Tirsdagstip: Sådan sparer du på hudplejebudgettet

12.12.23

Om det er sparetider, eller måske er det, fordi julen står for døren? Uanset hvad er det af og til nødvendigt at spænde livremmen og spare på pengene. Det sker for langt de fleste af os på et tidspunkt i livet. Det er både en realitet og overhovedet ikke noget at være flov over. Det blev en lidt sær åbning til et emne, der ifølge vores indbakke er virkelig aktuelt i øjeblikket. Det er især spørgsmålet ”hvilke produkter kan jeg undlade i mit hudplejeritual”, der er gået igen. Det er et evigt relevant spørgsmål, og vi er jo faktisk for, at man lærer begrænsningens kunst i sit hudplejeritual. Det kræver dog ofte en justering af forventningerne til effekten ved samme lejlighed. Det er klart at de to hænger sammen! Indlægget: ”Sådan sparer du på hudplejebudgettet”, handler derfor om at få hudplejeritualet og forventningerne til at hænge sammen.

Sådan får du effekt af dine produkter

I dag havde jeg en ret sjov samtale med en, der var meget god til at pynte på sandheden. Det er jo op til den enkelte, hvor lidt eller hvor meget man fortæller andre mennesker. Beslutter man sig for at dele en masse og derefter pynte på sandheden, snyder man kun sig selv. Ligesom med relationer kræver effekten af diverse produkter, at man bruger dem. Gør du ikke det, kan du selvfølgelig ikke forvente effekt. Det er altid nemt at huske et nyt trin i hudplejeritualet i starten, når glæden og produktet er nyt. Det bliver sværere og sværere at huske det eller at få det gjort. Det starter med, at det bliver lidt sent en aften, så er du træt efter mødet eller festen. En dag er det nye blevet skubbet bagved noget andet, eller du glemte at sætte det på plads…

Drømmehuden

Som skrevet adskillige gange før, er drømmehuden sjældent helt udenfor rækkevidde, som de fleste ellers tror. Misforståelsen sker typisk, når man igen falder for en anprisning her eller der. Det er sådan set helt efter bogen: Man fanger nyheden, man læser og undersøger måske emnet, man holder igen… eller køber. Det, der er sikkert, er, at man forventer en markant og helt ekstraordinær effekt af produktet. Det er godt nok få produkter, der kan leve op til det. Effekten er især svær at se, hvis du sparer på det og derfor bruger det sjældent. Eller måske er det aldrig nået ind i dit hudplejeritual… og så står det der og samler støv.

Sådan sparer du på hudplejebudgettet

Hvad har du i gemmerne? Garanteret en del… gætter jeg. Start derfor sparerunden med at få overblik over dine produkter. Det kan du gøre ved at sortere dem i de forskellige trin, som du føler, du kan nøjes med. Det er jo meningen, at du skal skære ind til benet, hvis du vil spare.

  • Reducér fokus på de udfordringer, du har, og vælg eventuelt et eller to fokusområder.
  • Brug det du har: Saml produkterne i ritualer, så en måske udtørrende rens er kombineret med en lidt federe creme.
  • Dag og Nat: Det giver god mening at bruge C-vitamin om dagen og A-vitamin til natten.

Uanset hvilke produkter du bruger, og hvornår du bruger dem, skal du ALTID prioritere at bruge SPF om dagen. Det er ikke dér, du vil spare, næsten uanset hvilke udfordringer du har med huden.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *