Tirsdagstip: Skab øjeblikke til dig selv

Fredagsfavorit: Save My Face Pillow
03.10.23
Fredagsfavorit: Save My Face Pillow

Da jeg vågnede i morges, havde jeg det så elendigt, at jeg droppede alt det, jeg burde have taget mig af. ”Tirsdagstip: Skab øjeblikke til dig selv” er skrevet i den ånd, for jeg er elendig til at passe på mig selv. Efter en kop te drønede jeg tilbage i puttekassen og sov i timevis. Genoptræningen af min ryg har efterladt mit immunforsvar i ruiner. Derfor hopper samtlige gymnasiebaciller, yngsten slæber med hjem, på mig. Det med at køre mig selv i sænk er en helt særlig ekspertise, jeg besidder. På trods af at jeg er udkørt, sover jeg elendigt igen på grund af den der genoptræning. Det er nødvendigt, og det er bare sådan, det er… men suk altså! Det er lidt anstrengende, når man står over for en hel masse selskabelighed og spændende aktiviteter de næste par måneder.

Kroppen er klog

Hvis du er bare halvt så god til at køre dig selv i sænk, som jeg er, så er dette indlæg til dig! Det er drønvigtigt at passe på sig selv, der er ingen andre, der bærer det ansvar. Sidste år fik jeg skønneste Sara, der er kvinden bag Kritisk Pynt, til at lave en ”Nej tak”-hat til mig. Nøgleringen minder mig om, at det er helt fint at sige nej tak til hvad som helst.
Selvom det er irriterende at være småsyg, så er det også en påmindelse om at få sagt stop i tide. Langt hen ad vejen handler det jo om at lytte til kroppen. Det er en vanesag, men det er bestemt ikke let, hvis man mere er vant til at overhøre signalerne. Så bliver kroppen nødt til at råbe rigtig højt, og det er sjældent videre behageligt.

Advarselslamper

Det er et par uger siden, jeg godt kunne mærke, at kæden var hoppet af. Der er forskellige tegn på, at det ikke går helt så godt, som du bilder dig selv ind. Det er kun dig, der kender dine advarselslamper, dem skal du blive rigtig god til at tage alvorligt. Når jeg er på vej mod afgrunden, begynder jeg for eksempel at bide negle. Der er flere tegn inden, men når jeg fanger mig selv i at bide negle, så er den helt gal. I stressede perioder skal du altså sørge for at skabe øjeblikke for dig selv. Uanset hvilke aktiviteter, der virker for dig, så sørg for at få sat tid af til det. Det er blandt andet derfor, jeg går så meget op i at få makeup på. Det er også et af de steder, der afslører, at jeg ikke har det så godt.

Skab øjeblikke til dig selv

Løb en tur, tag en god lur, dans til yndlingsmusikken eller noget helt fjerde, der får dig til at slappe af. Uanset hvad det er, skal du se at få det gjort. Inden da skal du selvfølgelig lære at genkende dine egne signaler. Det er noget, jeg selv er blevet bedre til med årene, men altså åbenbart ikke helt god nok endnu. Hvis det er lettere for dig med en liste, så skriv sådan en. Noter på telefonen er praktiske, men de aftaler, du indgår med dig selv, er bedst at skrive ned i hånden. Det har jeg i hvert fald selv erfaret, giver mig mere styrke og energi til at få gennemført forandringer. I sidste ende er det jo det vigtigste at få begyndt. Udholdenheden kommer med tiden, og så har du måske både lært signalerne og ikke mindst løsningerne bedre at kende.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
4 kommentarer
Jeannie

Hej. Jeg er 67 år og bruger jeres Alt i en Hyaluronsyre og Niacinamid 10% serum hver dag morgen og aften. Jeg er rigtig glad for jeres produkter. Jeg har en fed hud i ansigtet, lidt store porer og lidt pigmentforandringer. Inden jeg påfører cremerne, vasker jeg mit ansigt enten med Matas Micellar water eller alm. vand, når jeg ikke har brugt makeup. Har jeg har brugt makeup, renser jeg mit ansigt i Clinique take the day off og deres ansigtssæbe. 2 til 3 gange om ugen bruger jeg en enzyme face buff. Jeg bruger jeres anti age creme om aftenen ovenpå Alt i en Hyaluronsyre (er det forkert?). Kan jeg erstatte de produkter, som ikke er jeres med jeres produkter og er der noget jeg kan gøre anderledes?
Mange hilsner Jeannie

Helene Randløv

Kære Jeannie
Når du skriver “vasker ansigt med Matas Micellar”, er det så på en opvredet klud, du bruger produktet? Du kan sagtens bruge Matas Mild Micellar Water, men det skal være den, der hedder mild! Bioderma Sensibio og selvfølgelig vores egen Alt i en Makeupfjerner er også milde alternativer. Vand alene er ikke optimalt. Der er flere forskellige Take The Day Off, jeg forestiller mig, at det er balmen? I så fald kan Alt i en Renseolie være en mulighed.
Ansigtssæbe og generelt dobbeltrens er ikke noget, vi er store tilhængere af ej heller mekanisk/fysisk peeling. Der vil jeg i stedet anbefale dig T-Zone Peeling, som du bruger efter rens. Ovenpå den kan du fint både bruge både Alt i en Hyaluronsyre, Niacinamid 10% og Anti-age Ansigtscreme i den rækkefølge, du ønsker.
Er der en særlig udfordring med huden, du ønsker at behandle? I så fald kan det godt give mening at skifte lidt ud i produkterne.

Kh. Helene

Lea Petersen

Hej Helene

Jeg bliver lige nysgerrig, fordi jeg bruger Matas Micellar Water til Tør Hud uden parfume.
Er Matas Mild Micellar Water bedre, siden du skriver, det skal være den, der hedder mild? 🙂

Vh. Lea

Helene Randløv

Hej Lea
Ja, langt bedre! Det er den eneste af dem med en lav pH-værdi.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *