Tirsdagstip: Når du lægger bryllupsmakeuppen selv

Fredagsfavorit: Skinny Dip Glitter Cherry Makeuptaske
02.05.23
Fredagsfavorit: Skinny Dip Glitter Cherry Makeuptaske

Vi er officielt trådt ind i bryllupssæsonen… Tirsdagstip: Når du lægger bryllupsmakeuppen selv er til dels en reaktion på vores indbakke, hvor det er nogle lidt anderledes spørgsmål, der trænger sig på. For eksempel hvilken primer er den bedste? Hvilken foundation holder hele dagen? Og hvilken mascara holder til gentagne tudeture? Det er umiddelbart nogle meget enkle spørgsmål. Udfordringen er bare, at det ikke er nogle ret nemme svar. I hvert fald ikke uden en hel masse spørgsmål den anden vej. En flot og ikke mindst holdbar makeup afhænger desværre ikke kun af de produkter, du har brugt den pågældende dag.
Der er en god grund til at makeup i højere og højere grad er spækket med hudplejeingredienser. Det er naturligvis, fordi hudplejen er rigtig vigtig. Nu kunne jeg selvfølgelig bare anbefale mine egne favoritter… så dem får du alligevel på torsdag.

Når du lægger bryllupsmakeuppen selv

Min opfordring vil altid være, at du lægger makeuppen til festlige lejligheder selv. Det er der selvsagt mange grunde til. Først og fremmest kan jeg tælle de kvinder, der har været glade for makeuppen på deres bryllupsdag på én hånd. Det er både kvinder, jeg kender eller bare har talt med. Uanset om brylluppet er stort eller lille, er det en udskrivning. Hvis du regnede med at looket sad i skabet, og du ikke kan kende damen i spejlet eller på billederne, er det altså skidt. Selv makeupartister, der jo sagtens selv kan, har jeg hørt fortælle om deres skrækkelige bryllupsmakeup. Selvfølgelig har man brug for at blive forkælet… Eller at der er en anden, der tager ansvaret for den perfekte vinge med den flydende eyeliner…
Spørgsmålet er bare om det lige skal være den dag?

Forberedelse

Hvis du skal giftes på lørdag eller i nær fremtid, er der forhåbentlig helt styr på makeuppen… Uanset hvem der skal lægge den. Lægger du den ikke selv, er det vigtigt at tage et grundigt kig i spejlet undervejs og mærke efter, om du kan se dig selv. Det er bedre at få sagt stop end at ligne en helt anden person.
At lægge makeuppen selv kræver naturligvis en vis forberedelse. Som nævnt ovenfor er det vigtigt at kende huden og selvfølgelig også bruge gode produkter. Sære (slanke)kure, masker og andet, der kan give udbrud eller reaktioner, er selvfølgelig bandlyst i månederne op til festen. Huden bliver aldrig pænere af at blive dækket af makeup. Samtidig er det en udfordring at undgå afsmitning på kjolen, på gommens skulder eller på alle de krammende gæster.

Øvelse

Der er ingen tvivl om, at det kræver en vis øvelse at lægge makeup selv. Øvelsen kommer kun ved faktisk at bruge makeup. Derfor er det måske bedst at få hjælp, hvis du slet ikke bruger noget til daglig. Selv har jeg brugt timer på at lægge makeup bare for at tage det af igen. Det er slet ikke nogen dum idé at lege med makeuppen. Selv når det går galt, lærer man noget, så tiden er aldrig spildt. Udfordringen er selvfølgelig, at det tager tid, og læringskurven kan være ualmindelig stejl. Der er masser af dygtige mennesker på YouTube og Instagram, der giver tips og tricks til både dagligdags- og festmakeup.
En god base er ikke forbeholdt fest, det er virkelig en gave at finde de produkter, der bare bliver siddende.

Benyt et af disse links, når du alligevel køber online. Vi får en lille kommision, og det er en stor hjælp.
Din kommentar

Din email adresse vil ikke blive offentliggjort. Nødvendige felter er markeret med *