Tirsdagstip: Undgå udtørrende rensevaner

Basispakken fra Pudderdåserne
12.03.24
Basispakken fra Pudderdåserne

Det er og bliver noget af en udfordring at få folk til at ændre rensevaner. ”Tirsdagstip: Undgå udtørrende rensevaner” handler helt enkelt om at undgå udtørrende renseprodukter… og vand. De fleste mener, at det er umuligt at undgå vandet. Det forstår jeg da godt, men jeg er selv levende bevis på, at det kan lade sig gøre. I starten skal man gøre sig lidt mere end almindeligt umage og pludselig er det en vane. Vandet, der løber ned over ansigtet i badet og rindende vand, du plasker op i ansigtet, er den største synder. Selvfølgelig har selve renseproduktet også en masse at sige. Det skal være mildt: en rensevand, -mælk, -balm eller -olie er klart at foretrække fremfor noget, der skummer. De tre sidstnævnte kræver ofte mere vand, men hvis du er glad for makeup er det ofte nødvendigt. Tricket er at begrænse vandmængden med en helt almindelig vaskeklud.

Det starter med en klud

I genanvendelighedens tegn har mange skiftet fra vatrondeller til en eller anden form for vaskbare rondeller. Det er rigtig godt for miljøet, det er bare ikke så godt for huden. Den mangelfulde rens, man ofte opnår med vatrondeller, følger med, når rondellerne er vaskbare. Mange tror fejlagtigt, at rondeller og vaskeklude giver samme resultat. Det er desværre ikke tilfældet efter min erfaring, selvfølgelig kan jeg ikke udelukke, at jeg bare er en gris… Min hud har ændret sig MARKANT, siden jeg begyndte at bruge klude og at undgå vand i ansigtet under badet.
Det startede med, at mine øjne var irriterede efter bad. En klud på panden når jeg skyllede håret, fangede vandet og efter kort tid var mine øjne glade igen. Bivirkningen om man så kan sige… var at min hud stort set heller ikke var rød længere.

Undgå udtørrende rensevaner

Tippet her har jeg snart skrevet i så mange varianter, at jeg ikke kan huske den ene fra den anden. Alligevel er det altid med stor undren, denne information bliver modtaget. Selv de læsere, der har læst med og spurgt os til råds i årevis, tror ikke det gælder dem. Faktum er, at det gælder ALLE! Mange bliver faktisk lidt småfornærmede, når jeg begynder at blande mig i, hvordan de renser deres hud. Det er et MEGET følsomt emne. Svar som ”det fungerer for mig”, og ”sådan har jeg jo altid gjort” er de mest gængse. Det er der jo ingen tvivl om, ellers havde du for længst gjort noget andet! Din hud gør nemlig alt, hvad den kan for at fortælle dig, at den ikke har det godt. Det tager desværre tid at få vendt tilstande, man har skabt igennem mange års dårlige vaner.

Livsstilsændring

Det er gået op for mig, at det at ændre hudplejevaner og især rensevaner, minder om livsstilsændringer i sværhedsgrad. Det kræver en hel del af den, der skal have nye vaner, og der vil være tilbagefald undervejs. Der er nemlig overhovedet ikke noget nemt ved at ændre på rigtig indgroede vaner.
Det med at gå i bad kræver meget sjældent den store tankevirksomhed. Det er præcis der, ændringerne bliver udfordrende og ofte uoverskuelige. En ordentlig stak frottéklude har været min redning. Så kan jeg nemlig tage en med i bad, så jeg kan passe på både mine øjne og min hud.
Mascara er rigtig svært at vaske af igen… Det er noget af det, der i hvert fald er udfordrende for mig. Hvis du synes, at makeupresterne på dine klude er træls, kan jeg anbefale at købe de mørke farver.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
7 kommentarer
Jeanette

Jeg kan ikke rigtig læse ud af artiklen hvordan man så bør rense. Kan I forklare lidt nærmere?

Emilie

Tak, for at stille skarpt på renserutinerne. Men pyh, det er en jungle…. Jeg har fulgt med på jeres blog længe, og føler mig snart klar til at forlade renseskum og vand. Jeg er i dag rigtig glad for t-zone, niacinamid, azelainsyre og Cremen. Jeg bruger dog make-up dagligt, og tænker derfor at jeg kan bruge jeres renseolie om aftenen med en vaskeklud. Synes ikke makeupfjerneren er god med min tube mascara, som jeg bedst kan fjerne med varmt vand. Men kan jeres alt-i-en-makeupfjerner bruges som en form for rens om morgnen med en vatrundel? Altså selvom jeg ikke fjerner make-up om morgnen? 🙂

Tak 🙂

Helene Randløv

Kære Emilie
Din kommentar var druknet for mig…
Ja… Alt i en Makeupfjerner er bare et (nok lidt fjollet) navn for en micellar water.

Kh. Helene

Vibeke

Hvordan skal man så rense?

Catrine

Der står i artiklen: “ Det skal være mildt: en rensevand, -mælk, -balm eller -olie er klart at foretrække fremfor noget, der skummer. De tre sidstnævnte kræver ofte mere vand, men hvis du er glad for makeup er det ofte nødvendigt. Tricket er at begrænse vandmængden med en helt almindelig vaskeklud.”

Anne

Jeg er også lidt forvirret .. er der en anden artikel hvor selve proceduren man bør følge står nærmere beskrevet? Jeg vil da gerne prøve noget nyt. Har eksem i ansigtet, så tror helt sikkert det kunne være godt for mig ❤️

Kristina Enggaard

Jeg er enig.
Så snart jeg bruger vand og rens der skal vaskes af, går min hud amok i både urenheder, rødme og tørhed.
Lader jeg der imod min hud helt være, bliver den hurtigt pæn igen.
Men den har jo brug for at blive renset og gjort klar til cremer osv.

Så hvad gør man så?? Det kan jeg ikke lige læse.

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *