min hud er afgjort til den tørre side, men om sommeren kan jeg fedte redt intenst i T-zonen. Det er rigtig vigtigt med fugt en masse, og det er præcis det A-Derma Biology Hyalu 3-in-1 Serum søger for.

7. L’Oréal Elvital Extraordinary Oil 10 in 1 Miracle Treatment*

Multianvendelige produkter som dette er ALTID et hit hos mig og har altid været det. Uniq One, som vi har skrevet om flere gange, elskede jeg også, men jeg er aldrig blevet vild med duften. Det er genialt, når et produkt kan bruges til det hele. På etiketten står der:

  • Tilfører næring
  • Færre knækkede hårstrå
  • Blødere hår
  • Tilføjer glans
  • Forhindrer filtret hår
  • Øger hårets spændstighed
  • Letter styling og udredning
  • Varmebeskyttende op til 230 grader
  • Modvirker kruset hår
  • Beskytter mod det daglige slid

Da jeg havde oversat det hele, opdagede jeg, at det stod på dansk bagpå… Nå men her har du altså mit bud på, hvad den kan. Det bedste ved den er, at den faktisk holder, hvad den lover. Samtidig med at den selvfølgelig dufter dejligt og ikke så kraftigt, at jeg er ved at dåne.

8. Depend O2 Nail Polish Nr. 763, 766 og 774

Det er altså ikke let at vælge mellem lakkerne i Colour My Muse kollektionen. Selvom der særligt er en brunlig metallisk nuance, som fuldstændig har vundet mit hjerte. Det, jeg elsker mest ved Depends kollektioner og farvetemaer, er, at de kalder på min kreativitet. Det er nærmest svært bare at have ensfarvede negle i én eneste nuance. Farverne jeg har udvalgt her er klar mellemblå nuance, en mørk pink nuance, der matcher læbestiften LGF ovenfor perfekt. Den sidste er jo denne her brunlige metalliske nuance med masser af pink perlemor. Det giver den en changerende effekt afhængigt af, hvordan lyset rammer den. Det er en effekt, der altid fanger mit øje, fordi det gør noget ved anvendeligheden af en farve. Det er sådan set ligegyldigt om det er øjenskygge eller neglelak, så er jeg solgt.

9. GOSH Lip Stain i farven Shocking Pink 001 og Wild Berry 002

I weekenden spurgte dejlige Kicki fra Daisy Beauty, hvordan man har det med brun læbestift. Til det kan jeg kun svare, at jeg er HELT ovre det. Eller jeg er ikke hoppet tilbage på den trend… Det er først og fremmest en læbefarve, der klæder mig ekstremt dårligt. Dernæst tror jeg bare, at jeg fik en overdosis der i halvfemserne. Dengang var nærmest hele samlingen af læbestifter en eller anden nuance af brun. Ved nærmere eftertanke er det måske også der, min aversion mod farven som øjenskygge stammer fra. Stains er heldigvis kommet for at blive! Selvom om man skal rubbe neglene, når man bruger dem og samtidig være MEGET præcis, så er jeg kæmpe fan.
GOSH har tre farver… deraf snakken om brun… hvoraf Shocking Pink 001 og Wild Berry 002 er utroligt smukke.

10. Vichy Capital Soleil UV-Clear SPF 50

Som jeg skrev sidste år, handler det om at finde en SPF, man kan holde ud at bruge. Så kan det godt være, at man bliver nødt til at gå på kompromis og kompensere for det ene eller det andet. I dette tilfælde er det et tårnhøjt indhold af alkohol. Det er ikke en ingrediens, min hud bryder sig særligt om. Der er bare det ved UV-Clear SPF 50, at den er vildt let og rar… og ikke svier i øjnene. Derfor opvejede jeg, at der er langt flere fordele end ulemper. I stedet kompenserer jeg med et godt serum og gode cremer, inden jeg påfører den. Udover det giver jeg den ekstra gas med fugt om natten. Mit bedste tip er i øvrigt at skifte lidt mellem de forskellige SPF, så bliver min hud i hvert fald klart mindre sur.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Sophie

Tak for svar og for rådet, Helene. Jeg havde tænkt mig at købe et af jeres sera og bruge det på benene, evt efter at have skrubbet dem og før bodylotion, men måske egner de sig ikke til kroppen, når nu du anbefaler nivea? Jeg kigger nærmere på deres creme 🙂

Helene Randløv

Hej Sophie
Du får også lige svaret her:
Jo da, jeg tænkte bare det var lettere med et kropsprodukt, der var mere målrettet ar og ujævn hudtone. Af vores produkter giver AHA-Peeling (T-Zone Peeling, hvis du stadig døjer med indgroede hår) og Vitamin C & TXA nok mest mening.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *