Olfaktorisk onsdag: Dior J’adore L’Or Essence de Parfum

Olfaktorisk onsdag: Dior J'adore L'Or Essence de Parfum
10.01.24
Olfaktorisk onsdag: Dior J'adore L'Or Essence de Parfum

Man skulle tro, at jeg vidste bedre… alligevel havde jeg alt for høje forventninger til J’adore L’Or. Måske husker jeg bare forkert, eller også har min smag ændret sig mere, end jeg forestiller mig. J’adore er en nyere klassiker… det er dog en del år, siden jeg brugte den oprindelige. Inden dette indlæg lander på bloggen, når jeg dog ikke forbi en butik, så jeg kan sammenligne dem. Umiddelbart adskiller J’adore L’Or sig nemlig væsentligt fra den oprindelige. Det er selvfølgelig meningen, men jeg havde nok regnet med, at jeg kunne genkende duften lidt bedre, end jeg kan. Det er heller ikke rigtigt, at der ingen genkendelse er, men det oprindelige DNA mangler, synes jeg. Det kan godt ske, at jeg simpelthen har misforstået konceptet bag de mange varianter af designerduftene. Det har jeg jo kommenteret før… og jeg synes stadig, det er lidt ærgerligt.

Essence de Parfum

Det er lidt irriterende, at der hele tiden bliver fundet på nye navne for de forskellige koncentrationer. Selvfølgelig skal du altid prøve en duft af inden køb, men allerede der kan koncentrationen være en udfordring. Det er nemlig en overvældende og meget kraftig duft selv med et enkelt spray. Når den er faldet til ro på huden, er den stadigvæk VIRKELIG kraftig. Det er altså vigtigt at passe på doseringen, især hvis du har dufte med forskellige duftkoncentrationer. Det er klart, at man kan give den væsentlig mere gas med en eau de toilette end med en extrait de parfum. Så vidt jeg har kunnet læse mig til svarer koncentrationen essence de parfum til extrait de parfum. Det betyder, at koncentrationen af parfumeolie i duften er mellem 20-40%. Umiddelbart ligger J’adore L’Or i den høje ende, den holder i hvert fald LÆNGE på huden.

J’adore L’Or

Uanset hvilken version af J’adore, jeg har duftet til, har de alle sammen haft den der opulente blomsteragtige sødme. Duften har altid signaleret elegance, ekstravagance og eksklusivitet. I reklamefilmene igennem tiden er der heller ikke blevet lagt skjul på, hvilken slags kvinde Dior gerne vil nå. Med tidligere besøg fra Grace Kelly, Marilyn Monroe, Marlene Dietrich signalerer duften selvfølgelig noget tidløst og klassisk. Charlize Theron har altid været indhyllet i guld, fed silke og perler på den ene eller den anden måde. Denne gang bader hun i et bassin og er altså fuldstændig omsluttet af denne nærmest honningagtige væske. Det er netop denne følelse, J’adore L’Or giver. Francis Kurkdjian har fremhævet de svulmende nuancer i alle de bærende blomsternoter. Neroli, jasmin og centifoliarose dufter potent, rigt og sensuelt som aldrig før, blomsteressenserne beskrives som det sande guld i J’adore.

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Dior J’adore L’Or Essence de Parfum finder du i 50 ml, der hvor du ellers køber Dior. Den koster cirka 1290 kroner i Matas*, i Magasin* og Sephora*.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *