Olfaktorisk onsdag: YSL Libre L’Absolu Platine

Olfaktorisk onsdag: YSL Libre L'Absolu Platine
30.08.23
Olfaktorisk onsdag: YSL Libre L'Absolu Platine

Tekst markeret med * indeholder reklamelinks

Produkter markeret med ¤ er modtaget som anmeldereksemplar

Det er noget sært noget med de her forskellige versioner af en duft, det kan jo gå alle mulige veje. Du kender formentlig min holdning til fænomenet. Ubetinget fan er jeg virkelig ikke! På den anden side er det faktisk den seneste version af netop Libre, der gjorde mig nysgerrig. Derfor har jeg selvfølgelig også været nysgerrig i forhold til lanceringen af Libre L’Absolu Platine , der er lige på trapperne. Ikke nok med at flakonen er ualmindelig smuk, så er det en ret interessant duft. I samtlige tekster jeg har fundet om den, bliver den beskrevet som feminin. Det er jeg slet ikke enig i, faktisk er den efter min mening mere kønsneutral end nogen af de andre. Den er på én gang den mest intense af de nu fem dufte, samtidig er den mere diskret. Eller diskret er nok ikke den rigtige beskrivelse… den er mere personlig.

YSL Libre L’Absolu Platine

Duften åbner med aldehyder, bergamotte og mandarin. Det er både en ren, afrundet og sofistikeret åbning. Hjertes strenge slås an med en virkelig skøn cremet appelsinblomst, der er honningagtig og sensuel men ikke sød. Derudover finder du en kombination af to forskellige lavendelakkorder, altså konstruerede noter, der består af flere komponenter. Der er divalavendel, en mere frisk og blomstrende lavendelnote og hvid lavendel, der skulle være kølig, mere pudret og sofistikeret. Sammen med appelsinblomst udgør de en varm, intens og modig treenighed. I beskrivelsen henvises til en balance mellem varme og kulde… det er dansen mellem de tre noter, der henvises til. Det er en afgrundsdyb og rar varme fra rav samt en omsluttende og krydret vanilje, der har det sidste ord. YSL Libre L’Absolu Platine er et smukt eksempel på, hvordan design og duft kan gå hånd i hånd.

YSL Libre familien

Skiller den sig væsentligt ud fra sine fire forgængere? Nej, det gør den ikke, alligevel er den helt sin egen. Libre L’Absolu Platine er især i starten en intens lavendelduft, men jeg oplever den ikke som sæbet. Det er ellers ikke svært at forestille sig, at orangeblomst og lavendel i så høj koncentration kunne blive ret sæbet. YSL Libre L’Absolu Platine  er som sagt den femte duft i Libre familien, og den af duftene med den højeste koncentration.
Libre blev oprindeligt lanceret som Eau de Parfum i 2019. Duften fejrer fortsat friheden og ikke mindst retten til individualitet og muligheden for at træffe sine egne valg og finde balancen. Du kan allerede nu finde duften i Matas*, men den er på vej alle steder, hvor du ellers køber dufte. YSL Libre L’Absolu Platine er lidt dyrere på grund af den noget højere koncentration.

Dette indlæg indeholder et eller flere affiliate link, der giver os kommission, hvis du køber noget. Dette påvirker dog ikke vores redaktionelle arbejde og holdninger, og når du køber noget gennem et affiliate link, støtter du vores arbejde.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *