Tirsdagstip: Byt hellere rundt end at blande

06.06.23

I øjeblikket svømmer både TikTok og Instagram over med videoer om, hvordan du undgår en masse lag her i sommervarmen. Tirsdagstip: Byt hellere rundt end at blande er min reaktion på de i mine øjne absurde løsninger. Det undrer mig altid, hvordan de kommer frem til den formel, der både giver pæn hud og beskytter mod solen. Det kræver meget af min energi at undlade at kommentere. Helt basalt kan jeg jo være fløjtende ligeglad med, hvor godt andre menneskers hud er beskyttet mod solen. Nu vælger jeg så at få det ud af systemet her i stedet. Min bekymring er selvfølgelig, at andre ser det og bliver inspireret til at forsømme UV-beskyttelsen. Det er alle selvfølgelig i deres gode ret til, hvis de gør det på et veloplyst grundlag.

Byt hellere rundt end at blande

Det er naturligvis ubehageligt at føle, at man nærmest sveder creme, fordi man har mange lag på. Det løber hurtigt op, hvis man bruger et eller flere sera, cremer, SPF og måske makeup ovenpå igen. Mærk efter om du har brug for det hele. Du kan med fordel bytte lidt rundt på produkterne eller anvende dem til natten. Husk blot at det kan give voldsomt bagslag at udtørre huden, derfor er det skidt at droppe fugten.
Min hud er generelt blevet tørrere, og derfor har den også brug for mere creme. Sådan var det dog ikke for et par år siden, derfor har jeg haft et fast sommerritual i årevis. Mængden af produkter til dagtimerne er væsentligt reduceret, mens de korrigerende produkter er blevet skubbet til om aftenen. For mit vedkommende har jeg kunnet holde det på højst fire lag om dagen.

Variationer over temaet

Der er mange forskellige holdninger til det der med at blande produkter. Selvom jeg synes, det er tæt ved uforskammet, så kan det selvfølgelig være nødvendigt. Når det drejer sig om SPF, er der dog kun én eneste sandhed! Og den er at bruge RIGELIGT af den SPF, du nu kan holde ud at bruge den mængde af! Du må ALDRIG tro, at du er ligeså godt beskyttet mod solens skadelige stråling med en hjemmeblandet cremecocktail. Formuleringen og testning af SPF er en langvarig proces, det er altså ikke noget man lige kan blande i hånden. Find derfor noget andet at blande din lidt for mørke foundation og andre produkter med.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *