Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Vædderen

Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Vædderen
17.04.24
Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Vædderen

“Olfaktorisk onsdag: Dufte til dig med ascendanten i Vædderen” er også til dig, der overhovedet ikke er interesseret i astrologi. Du kan alligevel læse noget om dufte og om at vælge duft ud fra den energi, du vil udstråle. Der er selvfølgelig noget, der vækker mere genklang i os end andet. ”Dufte til dig med ascendanten i Vædderen” lander sent i væddersæsonen… fordi jeg har debatteret om det passer til bloggen. Nogle svar passer bedre til bloggen end andre, og jeg var ikke sikker på modtagelsen.
Særligt på de sociale medier har der været snak om astrologi i forhold til dufte. Det er en gammel ugebladstradition, der er lidt hyggelig. ”Dufte til dig med ascendanten i Vædderen” er affødt af en snak om, hvordan man matcher dufte med sin personlighed. Det fik mig igen til at overveje, ud fra hvilke kriterier jeg selv vælger, køber og bruger dufte.

Hvorfor ascendanten?

Nu er jeg jo ikke astrolog ikke engang på hobbyplan, dog læste jeg en del om emnet i min ungdom. Derfor har det altid undret mig, at dufte, mode, eller hvad ved jeg, bliver anbefalet ud fra soltegnet. Det skyldes nok, at det oftest er det, man kender eller i hvert fald hurtigt kan finde frem til. Dét, jeg har læst mig til, er netop, at det er tegnet, man har i ascendanten, der afgør ens fremtoning. For at finde din ascendant, skal du kende dit præcise fødselstidspunkt og fødested. Når du har det, kan du besøge et af de mange sites, der gratis og i grove træk lægger fødselshoroskopet.
Da jeg kun kender få af mine venners ascendanter, er du helt fri for forudindtagede holdninger til de enkelte tegn. Det er de ord og karaktertræk, jeg selv forbinder med tegnet, jeg har valgt at fremhæve.

Dufte til dig med ascendanten i Vædderen

Vædderen er dyrekredsens baby, når jeg skriver dyrekredsen er det de tolv stjernetegn, der er tale om. Selv har jeg altid synes, at det var sådan en lidt halvtræls og nedladende betegnelse for vædderen. Som jeg ser det er vædderen nemlig så meget mere.
Til alle de positive og opløftende ord er der altid en bagside. Det er selvfølgelig mindre relevant her, fordi det skal handle om dejlige dufte. Vædderen er et ildtegn, det har jeg inkluderet med et lille glimt i øjet…
Indlægget er skrevet ud fra, hvordan man matcher duft til den energi, man gerne vil udtrykke eller blive i. Derfor handler det i virkeligheden mere om karaktertræk end om astrologi, dog med inspiration fra Vædderen.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

1. Den kreative

Det er egentlig mere baggrunden for duften, der er årsag til, at den er at finde her. Den oprindelige Fan Your Flames er nemlig inspireret af et citat fra den persiske poet Jalāl al-Dīn Muḥammad Rūmī. Hvis ikke du før er stødt på Rumi, så er han et virkelig et bekendskab værd. Citatet lyder “Set your life on fire. Seek those who fan your flames”. Nishane Fan Your Flames X* er en nyfortolkning af den oprindelige, men det er stadig en anderledes duft. Blandt noterne finder du kokos, tobak, timian, gulerod, patchouli og slåenlav.

2. Den handlekraftige

Skal du mindes om, at det er dig, der får tingene til at ske? Så er Matiere Premiere Crystal Saffron EdP duften for dig. Ikke nok med at den er vildt speciel, det er heller ikke en duft hvem som helst kan bære. Den er ekstremt cool, vildt krydret og så holder den længe på huden. Det er altså et helt andet engagement end du får fra andre dufte. Den sædvanlige sødme, der ofte følger med en note som safran, er fuldstændig elimineret her. Duften er stram, skarp og intens!

3. Den temperamentsfulde

Et iltert temperament kan både være en drivkraft og en forhindring. Det er selvfølgelig godt, hvis det netop får ting til at ske. Duften Smoking Gun fra Born To Stand Out er en skøn og lidt anderledes duft. Måske kan den hjælpe dig med at fokusere på drivkraften. Måske kan noterne lyde som om, den dufter af værtshus… Det gør den altså ikke. Den dufter af god lagret rom og whisky. Så dufter den af tobak, læder, røgelse, masser af træ, vanilje og kanel. Med andre ord er det ikke en stille duft.

4. Den modige

Det kræver sin mand eller kvinde at bære Thomas de Monaco Fuego Futuro Extrait de Parfum. Den dufter ifølge beskrivelsen af ødemark og shamanske ritualer, det er ikke helt skævt. Den åbner med kraftig note af Timut peber, der er en nepalesisk art af Szechuan peber. Så er der røgelse, røg, hø, aske og trænoter i bunden. Den dufter råt og vildt, røget og intenst, samtidig er den grøn og altså i mine øjne modig. Den søger for. At du kan rette ryggen, stå ved dig selv og gå foran hele dagen.

5. Den sprudlende

Den der boblende facon, som du måske kender er enormt smittende. En af de dufte, der signalerer den energi bedst, synes jeg er ZARKOPARFUME Pink Molécule 09090 EdP*. Den er glad, munter og har et lidt legesygt glimt i øjet. Den dufter af nylavet hyldeblomstdrik, en sød meget moden abrikos og så bobler den lidt i næsen med en champagnenote. Dygtige parfumører har sådan et særligt kendetegn, et fingeraftryk af en art der er vanskeligt at sætte ord på. Zarkos fingeraftryk er især tilstede i Pink Molécule 09090.

6. Den energiske

Der er fart over feltet med Maison Trudon Médie Eau de Parfum, den er frisk og skøn. Det er simpelthen den skønneste grapefrugt og mandarin duft, jeg er stødt på. Den dufter saftigt og frisk hele vejen til en fin og luftig jasmin i hjertet og lidt røgelse i bunden. Den er så behagelig, samtidig med at den er helt sin egen og virkelig frisk. Kompositionen af grapefrugt og vetiver i Médie er første gang, jeg forstår at værdsætte denne kombination. Den er på samme tid både fin og skarp, og helt perfekt som en lille opkvikker.

7. Den impulsive

Det er bestemt et træk, nogen af os har brug for at træne mere end andre. Raaw Alchemy No Vacancy Eau de Parfum kan måske hjælpe dig på vej. Beskrivelsen af No Vacancy matcher på ingen måde det, jeg dufter, for mig er det nemlig en vildt frisk citrusduft. Trænoterne i bunden holder friskheden i live gennem tiden på huden, så de hverken falmer eller bliver træls. Citrus og vetiver er noget nær det perfekte partnerskab… Det gør duften meget holdbar, så du kan holde fast i at tage beslutningerne lidt hurtigere.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *