Olfaktorisk Onsdag: Zara Weekly Mood Collection

Olfaktorisk Onsdag: Zara Weekly Mood Collection
02.08.23
Olfaktorisk Onsdag: Zara Weekly Mood Collection

Det er simpelthen den mest geniale duftlancering længe! Det er selvfølgelig konceptet bag Zara Weekly Mood Collection, jeg er vild med. Det var desværre først i tirsdags, jeg fik lettet måsen og tog forbi Zara for at købe Weekly Mood Collection. Derfor har jeg selvfølgelig ikke haft tid nok med dem til at have en helt færdigstøbt mening om dem endnu. Tanken var heller ikke, at det hastede… men så fik jeg lyst til, en ”tilbage til hverdagen”-uge på bloggen. Det synes jeg umiddelbart Weekly Mood Collection er helt perfekt til. Det startede med at jeg udgav ”Tirsdagstip: Når du trænger til forandring i spejlet”… Så faldt jeg i staver over en vinduesudstilling med ting til skolestart. Det er stort set altid sådan… Den ene tanke tager den anden, og vupti var Olfaktorisk Onsdag: Zara Weekly Mood Collection en realitet.

Onsdagstrussen

Du kommer til at grine af mig, når jeg nu skriver, hvad kollektionen minder mig om. Da jeg faldt over lanceringende første gang, tog det mig straks tilbage til trusserne, jeg havde som barn! De var pastelfarvede, nogle af dem havde et motiv foran, men det vigtige var, at der stod dag på. Det var ikke nemt for min mor, hvis onsdagstrussen ikke var ren til gymnastiktimen. Princippet bag duftene er jo lidt det samme… om end du nok sjældent har valgt duft efter dagen? Selv vælger jeg oftest duft efter humør, men også hvem jeg skal ses med. Katja er for eksempel ret så duftsart, når vi ses, går jeg især uden om de vamle eller hovedpinefremkaldende dufte.

Mest af alt holder jeg af hverdagen

Måske ved du, at overskriften stammer fra Hyldest til Hverdagen af Dan Turéll. Digtet beskriver ret godt, hvordan jeg har det. Det nytter ikke noget kun at leve i weekenden, hver dag kan være en fest. Husk at tage en svingom på stuegulvet, mens lasagnen er i ovnen. Syng højt med på dine yndlingssange, når du er i bad, vasker op, eller når du vasker håret. Brug en lækker duft på en ellers grå morgen, og lad solen stå op i dit sind. Det er så vigtigt at sætte pris på hverdagen, lad den ikke blive kedelig og alt for grå.

Zara Weekly Mood Collection

Kollektionen signalerer for mig udfoldelsesmuligheder og plads til frihed. Fremhæv eller nedton dagens humør, fremkald lige den følelse, du behøver for at komme igennem dagen. En ny dag – en ny duft – en ny dig. Fremkald for eksempel din indre Pippi, når du skal præsentere din idé for chefen… Eller Elizabeth Bennet når det er din nye flirt, der skal kontaktes. Du er med på, hvad jeg mener… Brug duftene som hjælp til at nå dine mål.
Kollektion består selvfølgelig af fem dufte. Herunder vil jeg forsøge at beskrive dem én for én.

Monday… No Drama Allowed

Ugen starter naturligvis med en rolig mandag. No Drama Allowed åbner med en næsten citrusagtig og meget aromatisk rosenpeber sammen med en meget yndig note af rosenvand. I hjertet er der et smukt og afrundet rosenflor, sødme og frugtighed fra modne hindbær og dybde fra rosenmarmelade. Bunden består af en treenighed af læder, rav og hvid moskus, der får rosen til at leve længe på huden.
Flakonens etiket er lyserød, og det passer meget godt til humøret, der er drømmende og måske lidt romantisk. No Drama Allowed er dagdrømme, dybe suk og en rigtig fin begyndelse.

Tuesday… Totally Terrific

Tirsdag er cool, livlig og elegant. Den åbner med en friskhed fra citron og en saftig note af bergamotte. I hjertet er det en pudret, sart og meget raffineret iris. Kombinationen af den sarte iris og den stødte kardemomme er på alle måder udsøgt. Den skønne cremede vanilje, der mere er krydret end sød, udgør den favnende basen.
Flakonen har en sort etiket, der er både cool, sofistikeret og bestemt også kontrastfyldt. Totally Terrific er et varmt og kærligt kram, en hånd i ryggen og et anerkendende nik. Det er initiativ, det er handlekraft og det er frygtløshed.

Wednesday… I’m Most Grateful

Onsdag er midt i mellem… den er på den ene side lidt vild, legesyg og dristig. På den anden side er det en slentretur i parken som et tiltrængt pusterum. I’m Most Grateful åbner meget skarpt med en blanding af krydret rosenpeber, saftige pærer og fresia.  Et pudret hjerte af sarte violer, en krydret og raffineret orkidé og et helt hav af nærmest æteriske æbleblomster. I bunden er der både sandeltræ, cedertræ og diskret vanilje til at tøjle den intense buket af blomster.
Den lyseblå etiket på flakonen giver plads til eftertænksomhed, taknemmelighed og ikke mindst opmuntring.

Thursday… No Valentines But Flowers

Torsdag er handlekraft, fart over feltet og selvtillid. No Valentines But Flowers åbner med en næsten overvældende kombination af saftig litchi, syrlige rabarber og en sprudlende bergamotte. I hjertet er der en smuk buket af roser og pæoner, saftig sødme fra hindbær og et krydret drys rosenpeber. Når den falder til ro på huden, er det med en afdæmpet vanilje og sødme fra praline. I skumringen er det sæbet hvid moskus og det stærke fundament af cedertræ.
Flakonens orange etiket vidner om styrke, intensitet og en indre ild. Det er en meget insisterende duft, og hvis ikke den var så velafstemt, ville det være for meget…

Friday… Freaking Gorgeous

Fredag er afdæmpet, virkelig elegant og afgjort med på den værste… Etiketten på flakonen er chartreuse, der på samme tid er vild, utæmmet og naturlig. Sådan er Freaking Gorgeous også. Den åbner med et strejf af bergamotte og en intens og meget spændende note af bitter mandel. Så er stemningen lagt… I hjertet bliver du taget i hånden og ført sikkert ind i en rar, favnende og cremet sky af sandeltræ, roser og liljekonval. I bunden er der et fundament af tonkabønne, varm vanilje og en skøn ren og raffineret moskus. Uanset om du er til fest eller en rolig aften på sofaen, så er Freaking Gorgeous skøn.

Weekends reflektioner

Det er afgjort Tuesday… Totally Terrific og Friday… Freaking Gorgeous, der er mine favoritter. Først da jeg tog mod til mig og fik Thursday… No Valentines But Flowers på huden, blev vi dus. Monday… No Drama Allowed minder mig om en lettere version af Fenty Eau de Parfum. Wednesday… I’m Most Grateful balancerer lige på kanten, nogle dage går det godt andre dage bestemt ikke!
Zara Weekly Mood Collection finder du i Zara, hvor de koster 169 kroner stykket. Det ser desværre ikke ud til, at Zara sender pakker med dufte i, så du må prøve i butikkerne. De her fandt jeg i butikken på Vimmelskaftet 28.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
2 kommentarer
Amy

Kan i lave en opdatere online shopping guide her efter brexit? jeg ved i lavede en i forbindelse med brexit men det kunne være rart med en update hvor i skriver hvad jeres oplevelse er og hvor i nu kan lide at shoppe fra 😀

Helene Randløv

Hej Amy
Faktum er for mit vedkommende, at jeg sjældent køber fra UK, og de få steder, jeg køber fra, har oftest told nu. Mange sender fra lagre rundt omkring i EU, så forskellen er ikke ret stor.

Kh. Helene

Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *